Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αύριο η δίκη καραπάνου και όλων των δημοτικών του συμβούλων, για παράβαση καθήκοντος.

               
Για παράβαση καθήκοντος περνά από δίκη ο καραπάνος με τους δημοτικούς του συμβούλους, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τον Σύλλογο των ψαράδων του Αιτωλικού και την έκδοση προσωρινής δικαστικής εντολής, η οποία διέταζε τον δήμαρχο να παρέχει καθαρό πόσιμο νερό για τις ανάγκες των δημοτών του Αιτωλικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, θεώρησαν σωστό να γράψουν την εντολή στα παλιά τους τα παπούτσια, οπότε και η εισαγγελία μετά από την σχετική καταγγελία που κατέθεσε ο Σύλλογος των αλιέων, άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος, τόσο στο δήμαρχο όσο και στους δημοτικούς του συμβούλους.

Αυτό βέβαια είναι η αρχή, διότι μετά από αυτό ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα με το καφέ μολυσμένο νερό ανήμερα της πρωτοχρονιάς και η επανάληψη του φαινομένου πριν ένα μήνα περίπου, για να αποδείξει περίτρανα ότι δήμαρχος και ΔΕΥΑΜ, κορόιδευαν όχι μόνο τις υπηρεσίες της περιφέρειας και του κράτους αλλά και τους ίδιους του δημότες, διότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι δημότες πίνανε απαγορευμένο και μολυσμένο νερό από την πηγή του Κεφαλοβρύσου.
Την ίδια ώρα καραπάνος και ΔΕΥΑΜ διαβεβαίωναν τη Διεύθυνση Υγείας, ότι η πηγή του Κεφαλοβρύσου είναι σφραγισμένη και δεν υπάρχει παροχή αυτού του νερού στο δίκτυο.

Δεν μιλάμε για αφελείς ή βλάκες, μιλάμε για κοινούς εγκληματίες του ποινικού δικαίου και μιας και πρόκειται για δημόσια υγεία, δηλαδή για την υγεία πάρα πολλών ανθρώπων, στους οποίους παρείχαν δηλητήριο αντί για πόσιμο νερό, θεωρούμε την παραπομπή τους για παράβαση καθήκοντος, ανεπάρκεια του κράτους δικαίου στο οποίο ζούμε.

Βέβαια θα ακολουθήσουν και άλλες δίκες ( πιστεύουμε ότι θα παραπεμφθούν ακόμη και για κακούργημα ), αλλά το κοινό αίσθημα και η κοινή λογική επιτάσσει τουλάχιστον την ... επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας.

Όσο για τους εκπροσώπους του Αιτωλικού στο συνδυασμό του καραπάνου, θεωρούμε ότι είναι όνειδος στη κοινωνία μας.

Ντρόπιασαν και συνεχίζουν να ντροπιάζουν το όνομά τους και τις οικογένειές τους.

Τους καλούμε να παραιτηθούν ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: