Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Και επίσημα πλέον, η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου λειτουργεί ως κέντρο πλαστογράφισης δημοσίων εγγράφων και εξαπάτησης, ώστε να μπορεί να κλέβει χρήματα, για ίδιο όφελος των κρατούντων την εξουσία.

Ανήκουστη καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεσολογγίου, το οποίο στη προηγούμενη συνεδρίασή του είχε εγκρίνει τη δαπάνη 20.000 €, ώστε να δοθούν με ανάθεση (δηλαδή στον κολλητό του δημάρχου), για να μπορέσει ο κολλητός να καταγράψει τα ονόματα των δημοτών που χρήζουν κοινωνικής βοήθειας.

Από τη πρώτη στιγμή, η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη προσπάθεια αυτή, διότι η συγκεκριμένη εργασία έχει γίνει προ πολλού από τις υπηρεσίες του ίδιου του δήμου, προ καιρού.
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν αυτό δεν είχε γίνει, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε και οι εργαζόμενοι να τιμήσουν τον μισθό τους, αλλά και να μην φορτωθεί ο απλός δημότης με περιττά έξοδα.

Η απάντηση του δημάρχου του γνωστού και αξιοσέβαστου μπανιέρα, ήρθε μέσα από επίδειξη σχετικού εγγράφου, όπου ο προϊστάμενος του τμήματος παραδέχονταν ότι οι υπηρεσίες του δήμου αδυνατούν να φέρουν εις πέρας, τη συγκεκριμένη εργασία, λόγω φόρτου εργασίας.

Μάλιστα η συγκίνηση του δημάρχου εκείνη τη στιγμή ήταν τέτοια που παρολίγον να του φύγει ένα δάκρυ από το ασπράδι του αριστερού του ματιού, ευτυχώς όμως δίπλα του ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (κότσαλος) και του πρότεινε τον ώμο του ώστε να ξεμυξήσει το δεξιό του ρουθούνι.

Η τρεμάμενη φωνή του ηγέτη του Μεσολογγίου, μόλις που πρόλαβε να απαριθμήσει τα βάσανα και τον όγκο εργασίας που πρέπει να ολοκληρώσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά κοντά στο τέλος λύγισε, απεσύρθει στο φυσικό του χώρο, στη μπανιέρα του δημοτικού καταστήματος και μετά από κάμποση ώρα έκανε την επανεμφάνισή του.

Σοκ και Δέος επικρατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όλοι περίμεναν υπομονετικά, την κορύφωση.

Πράγματι ο δήμαρχος παρουσιάστηκε μπροστά στους πολέμιους του, με θάρρος Πήτερ Πάν. Ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η τελική του απόφαση και αναλαμβάνει το όποιο κόστος, πολιτικό και μόνο δηλαδή, ώστε να μην φορτώσει με παραπάνω δουλειά τους υπαλλήλους. Για τη φουκαριάρα τη μάνα του, όπως λέει και το λαϊκό άσμα.

Έλα μου όμως που αυτά τα ξεφτιλίκια τα μαθαίνει ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος και καταγγέλλει ότι ουδέποτε υπέγραψε αυτό το έγγραφο και μάλιστα προσθέτει ότι σε σχετική ερώτηση του αντιδημάρχου καρβέλη, ο ίδιος τον διαβεβαίωσε ότι, όλα τα στοιχεία υπάρχουν στα αρχεία του δήμου και δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος περαιτέρω.

Ταμπλάς ο μπανιέρας, μα να τον παρακαλά, μα να του τάζει, μα να τον εκφοβίζει, ανένδοτος ο άκαρδος υπάλληλος.

Μόλις μαθεύτηκε το φιάσκο, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.
Πρώτος και χωρίς καθυστέρηση ο δημητρίου με την τριανταφύλλου. Μη φοβάσε σύντροφε μπανιέρα του λένε, οι μηχανισμοί που ελέγχουμε θα σε ξελασπώσουν, θα βάλουμε το θέμα στην εντατική για αρχή και μετά με τη γνωστή μέθοδο της παράτασης θα ξεχαστεί.

Πανάθεμάσε, δημητρίου του λέει ο μπανιέρας εσύ με οδήγησες σε αυτά κόλπα, εγώ ήμουν μικρός και τριανταφυλλένιος πριν σε ορίσω ως άμισθο σύμβουλό μου.
Μόνο με τη τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ είχε βρει κοινό τόπο, μιας και του υποσχέθηκε παρέμβαση του κουρουμπλή και των υπηρεσιών της αποκεντρωμένης διοίκησης της Περιφέρειας.


Εμείς όμως απορούμε με την απάθεια που δείχνει η εισαγγελία, ακόμη και μετά την δημοσιοποίηση αυτής της κακούργηματικής πράξης.
Όπου αν αποδειχθεί ότι η εταιρεία που ήθελε να αναθέσει ο μπανιέρας το φαγοπότι των 20.000€ είναι η ίδια που κάποτε είχε διενεργήσει γκάλοπ στο δήμο για να επιβάλει την καθολική αποδοχή του καραπάνου, τότε μιλάμε για συμμορία, η οποία τρώει από τη φτώχεια των δημοτών.

Ο δε υποτιθέμενος σκοπός, (καταγραφή του αριθμού και των ονομάτων που πρέπει να λάβουν κοινωνική ενίσχυση) καταδεικνύει τον αμοραλισμό του παχύδερμου θεομπαίχτη, που διατείνεται ότι είναι και δήμαρχος Μεσολογγίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης και θα καταλάβετε το μέγεθος του απατεώνα που βάλαμε να μας διοικήσει.

Υ.Γ

Υπογράφουν όλοι της αντιπολίτευσης πλην βεβαίως Τέγα, ο οποίος ψάχνει τα εναπομείναντα σκαθάρια του φοίνικα και κάτι ζιζάνια που μεγαλώνουν στις παρυφές των τάφων, ώστε να πάρει νέα ανάθεση για τον υιό του, ώστε να του εξασφαλίσει το μέλλον του παιδιού...

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη στις 24/5/18, για ένα πολύ σοβαρό θέμα με πολλές προεκτάσεις, μετά από έγγραφη καταγγελία έξι συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως εισηγήθηκε ο Πρόεδρος κ. Αγ. Κότσαλος, ένα θέμα ημερήσιας διάταξης προηγούμενης συνεδρίασης, για ανάθεση εκπόνησης μελέτης κόστους 20.000 ευρώ, ψηφίστηκε παράτυπα από την πλειοψηφία, μάλιστα μετά από εισήγηση του αναρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καραπαπά. Η εισήγηση της υπηρεσίας, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η αναγκαιότητα της ανάθεσης και της σπατάλης δημοτικού χρήματος, ήταν ανύπαρκτη, αφού ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου, δήλωσε εγγράφως την 15/5/18, (25 μέρες μετά την ψήφιση του θέματος) άγνοια για την δήθεν εισήγηση.

Δηλαδή, ένα έγγραφο χωρίς υπογραφή και πρωτόκολλο, που συνέταξε άλλος υπάλληλος κατ’εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καρβέλη, δόθηκε στο συμβούλιο. Πρακτικά, το δημοτικό συμβούλιο εξαπατήθηκε, ψηφίζοντας το θέμα με βάση την «παράτυπη» (όπως την αποκάλεσε «κομψά» ο κ.Κότσαλος) εισήγηση.

Το θέμα εισηγήθηκε αναρμόδιος αντιδήμαρχος. Γιατί άραγε;

Ο Πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε αδυναμία να ελέγξει αν είναι σωστές οι εισηγήσεις, γιατί δεν έχει προσωπικό, που ποτέ όμως δεν ζήτησε. Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει σκάνερ (μια συσκευή μερικών δεκάδων ευρώ) να ψηφιοποιήσει τις εισηγήσεις. Αν δεν του πάρει ο κ. Δήμαρχος από την περίσσεια χρημάτων που διαθέτει ο εύρωστος οικονομικά Δήμος μας, που εκτελεί έργα δεκάδων εκατομμυρίων, θα κάνουμε έρανο να του πάρουμε ένα !!

Να τονίσουμε ότι, αν και ο Πρόεδρος του ΔΣ έγινε κοινωνός της παρανομίας με έγγραφο του Προϊσταμένου Προγραμματισμού την 15/5/18, κίνησε την διαδικασία ελέγχου (αναγκαστικά) όταν του κατετέθη η αίτηση της αντιπολίτευσης ζητώντας στοιχεία, την 21/5/18. Επίσης, ο κ. Κότσαλος αγνόησε το δεύτερο έγγραφο αίτημα της αντιπολίτευσης, που ζητούσε να είναι παρόντες όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, όποτε αυτή γίνει. Η συνεδρίαση τελικά έγινε έκτακτη και για πρώτη φορά εντός επτά ωρών από την πρόσκληση, ενώ όλοι γνώριζαν ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος είναι σε άδεια…

Τελικά, η δημοτική αρχή «οχυρώθηκε» πίσω από άλλο έγγραφο του Προϊσταμένου Προγραμματισμού, με ημερομηνία 22/5/18, δηλ. την επόμενη μέρα που η αντιπολίτευση κατήγγειλε την παρανομία. Κάτω από τον τίτλο «Αδυναμία εκτέλεσης εργασιών», ο εν λόγω υπάλληλος, τις οίδε κάτω από ποιες συνθήκες, αναγνωρίζει ελλιπή στελέχωση της υπηρεσίας και λόγω του μεγάλου αριθμού προσκλήσεων για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης, συμφωνεί εκ των υστέρων στο έγγραφο που δεν συνέταξε, αλλά άλλοι συνέταξαν εν ονόματί του!

Δήμος Μεσολογγίου με Δήμαρχο τον Καραπάνο! Ήμαρτον!

Και πως θα διεκδικήσει ο Δήμος χρηματοδοτήσεις στο μέλλον, κ. Δήμαρχε; Με την υπηρεσία του ενός υπαλλήλου, που κατάφερες να έχεις μετά από 4 χρόνια θητείας κι όλους τους «αντιφρονούντες» προϊσταμένους στο ΚΕΠ; Η δίνοντας αφειδώς αναθέσεις σε ιδιώτες μελετητές, που κοστίζουν στο Δήμο πακτωλό χρημάτων;

Τελικά, αν και το θέμα που έφερε ο Πρόεδρος στο Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης αφορούσε ενημέρωση, υπό τον ορατό κίνδυνο της ποινικοποίησης, ψήφισαν ανάκληση της απόφασης που παράνομα είχαν λάβει τον περασμένο μήνα.

Το ζήτημα αυτό, πέρα από τις ποινικές προεκτάσεις του, αποτελεί μεγάλη δυσφήμιση για το Δήμο και αν υπήρχε στοιχειώδης δημοκρατική ευθιξία, είναι και λόγος παραίτησης.Τουλάχιστον για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που με αστείες δικαιολογίες επιτρέπει να περνούν τέτοια θέματα, που έχουν δυνατή οσμή σκανδάλου. Το θέμα αφορά εξαπάτηση Δημοτικών Συμβούλων και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο θεσμικά υπεύθυνος. Αν δεν έχει συμμετοχή, ας ζητήσει ο ίδιος την ποινική διερεύνηση του θέματος, για αποκατάσταση του κύρους του θεσμού.

Απαιτείται ευθιξία, θάρρος και πολιτικό σθένος να υποβάλεις μια παραίτηση ή να τη θέσεις στη διάθεση του οργάνου που σε εξέλεξε ή σε τοποθέτησε στη θέση που κατέχεις, κ. Πρόεδρε και κ. Αντιδήμαρχε.

Όμως η έμμισθη καρέκλα είναι γλυκιά κι όταν τη ζεσταίνεις εδώ και καιρό, έχει γίνει μέρος του εαυτού σου και για να σηκωθείς, θέλει το ανάλογο ειδικό βάρος…

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Μουρκούσης

Σπύρος Βασιλείου

Γιάννης Γυφτογιάννης

Κώστας Δαουτίδης

Πάνος Κατσούλης

Πάνος Παπαδόπουλος

Κων/νος Γιαννόπουλος

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: