Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Απολογισμό έργου 4ετίας έκανε ο καραπάνος και οι παρευρισκόμενοι ευχαριστήθηκαν από τη παράσταση ο Καραγκιόζης-δήμαρχος...

Δεν θα ήταν καν θέμα ανάρτησης στο blog μας, αλλά το παρασκήνιο της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Απολογισμό λοιπόν έκανε ο υποτιθέμενος δήμαρχος Μεσολογγίου κκ καραπάνος, ώστε να απαριθμήσει τα έργα που έκανε, την τιτανομαχία που έδωσε με το αριστερό κράτος του Σύριζα, ώστε να κρατήσει το δήμο ψηλά και να διδάξει ήθος όπως είχε τάξει στην άσκηση εξουσίας.

Κατόπιν απαρίθμησε τα έργα που έχει σκοπό να κάνει την επόμενη τετραετία (που θα είναι σίγουρα δήμαρχος, αυτή τη φορά) και το σχέδιο για να κάνει όλους τους δημότες του δήμου ευτυχισμένους και περήφανους που θα έχουν έναν δήμαρχο αντάξιο του ηρωισμού και αυταπάρνησης που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους αυτού του τόπου.

Το δέος ανάμεσα στους δημότες που άκουγαν αυτή τη συνταρακτική ομιλία, ήταν πράγματι τεράστιο.
Όλοι φούσκωναν και ξεφούσκωναν από περηφάνια και ευτυχία.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν (για όσους δεν το πιστεύουν, αλλά εμείς το επιβεβαιώνουμε) ήταν αυθεντικά και αυθόρμητα.

Πρόεδρε πρόεδρε, δώσε μας λεφτά να πάρουμε αλυσίδες και ζαχαρωτά ή το ίπι ίπι ούμε σας ευχαριστούμε, να μας διορίσετε να σας αγαπούμε. 

Ήταν τελικά ένα υπερθέαμα, όπου στο τέλος έπεσαν και τα καθιερωμένα κιςς στο στόμα με Σαλμά, Λιβανό και όποιον άλλον έβρισκε μπροστά του ή όποιον σε τελική ανάλυση μπόρεσε να υπερπήδηση το εμπόδιο του βαρελιού που έχει τοποθετήσει ο καραπάνος στο ... κορμί του, ως ασπίδα από τους τρομοκράτες.

Μην σας ξεγελά ότι αυτό  είναι πάχος από τη καλοφαγία, είναι θωράκιση μυστική και εγκλωβισμένο ύψος.
Είναι ο κρυφός άσσος στο μανίκι του καραπάνου για να αποτρέπει και να εκθέτει τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται, από την αντιπολίτευση και όλους αυτούς που τον κατατρέχουν.
Είναι απομεινάρι από τη φωτιά στο μαγαζί που διατηρούσε στην Αθήνα, η οποία ξεπήδησε μέσα από τα πλακάκια και τις μπανιέρες που πωλούσε, είναι ποιο συγκεκριμένα ο αντιπυρικός μηχανισμός που τον έσωσε και διεκδικεί τώρα την ασφάλεια, από την καταστροφή που υπέστη, αυτός ο καλοκάγαθος τιτάνας του ήθους και της αξιοπρέπειας.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη.
Ο καραπάνος και ο δημοτικός μηχανισμός που διατηρεί με τα χρήματα των δημοτών και των φορολογουμένων, εδώ και ένα μήνα είχε πάρει φωτιά.
Τα τηλέφωνα στα σπίτια όσων των είχαν ψηφίσει ή ανήκουν στο κόμμα της ΝΔ, χτυπούσαν ακατάπαυστα.

Το μήνυμα ήταν καθαρό και ανάλογο με τον ακροατή.
Είχαμε μηνύματα που εκλιπαρούσαν για την συμμετοχή στην εκδήλωση, μηνύματα που έταζαν ακόμη και διορισμούς, αλλά και απειλητικά τηλεφωνήματα για όποιους ήταν αδιάφοροι ή αρνιόταν τη συμμετοχή τους στις ηλιθιότητες του καραπάνου και όσων κατασπάραξαν τον ιερό δήμο, για ιερό σκοπό, βεβαίως.

Οι απειλές, για όσους γνωρίζουν το ήθος του καραπάνου και όσων τον συνοδεύουν, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι πρωτόγνωρες.
Με την ίδια μέθοδο προσπάθησαν να επιβάλουν τη σιωπή για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό της ύδρευσης, της μόλυνσης της λιμνοθάλασσας, του γηπέδου, των σκουπιδιών, του φωτισμού και εσχάτως των κουνουπιών.

Οι θεατρινισμοί των καραπανόσκυλων που δεν παρευρέθηκαν στην παράσταση του ο Καραγκιόζη - δήμαρχος, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αποστασιοποιηθούν από το ρεντίκολο, τους διαμηνύουμε ότι είναι πλέον αργά.
Όταν έρθει η ώρα και αυτή είναι κοντά, καλό θα κάνουν να είναι προετοιμασμένοι.
Η προδοτική τους στάση απέναντι στους συμπολίτες τους στους γείτονες και στο όνομα της οικογένειας που φέρουν, θα είναι και το κοινωνικό τους τέλος, αλλά και το παράδειγμα προς αποφυγή για όποιον αποφασίσει από τώρα και στο μέλλον να εν ασχοληθεί με τα κοινά.

Η παράσταση ο Καραγκιόζης- δήμαρχος, έλαβε τέλος (αν και ζητάμε ταπεινά συγνώμη από το Καραγκιόζη, που τον φέραμε στο επίπεδο καραπάνου και καραπανόσκυλων).



Δεν υπάρχουν σχόλια: