Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

καραπάνος: Μετά το ιαματικό νερό Κεφαλοβρύσου, ας κάνουμε το Βιολογικό καθαρισμό του Αιτωλικού, οικοτουριστικό κέντρο ιαματικών λουτρών.






Μιας και η αρχή έγινε, μιας και ο τοπικός μας μεσσίας έκανε το θαύμα της μετατροπής του βοθρόνερου της πηγής του Κεφαλοβρύσου, σε πόσιμο και μάλιστα με ιαματικές ιδιότητες, είπε ο έρμος να ασχοληθεί και με τα λογιστικά του δημοτικού ταμείου.

Μάθαμε λοιπόν, δια στόματος μεσσία και όχι από την κυρά Κατίνα της γειτονιάς (έχει τη σημασία του), ότι το δημοτικό ταμείο σφύζει από χαρτονόμισμα, τα πλαστικά στυλό των υπαλλήλων έχουν αντικατασταθεί από πέννες τιτανίου, με κρυστάλλους Σβαρόφσκι, το χαρτί που χρησιμοποιείτε ως γραφική ύλη, είναι ειδικά κατεργασμένο από ανακυκλωμένα φύκια Νίδοβας και εμπλουτισμένο με ψήγματα αργύρου και η ξυλεία από όπου είναι κατασκευασμένα τα έπιπλα που κάθονταν οι πρώην ποποί του σκαρμούτσου, του καρβέλη και φυσικά του καραπάνου, είναι από μαόνι και δέρμα απογαλακτισμένου τσιουάουα.

Ειδικά για την πολυθρόνα του καραπάνου προβλέφθηκε η τοποθέτηση επιπρόσθετων εξογκωμάτων από θαλάσσιο ψωλιόγκο, ώστε να μην ολισθαίνει δεξιά ή αριστερά, όταν κάθετε (πρέπει να είναι ακομμάτιστος όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος) και να έχει απορροφητικότητα εάν και εφόσον υπάρξουν δυσάρεστες διαρροές ή οσμές.

Μετά από όλα αυτά τα θαυμαστά ο μεσσίας καραπάνος, ματάκαμε το άλμα ή πήδημα (όπως προτιμάτε) και παρότι βρίσκετε στην αντιπολίτευση άοκνα παλεύει για την οικοτουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, διαφημίζοντας αυτή τη φορά, τα ιαματικά λουτρά του Αιτωλικού.

Βέβαια εσείς οι κακεντρεχείς, θα πείτε (το βλέπω στο βλέμμα σας και μην το αρνείστε), σιγά τα ωά, όσοι δήμαρχοι πέρασαν μέχρι σήμερα, δεν κάνανε άλλη δουλειά, από το να λένε ή να διαφημίζουν τα ιαματικά λουτρά της Αγ. Τριάδας στο Μεσολόγγι και των Ρεμπακίων στο Αιτωλικό.
Ναι, αλλά μην ξεχνάτε ότι όλοι αυτοί μείνανε στα λόγια, άντε να φάγανε, όπως και ο καραπάνος, αρκετά κονδύλια από τους κουτόφραγκους Εουρωπαίους, για να δώσουν μια ήπιας και φιλικής μορφής ανάπτυξης προς το περιβάλλον, όπως σοφά το λέγανε.

Τώρα όμως ο καραπάνος καινοτομεί.

Δεν διαφημίζει ούτε τη θαυματουργή λάσπη του ιερού Μεσολογγίου, ούτε τα ιαματικά των Ρεμπακίων του Αιτωλικού.

Διαφημίζει την λυματολάσπη των βόθρων του Αιτωλικού.

Δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι αυτής της πόλης να πίνουν το ιαματικό νερό από την πηγή Κεφαλοβρύσου και τα κακά τους να μην είναι και αυτά ιαματικά.
Κάπως έτσι εξηγείτε και το φαινόμενο των καθαρών υδάτων που εισέρχονται στο Βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας.

Δια του λόγου το αληθές, ο καραπάνος κάλεσε το τοπικά ΜΜΕ ώστε να αποδείξει την ανωτερότητά του, απέναντι στον ρεβανσισμό του νέου δημάρχου της ιερής πόλης, ώστε να επιδείξει, εκτός από τις κολυμβυτικές του ικανότητες και τις θαυμαστές ιδιότητες των υποπροϊόντων των βόθρων των Αιτωλικιωτών .

Εκεί ο καραπάνος, είχε συγκεντρώσει τα φρέσκα κατά τα άλλα λύματα  και βούτηξε ως καταδυόμενη Αφροδίτη ή ως Κλεοπάτρα στη γεμάτη γαϊδουρόγαλο, μπανιέρα της.
Αυτός βέβαια δεν είχε την τύχη να είναι απόγονος του σπέρματος του Δία, ούτε βασίλισσα της Αιγύπτου, ήταν όμως πρώην δήμαρχος μιας ιεράς πόλης, με καταγωγή από τη Βενετία της Δημοκρατίας.

Η δε μπανιέρα ήταν ειδική παραγγελία από το κατάστημα που έκαψε για να πάρει την αποζημίωση και για να μην υπάρξει σύγχυση, κάπου στα δίπλα έγραφε "δωρεά του του ευεργέτου καραπάνου ".

Εκεί λοιπόν ο καραπάνος μετά την κατάδυση, τουλάχιστον μέχρι τη μέση, όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, θέλησε να αποδείξει και την μπον απετι'τ που λένε και Ιάπωνες, κάνοντας μπαλίτσες που θύμιζαν κεφτεδάκια προς βρώση για άμεση ίαση από κάθε νόσο και κάθε μαλακία, όπως λέει και το απολυτίκιο.

Ένα μεγάλο μπράβο στον γίγαντα καραπάνο για αυτή του τη προσπάθεια.

Ένα μικρό βήμα για το μέλλον του τόπου μας, ένα μεγάλο άλμα για το αύριο των στελεχών του συνδυασμού "Δήμος για τα Παιδιά μας."


Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: