Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κανόνι 660 χιλιάδων ευρώ από τον καραπάνο, στο το ταμείο της κοινωφελούς




Ακόμη ένα κανόνι είδε το φως της δημοσιότητας, από τον βιρτουόζο του επαγγέλματος και πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου - καραπάνο.

Τα χρήματα αυτά ήταν από το ταμείο της κοινωφελούς, όπου προέδρευε ο πρόθημα ηλίθιος σκαρμούτσος ή τασούλης ή Τζόκερ ο χούφτας.

Μετά από έλεγχο που έγινε από τον σημερινό πρόεδρο Σωτηρακόπουλο, βρέθηκαν άδεια τα γεμάτα ταμεία (κατά καραπάνου ευαγγέλιο), της κοινωφελούς και μάλιστα έλειπαν τα χρήματα εκείνα που είχαν κωδικό πληρωμής μόνο για ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στη κοινωφελή.

Ο καραπάνος θεώρησε ωστόσο  σωστό, να φορτώσει την κοινωφελή με πλεονάζον προσωπικό, που ήταν απαραίτητο μόνο προς εξαγορά ψήφων.
Παράλληλα χρησιμοποίησε αυτό το τέχνασμα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα ενθυλάκωσις αγνώστου ποσού, που δικαιούνταν ως αρχηγός του παρακρατικού μηχανισμού που είχε ιδρύσει, εντός του δήμου.
Οι πληροφορίες μας λένε, ότι ένα ποσοστό γύρω στο 25% ήταν για τον ηθικό αυτουργό καραπάνο και κάτι ψηλά για τον εθισμένο σκαρμούτσο, στο τζόγο. Τα υπόλοιπα πήγαιναν για πληρωμές "έναντι" μισθού στο πλεονάζον προσωπικό.  

Από την άλλη πλευρά ο πρόθημα ηλίθιος -σκαρμούτσος, δέχθηκε να παίξει αυτό το ρόλο, διότι του εξασφάλιζε πρωτίστως τα χρήματα που δαπανούσε για τυχερά παιχνίδια Τζόκερ-Λόττο-Κίνο, αλλά και τη βιτρίνα  που χρειάζονταν, ώστε να καθιερωθεί στο κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τώρα αν χούφτωνε και καμιά δασκαλίτσα μέσα μέσα, σας διαβεβαιώνουμε ότι ήταν μόνο προς τέρψιν οφθαλμών τρίτων, οι περισσότερες είχαν άλλες αναζητήσεις.


Όλα αυτά βέβαια δεν θα έβλεπαν το φως, εάν ο καραπάνος είχε κερδίσει τις δημοτικές εκλογές.

Κάποια μέρα θα μας ανακοίνωναν ότι, ο δήμος χρωστά άλλα τόσα εκατομμύρια και γι' αυτό δεν μπορούν να γίνουν έργα ή να συντηρηθούν υποδομές.

Από την άλλη, είναι άξιος συγχαρητηρίων ο άνθρωπος που από την αρχή έχει τηρήσει τον όρκο ως δημοτικός σύμβουλος και δεν είναι άλλος από τον Σωτηρακόπουλο, ο οποίος δεν δίστασε ούτε στιγμή να φέρει στην επιφάνεια την ρεμούλα του παρακράτους καραπάνου, που καταλήστεψε το δημοτικά έσοδα, με απώτερο σκοπό τον αθέμιτο πλουτισμό και την δημιουργία ιδιωτικού στρατού μουτζαχεντίν, οι οποίοι θα επέβαλαν την σιωπή, σε μια κοινωνία που ενδεχομένως θα αγανακτούσε με τα δρώμενα και τις κομπίνες καραπάνου.

Τα χρήματα αυτά (660 χιλιάδες ευρώ) είναι μόνο των τριών τελευταίων ετών και μόνο για μη καταβληθέντες ασφαλιστικές εισφορές, οπότε μην εκπλαγείτε εάν ακουστεί ότι μόνο από την κοινωφελή, η τρύπα του καραπάνου-σκαρμούτσου προσεγγίζει τα 2.000.000 ευρώ.

Καλούμε και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, που έχουν θέση στο δημοτικό μηχανισμό να πράξουν το ίδιο με το Σωτηρακόπουλο και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους επιτελείς του παρακρατικού μηχανισμού καραπάνου.











                                                                                            Ο ΔΡΑΚΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια: