Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

"Μεσολόγγι - ανοχύρωτη πόλη. Νομός Χατζηδάκη" ΣΥΡΙΖΑ ή σφύριζα αδιάφορα ;;;






Διαδικτυακή συζήτησε οργάνωσε ο Σύριζα της ιεράς πόλης με θέμα "Μεσολόγγι - ανοχύρωτη πόλη. Νομός Χατζηδάκη".

 Η διαδικτυακή συνάντηση των στελεχών του Σύριζα εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει το τελευταίο διάστημα ο Σύριζα, επαναπροσέγγισης και επαναπροσδιορισμού της κοινωνικής του ταυτότητας .

 Τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση, αποξενώθηκαν τα στελέχη του από τη βάση των ψηφοφόρων, με αποτέλεσμα τα τραγικά αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία για πολλούς ήταν και αναμενόμενα.

 Η τραγικότητα της κατάστασης ήταν ορατή ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού και μόνο ή υποψηφιότητα στην Αιτωλοακαρνανία ενός ξένου και αποτυχημένου υφυπουργού Γεωργίας (τσιρώνης) , όπου ακόμη και ο ίδιος του ο πολιτικός χώρος, τον απέπεμψε ως ανάξιο λόγου και ανύπαρκτου πολιτικού ήθους, μάλλον θα έπρεπε να κινητοποιήσει τα τοπικά στελέχη της Αιτωλοακαρνανίας και δη του Μεσολογγίου-Αιτωλικού, για την ντροπιαστική αυτή απόφαση των εγκεφάλων του κόμματος.

 Η κατάσταση της αποσάθρωσης που ακολούθησε, έδωσε την ευκαιρία σε στελέχη-επαγγελματίες, τα οποία ήξεραν τι ήθελαν να αποκομίσουν, από την ενασχόληση τους με την άσκηση πολιτικής εξουσίας, να επιβάλλουν πρακτικές και πολιτικές, πρωτόγνωρες για αριστερό πολιτικό σχήμα. 

 Αυτή ήταν και η εικόνα της συγκεκριμένης τηλεδιάσκεψης η οποία αντανακλούσε τον επαγγελματισμό των στόχων, των κεντρικών στελεχών, αλλά και την αγωνία των τοπικών, οι οποίοι έβλεπαν που πάει η συζήτηση, αλλά δεν είχαν το σθένος να ξεμπροστιάσουν τους φαύλους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και του κόμματος, του οποίου αν μη τι άλλο, έδωσαν το είναι τους για να γίνει πλειοψηφία στη κοινωνία και αργότερα κυβέρνηση.

 Το θέμα της συζήτησης όπως είπαμε ήταν : Μεσολόγγι ανοχύρωτη πόλη, ένας τίτλος που σε καμιά περίπτωση δεν απασχόλησε το πάνελ των συμμετεχόντων.
 Όλοι περίμεναν κάποια κουβέντα ή έστω κάποιο σχόλιο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας, την αναγκαιότητα συγκεκριμένων παρεμβάσεων, την ανάδειξη της καταδικασμένης και καταχωνιασμένης δυναμικής αυτού του τόπου, τις προτάσεις που θα έπρεπε να έχει ο Σύριζα, για τις παραγωγικές ομάδες, ψαράδες-αγρότες-κτηνοτρόφους-μικροέμπορους κλπ. 

Τίποτα από όλα αυτά δεν συζητήθηκε, τίποτα δεν θύμιζε το κατηγορώ του τίτλου της συζήτησης.

 Όλα περιστράφηκαν γύρω από τα φωτοβολταϊκά , τις ανεμογεννήτριες και τις ΑΠΕ, άδικα περίμενε ο μεροκαματιάρης δημότης της ιεράς πόλης και οι απλοί ψηφοφόροι του κόμματος.

 Βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, μιας και το λόγο για το Μεσολόγγι ως ανοχύρωτη πόλη τον είχε ο Θάνος Μωραίτης.

 Το στέλεχος που ανδρώθηκε από τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε κέντρο υποτραπέζιων συναλλαγών, ο Θάνος ήταν και είναι το στέλεχος όπου, όποια πέτρα και να σηκώσεις στις λεγόμενες ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), θα τον δεις στις πρώτες γραμμές και μάλιστα επιφορτισμένος με τον ρόλο της μετατροπής αυτών των επενδύσεων, σε δήθεν λαϊκές και εναλλακτικές, με απώτερο σκοπό να μη υπάρχουν αντιδράσεις από τη βάση της κοινωνίας.

 Αυτό του επιτρέπει να κάνει παιχνίδι με τις εταιρείες του κλάδου, να ... υφαρπάζει το υστέρημα και τις οικονομίες κάποιων αφελών αγροτών και να διεκδικεί την εκλογή του στις εθνικές εκλογές , με διαφορετική παντιέρα κάθε φορά.

 Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγεται να εκθειάζει, τις ενέργειες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του Αγρινίου, δηλαδή της ατομικής επιχείρησης του προέδρου Κουτσουπιά, ο οποίος άκουσον άκουσον, υπόσχεται απόδοση χρημάτων, γύρω στο 30%, σε όποιους αφελείς αγρότες, του δώσουν τα χρήματά τους, για να φτιάξει με αδιαφανείς διαδικασίες ο ίδιος φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες.

   Ο χρόνος όμως   πιέζει αφόρητα τον λαϊκό κομπιναδόρο, μιας και τα έσοδα που διατείνεται ότι θα φέρουν τα πάρκα βαίνουν μειούμενα συνεχώς καθώς οι συνεχείς διαγωνιστικές διαδικασίες της ΡΑΕ επηρεάζουν τις ταρίφες .
(Θα έχουμε αναλυτική ανάρτηση τις επόμενες μέρες) 

 Ο πολιτικάντης Θάνος μας, λοιπόν συμπλέει με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, απλά για να πείσει, για να έχει το λαϊκό έρεισμα, όπως λένε στη πολιτική και η Ένωση του Αγρινίου για να μπορεί να πάρει μέρος στο πάρτι εκατομμυρίων που θα στήσουν με τα λεφτά των αγροτών και των τραπεζών αυτός και ο Θάνος μας, ο οποίος μας έκανε μαθήματα ιστορίας, για το πώς το ΠΑΣΟΚ βοήθησε 600 αγρότες να εγκαταστήσουν μικροπαραγωγές μονάδων ενέργειας και χάριν τούτου, δεν τα πήραν όλα οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

 Από τη άλλη είχαμε την τραγικότητα της Δούρου και του Φάμελλου, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν ήξεραν που πέφτει έστω στο χάρτη, το Μεσολόγγι και ποια είναι τα πραγματικά του προβλήματα.

 Ήταν μια συζήτηση μυημένων, στη κίνηση κεφαλαίων στις νέες φούσκες της αγοράς.

 Μάταια ο κύριος Τσιριμόκος διαφώνησε έντονα για τον χαρακτηρισμό των ενεργειακών κοινοτήτων της Ένωσης Αγρινίου, ως το σημαντικότερο βήμα και παράδειγμα προς μίμηση.
 Ο ίδιος και σωστά, απεκάλεσε ως σημαντική και άξια επαίνων την ενεργειακή κοινότητα των ΤΟΕΒ και του δήμου Μεσολογγίου, η οποία συστάθηκε και λειτουργεί για να καλύψει ανάγκες, να στηρίξει τους αγρότες στην παραγωγή και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, ώστε να μην γίνετε πλέον ο βραχνάς τους, λόγο των χρεών.
 Αλάτι στη πληγή του Θάνου ήταν και η τοποθέτησή του περί κερδοσκοπικών ενεργειακών κοινοτήτων και μη κερδοσκοπικών.

 Ο Τσιριμόκος εξήγησε ότι μια ενεργειακή κοινότητα δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπική λόγο της φύσης της επένδυσης, πρέπει να λύνει προβλήματα και όχι να βάζει στόχους υπερκέρδους ή κίνησης κεφαλέων, δηλαδή το αντίθετο από αυτό που εκπροσωπεί ο Θάνος μας με την Ένωση Αγρινίου και παρέχει στέγαση ο Σύριζα.

 Την ίδια εικόνα είχε και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Μεσολογγίου, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να πείσει για την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, η οποία έρχεται σε πολλές περιπτώσεις, σε αντίθεση με την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
 Υπενθύμισε την ύπαρξη γεωθερμίας ως ΑΠΕ, αλλά μάλλον τα συμφέροντα που εκπροσωπούσαν τα μεγαλοστελέχη, δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους επενδύσεις, οπότε ο αντιπρόεδρος Σταμάτης, απέμεινε στο πάνελ , συντροφιά με την μοναξιά και την γραφικότητα που του είχαν ετοιμάσει οι επαγγελματίες της επικοινωνίας του Σύριζα. 

 Στην ίδια γραμμή κύματος και ο Σκαρμούτσος, ο οποίος παρουσιάστηκε προετοιμασμένος, με κείμενο το οποίο κάλυπτε σε όλο του το φάσμα τον λόγο και τον προβληματισμό που θα έπρεπε να αναλυθεί στη συνάντηση.

 Μάλλον γι’ αυτό , φάνταζε και ως μύγα μες’ το γάλα, μιας και άνοιξε το θέμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της Λιμνοθάλασσας, των Ακαρνανικών Όρεων, του Αχελώου, του Ευήνου, των ανύπαρκτων Βιολογικών καθαρισμών του δήμου μας, την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. 

Ο κύριος Σκαρμούτσος δεν δίστασε ούτε στιγμή να καταγγείλει το γεγονός, ότι μέσα σε αυτές τις εταιρείες και τις δήθεν ενεργειακές κοινότητες, συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα, τα οποία κατευθήνουν τις εξελίξεις σε διακομματικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα για τα πιράνχας που φοράνε τη μάσκα των ΑΠΕ. 

 Το κλου της συνάντησης, δεν ήταν άλλο από την τοποθέτηση της Μαρίας της τριανταφύλλου του Σύριζα.
 Ουδεμία αναφορά για το νομοσχέδιο που προώθησε η ίδια και σχεδίασε ο κουμπάρος και πρώην επόπτης αλιείας του νομού μας, μαζί με το μελετητικό γραφείο του Αναγνώπουλου, όπου από ότι μαθαίνουμε, έγινε φανατικός οπαδός της αριστεράς του Σύριζα και ο οποίος τα χρόνια που πέρασαν, αντικαθιστούσε το Υπουργείο Γεωργίας, στο σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, δημιουργώντας βέβαια τεράστια περιουσία, μιας και οι μίζα των αδειοδοτήσεων, περνούσε πρώτα μέσα από το γραφείο του. 

Αυτή η κυρία λοιπόν , ευθύνεται για την ποινικοποίηση της ελεύθερης αλιείας στη λιμνοθάλασσα και την εισαγωγή στην μελλοντική ιδιωτικοποίηση της.

 Αυτή η κυρία, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να επιτρέψει σκάφη με συρόμενα εργαλεία, να μπορούν να σαρώνουν τις ακτές ακόμη και κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

 Είναι το άτομο που μέχρι τελευταία στιγμή, προσπαθούσε να αποτρέψει οποιαδήποτε υποψηφιότητα εκ μέρους του Σύριζα, ώστε να αναγκάσει τους ψηφοφόρους του κόμματος είτε να μείνουν αμέτοχοι, είτε να στηρίξουν τον καραπάνο, υποψήφιο της δεξιάς του τσέπης, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι μελέτες, και να τρέξουν οι μίζες που θα έπαιρνε ο κουμπάρος της και πρώην επόπτης αλιείας.

 Πρωτεύον πρόβλημα για την τριανταφύλλου, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η επαπειλούμενη μη εκτέλεση των μελετών που έχουν εκπονηθεί από τον Φορέα Διαχείρισης, κυρίως για τη λιμνοθάλασσα, δηλαδή οι μελέτες που έχουν κατά κύριο λόγο εκπονήθηκαν από τον κουμπάρο της και πρώην επόπτη αλιείας, μέσω του γραφείου μελετών που συνεργάζονταν, παρότι ήταν δημόσιος υπάλληλος.

 Η κυρία αυτή λοιπόν, έδωσε μια παράσταση υποταγής και γλυφοκολισμού στα κεντρικά στελέχη, ώστε να αποδείξει ότι τέτοιο πιστό θεματοφύλακα δεν πρόκειται να βρουν πουθενά, εκβιάζοντας έτσι την επανεκλογή της μέσα από κομματικές υπόγειες διατακτικές στις επερχόμενες εκλογές.

 Άτοπη, άχρωμη και χωρίς περιεχόμενο η συγκεκριμένη παράσταση, δεν έλυσε ούτε καν απορίες, αλλά ούτε κατέθεσε προτάσεις για το μέλλον του χώρου που ζουν οι άνθρωποι του μεροκάματου και της αξιοπρέπειας.

 Κανείς δεν βγήκε σοφότερος, από την παράθεση των προϋποθέσεων για να μπορεί να γίνει κάποιος επενδυτής στις ΑΠΕ.

 Τουναντίον μάλιστα, η ζάλη των εκατομμυρίων και η κινητικότητά τους, η οποία βασίζεται στην αποσάθρωση της διοίκησης του ελληνικού κράτους, μάλλον αποσβόλωσαν ακόμη και τον ποιο φανατικό ψηφοφόρο της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

 Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του πάνελ, που έσωσαν τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του πολιτικού τους χώρου και των ιδεών που υπερασπίζονται.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε στην διεύθυνση :


Η ΓΕΚΙΑ                                    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑΙΑ ΔΑΣΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ