Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Εφημερίδα ΦΩΣ : Μηδέν τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία , σοβαρότατο το ζήτημα για την αξιοπιστία της ενημέρωσης από τα τοπικά ΜΜΕ


Σοβαρότατο είναι το θέμα που αναδεικνύει η εφημερίδα ΦΩΣ , για τα υποτιθέμενα κρούσματα του κορονοϊού στο νομό μας  και τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε η φυλλάδα του μεσολογγίου ΑΙΧΜΗ , με δήθεν περιστατικά και θύματα ακόμη και μικρά παιδιά.

Απ' ότι φαίνεται τα μόνα θύματα στην όλη ιστορία είναι ο αναγνώστης της γνωστής φυλλάδας και η συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας, με απώτερο σκοπό, την αύξηση των φύλλων κυκλοφορίας (μιας και η εμπορία τρόμου, έχει εξασφαλισμένη κατανάλωση) .

Υπενθυμίζουμε ότι η τρομολαγνία για κρούσμα κορονοϊού στο κάπου ανάμεσα Αιτωλικό - Νεωχόρι , ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη φυλλάδα, χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση από το νοσοκομείο αναφοράς που ήταν το Νοσοκομείο του Ρίου. 
Μετέπειτα, άδραξαν την ευκαιρία τα Αγρινιώτικα ΜΜΕ  και αναγκαστικά τα κεντρικά της χώρας, μιας και εκείνες τις μέρες από ότι θυμόμαστε όλοι μας, στη τηλεόραση, δεν υπήρχε άλλη είδηση . 

Σήμερα λοιπόν η εφημερίδα ΦΩΣ ( κάντε κλικ ΕΔΩ ) εκτός των περιστατικών, αναφέρει και τους νομούς χωρίς κρούσματα και θανάτους οι οποίοι είναι οι : 

Δεν έχουν καταγραφεί ακόμα κρούσματα στους εξής νομούς:

Δράμας

Χαλκιδικής

Γρεβενών

Θεσπρωτίας

Καρδίτσας

Ευρυτανίας

Αιτωλοακαρνανίας

Φωκίδας

Χίου

Άγιο Όρος

Κορινθίας

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, ο ΕΟΔΥ πράγματι ανακοίνωσε κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία και μάλιστα στη περιοχή του Αγρινίου.

Αμέσως τα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου ξεκαθάρισαν , ως όφειλαν, ότι το κρούσμα ήταν κάτοικος Γερμανίας και απλά κατάγονταν από την ευρύτερη περιοχή . 

Μόλις το άτομο αυτό θέλησε να περάσει τα σύνορα, οι αρχές εντόπισαν ότι είναι φορέας του ιού.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η φυλλάδα του Μεσολογγίου, ούτε καν ανάφερε το περιστατικό , μάλλον για να προφυλάξει τα καλώς κείμενα της κοινωνίας του Αγρινίου.

Εμείς καλούμε για ακόμη μια φορά τη δικαιοσύνη να παρέμβει και να παραπέμψει αυτούς που εμπορεύονται το τρόμο, προκαλούν άσχημες εξελίξεις για την τοπική κοινωνία (εμπόριο, παιδεία,  παραγωγή ) 

Εάν στη προκειμένη περίπτωση , η παραπληροφόρηση προέρχεται από την εφημερίδα ΦΩΣ , ας καταλογιστούν  οι ευθύνες που της ανήκουν. 

Εάν το φταίξιμο είναι της ΑΙΧΜΗΣ , τότε καλούμε τη δικαιοσύνη να ψάξει ακόμη βαθύτερα, για τις πηγές της χρηματοδότησης και τις επιπτώσεις που είχαν οι αθλιότητές της στο μεροκάματο των απλών παραγωγών, αλλά και εμπόρων. 


Η ΓΕΚΙΑ 
  

  



Δεν υπάρχουν σχόλια: