Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Δικαιοσύνη καλεί καραπάνο - Δώσε τώρα πίσω, τα κλεμμένα ... 600 τα χιλιάρικα για αρχή και μόνο από δυο υποθέσεις.







Άσχημα τα νέα από το δικαστικό μέγαρο στο Μεσολόγγι για τον πρώην δήμαρχο της ιεράς πόλης .

Ήταν και είναι γνωστό τοις πάσι,  ότι ο καραπάνος κατά τη διάρκεια της θητείας του έτρωγε από το δημοτικό ταμείο με 18 μασέλες.

Επίσης ήταν γνωστό ότι, η προηγούμενη κυβέρνηση, του παρείχε θεσμική και οικονομική κάλυψη, στην λυσσαλέα του όρεξη για παράνομο πλουτισμό, μέσω εικονικών έργων και υπερτιμολογήσεων.
 
Το επίσης γνωστό και ντροπιαστικό όχι μόνο για τους δημότες του ιερού δήμου, αλλά και για τους πολίτες αυτής της χώρας, είναι ότι, οι μηχανισμοί ελέγχου του Υπουργείου, ήρθαν στο Μεσολόγγι τουλάχιστον τρείς φορές, αλλά ποτέ δεν πέρασαν την πόρτα του δημαρχείου, μιας και η γνωστή παρέμβαση της πρώην βολευτίνας του Σύριζα τριανταφύλλου, τους ανάγκαζε να επιστρέψουν στην Αθήνα άπραγοι. 

Υπήρχε όμως μια διαδικασία, η οποία δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας, για άγνωστους λόγους σε εμάς. 

...
Το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω ΑΑΔΕ, απαίτησε μετά από έλεγχο που έγινε τις πρώτες μέρες από τη στιγμή που ανάλαβε η νέα δημοτική αρχή,  400 και 200 χιλιάδες αντίστοιχα, για δυο υποθέσεις.

 Το επίσημο κατηγορητήριο ήταν  υπεξαίρεση και απιστία.

Ο καραπάνος μετά από τιτάνιο αγώνα που έδωσε ώστε να παραγραφούν ή να καλυφθούν πολιτικά, τα ενθυλακωμένα χρήματα, δεν τα κατάφερε και μπροστά στο φάσμα της φυλακής, κατέθεσε αίτηση ανακοπής στις δικαστικές αρχές, μπας και γλιτώσει τουλάχιστον μερικές χιλιάδες. 

Η απόφαση του δικαστηρίου που είναι και σημερινή, απέρριψε την αίτηση και κάλεσε τον ίδιο, εντός 3 ημερών να επιστρέψει τα χρήματα στο δήμο.

Βέβαια απ' ότι ξέρουμε, ο καραπάνος διάγει άκρως επιτυχημένο επιχειρηματικό βίο  στην Αθήνα, πουλώντας είδη υγιεινής, οπότε μπορεί να στριμωχτεί λίγο, αλλά θα τα καταφέρει, ώστε να μην πάει στη στενή με τους ομοϊδεάτες του.  

Αμ έλα που τα νέα από τις επιχειρηματικές του δράσεις, είναι ακόμη ποιο δυσάρεστα!!!

Πάνω από 1.000.000 € χρωστάει μέχρι αυτή τη στιγμή και με απόφαση του εκεί δικαστηρίου, έχει δεσμευτεί και έχει τεθεί σε αναγκαστική διαχείριση  η προσωπική του περιουσία. 

Το ερώτημα είναι πως και δεν το πήρε χαμπάρι η σημερινή δημοτική αρχή και ο στόλος των νομικών συμβούλων που διαθέτει ο Λύρος.

Μη ξεχνάμε ότι για τους περισσότερους από αυτούς, ο καραπάνος ήταν το αφεντικό τους για μια 5ετία και μάλλον... θέλουν να τον καλύψουν.

Έλα μου όμως που και εδώ ο λάκκος έχει τη φάβα του.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος του δήμου επί καραπάνου, αυτή τη στιγμή, διώκεται για υπεξαίρεση χρημάτων άνω των 150.000 ευρώ και μάλιστα τα περισσότερα από το ταμείο της ΔΕΥΑΜ.
Μάλιστα... από αυτό το ταμείο που κάποιοι μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε το ακατάλληλο νερό, ώστε να μπορεί ο κάθε μακροχέρης διαχειριστής, να απλώνει το χέρι του, ώστε να διασφαλίσει το μέλλον του και τον υπερπολυτελή του βίο .

Η υπόθεση πέραν του πρακτικού μέρους, που είναι η άμεση επιστροφή  των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από το δημοτικό ταμείο, ο καραπάνος πλέον, έχει να αντιμετωπίσει και τα αστικά δικαστήρια στα οποία παραπέμπεται σε βαθμό κακουργήματος.
Τα ίδια και χειρότερα περιμένουν τον συνεργάτη του και νομικό σύμβουλο του δήμου, ο οποίος όμως λόγο της επαγγελματικής του ιδιότητας, αναμένονται ακόμη ποιο αυστηρές κυρώσεις και ποινές.  

Καταρρέει λοιπόν το εποικοδόμημα που στήθηκε με βάση και αφετηρία το ιερό δημαρχείο του Μεσολογγίου και τα συντρίμμια του,  θα συμπαρασύρουν πολλούς, στη πορεία που έχει χαράξει προ πολλού ο καραπάνος, για τους έμπιστους και ομοτράπεζους συνεργάτες του.

Ας μην ελπίζουν ότι ο καραπάνος δεν θα δώσει, πρόσωπα, καταστάσεις και ποσά που ενθυλάκωνε η γνωστή παρέα της 5χρονης εξουσίας του.

Όλοι ξέρουν το ρόλο που επιτελούσαν  αντιδήμαρχοι ή πρόεδροι επιτροπών, οι οποίοι έκαναν ακόμη και τον εισπράκτορα, πηγαίνοντας σε μαγαζιά και επιχειρήσεις του Μεσολογγίου, ώστε να εισπράξουν το μέρισμα ή το μηνιάτικο για τον αρχηγό και δήμαρχο. 

Πρόκειται για μια  οργάνωση, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τη δομή και λειτουργία της γνωστής μαφίας,   η οποία εκτός από τα κλεμμένα του δημοτικού ταμείου, έκανε εικονικά έργα, εικονικούς διορισμούς, απειλές σε δημότες και απαιτούσε μέρισμα από επιχειρηματικές δραστηριότητες δημοτών.  

   Μαζί με το όραμα του καραπάνου καταρρέει και η κομματική προστασία της τριανταφύλλου του Σύριζα, η οποία όχι μόνο στήριξε τον καραπάνο σε κάθε του κίνηση και ενέργεια, αλλά θυσίασε και την ίδια τη Λιμνοθάλασσα, ώστε να μπορέσει ο κουμπάρος της και πρώην επόπτης αλιείας να την κάνει περιουσιακό του στοιχείο.

Ο έτερος αυτός καππαδόκης, επίσης σε λίγες μέρες θα δίνει μάχη στα δικαστήρια του Αγρινίου, για αδικήματα που έπραξε, όπως,  υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλου ποσού χρημάτων, απιστία στην υπηρεσία, παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση εγγράφων κλπ κλπ 

Συμβουλή προς ναυτιλομένους : 

Ανοίξτε τώρα τα στόματα σας και ζητήστε την επιείκεια της δικαιοσύνης πριν σας προλάβει ο καραπάνος και καρπωθεί ακόμη μια φορά τη λιποψυχία σας. 


Μ.Ε.Π  








Δεν υπάρχουν σχόλια: