Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Στο σκαμνί η ΔΕΥΑΠ για το νερό στο Ανω Καστρίτσι!!!



Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι οι κάτοικοι του χωριού Καστρίτσι, είναι ακόμη στα πρώτα βήματα ενάντια στον εκεί δήμο και την αντίστοιχη  ΔΕΥΑΜ .

Στη δική μας περίπτωση δεν διώκεται απλά η ΔΕΥΑΜ, αλλά καλείτε να πληρώσει χρηματική αποζημίωση στους καταναλωτές και η τότε δημοτική αρχή διώκεται για παράβαση καθήκοντος.

Η δίκη αυτή θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου και θα καθίσουν στο σκαμνί, όλα τα πρόσωπα που προσπάθησαν να μας πάρουν ακόμη και τα σπίτια μας, γιατί δεν πληρώσαμε , το ακατάλληλο νερό τους, για πόση.

Μ.Ε.Π 

====================================================================================


Στο σκαμνί η ΔΕΥΑΠ για το νερό στο Ανω Καστρίτσι!!


Οι εξελίξεις με το νερό του Ανω Καστριτσιου δεν έχουν τέλος. Μετά από μηνυτήρια αναφορά του κατοίκου του Ανω Καστριτσίου Γεωργίου Μέρμελα, δημοσιογράφου, Ανταποκριτή της Φωνής των Ελλήνων ΗΠΑ;

 H Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, αφού διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη κατά ανώτατου στελέχους της ΔΕΥΑΠ για υποβάθμιση περιβάλλοντος από αμέλεια που δημιούργησε κίνδυνο σοβαρής και ευρείας υποβάθμισης και για δηλητηρίαση πηγών από αμέλεια.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η άσκηση της ποινικής δίωξης στηρίχθηκε σε διαπιστώσεις περί διάθεσης, μέσω του δικτύου ύδρευσης, πόσιμου νερού εκτός των προδιαγραφών, ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.


Ετσι, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία του νερού της νερομάνας από την αλόγιστη διάθεση σε γειτονικό οικισμού που έχουν ασκήσει 250 κάτοικοι του Ανω Καστριτσίου και πρόκειται να συζητηθεί εντός του Οκτωβρίου, η απρόσμενη αυτή εξέλιξη δημιουργεί νέα αναστάτωση στο χωριό και πλέον οι κάτοικοι ανησυχούν και για την υγεία τους.


Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ θα δώσει λύσεις και απαντήσεις για να διατηρήσει την κοινωνική ειρήνη; Ή η λύση θα δοθεί από την δικαιοσύνη;






Δεν υπάρχουν σχόλια: