Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Καλώς «τα δικά μας» παιδιά ... Υπάρχει όμως και ένα αλλά !!!








Διαβάζουμε στο etoliko.gr , άρθρο αξιόλογου συμπολίτη μας, όπου καυτηριάζει το πραγματικό πρόβλημα που κυριαρχεί, πριν και μετά τις δημοτικές εκλογές.

 Το πρόβλημα αυτό, δεν είναι τίποτε περισσότερο από τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, ώστε να κερδηθούν εκλογές και μετά από αυτές, να πληρωθούν οι κοινωνικές επιταγές των πολιτικάντηδων, που μοιράσανε σε οικογένειες και άτομα, που είχαν μεγάλα σόγια ή ας το ονομάσουμε κάπως διαφορετικά, επιφάνεια σε γνωστούς και φίλους .

Πράγματι το πρόβλημα αυτό  είναι το καρκίνωμα , που τρώει την τοπική μας κοινωνία με αποτέλεσμα, να έχει αφανίσει το Αιτωλικό, από το χάρτη της Ελλάδας. 

Κάποιος βέβαια θα αναρωτηθεί, αυτό συμβαίνει μόνο στο Αιτωλικό; 

Όχι βέβαια, είναι το καρκίνωμα που κατατρώει ολόκληρη την Ελλάδα, αφανίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου, ξεγυμνώνει τους μηχανισμούς και αφήνει ξέφραγο αμπέλι τη χώρα μας απέναντι στους νεο-Οθωμανούς.

Η κατάντια της μοναδικής μας ελπίδας είναι οι ικεσίες προς συμμάχους, τείνοντας το ζαρωμένο χέρι της ζητιανιάς μας, για κανά πύραυλο ή φρεγάτα, σε τιμές που θα υποθηκεύσουν το μέλλον πολλών γενεών στο μέλλον.

Και όλα αυτά ξεκινάνε, δυστυχώς από τον άχρηστο και ασήμαντο δημοτικό σύμβουλο ή τον τυχοδιώκτη υποψήφιο δημαρχίσκο, ο οποίος προσπαθεί να επιβληθεί σε μια κοινωνία που αδιαφορεί, γιατί δεν είδε και δεν έζησε ποτέ το αυτονόητο. 

    Σήμερα όμως θα θέλαμε να επαινέσουμε τα δικά μας παιδιά και δεν είναι άλλα, από τα παιδιά , της δημοτικής υπηρεσίας της καθαριότητας, όπου πράγματι μας δίδαξαν το αυτονόητο και την κανονικότητα. 

Είναι τα παιδιά, που έδωσαν άλλη όψη στη πόλη μας και στελέχωσαν ένα μηχανισμό όπου τουλάχιστον μέχρι τώρα ήταν το δόλωμα για αλίευση ψήφων και τίποτα περισσότερο. 

Ο μηχανισμός αυτός στελεχώνονταν μέχρι σήμερα, από άτομα που ανήκαν στο ιδιωτικό στρατό ψηφοφόρων του εκάστοτε δημαρχίσκου ή προέδρου της Δημοτικής Ενότητας, με αντάλλαγμα βέβαια, την λούφα και παραλλαγή από τη μεριά των δήθεν εργαζομένων. 

Έτσι είχαμε ένα Αιτωλικό να βρωμάει, από τη κορφή ως τα νύχια και οι εικόνες της πόλης μας να  να θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις, με ένα υποτιθέμενο υπερ-ήρωα  πρόεδρο, ο οποίος έτρεχε σε κάθε γωνιά να βοηθήσει τις εργασίες, που θα 'πρεπε  να έχουν γίνει από τον δημοτικό μηχανισμό, που ήταν υπεύθυνος ο ίδιος να συντηρεί. 
Απαραίτητη προϋπόθεση, για να έχει  αποτέλεσμα η ηρωική παρέμβαση, ήταν η ύπαρξη χώρου όπου συγκεντρώνονται οι δημότες, προς τέρψη οφθαλμών και άγρα ψήφων.  

Και μετά  απορείτε, γιατί τόσα ντρόουν πάνω από το Αιτωλικό ή ποιανού είναι τελικά το έργο, της Περιφέρειας ή του ιερού δημάρχου ;

Επίσης είναι η πρώτη φορά  όπου το γύφτικο στοιχείο απουσιάζει, μάλλον γιατί μέχρι τις εκλογές έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.

Αυτά τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά, απέδειξαν ότι η αξιοπρέπεια και η τιμή είναι συνυφασμένες με την προσφορά στην πόλη τους και κατ' επέκταση στην οικογένειά τους. 

Ένα μεγάλο μπράβο από εμάς και πιστεύουμε, από όλο το Αιτωλικό.

Διδάξατε ήθος σε ένα ανήθικο θεσμό και κερδίσατε επάξια το σεβασμό όλων μας .


Μ.Ε.Π 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: