Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Δημήτρης Ράπτης: Ο Δήμος Μεσολογγίου υπεύθυνος για την διακοπή λειτουργίας του ΤΟΕΒ Κατοχής


Στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου,η εβδομάδα ξεκίνησε με δηλώσεις,για αποκαλύψεις και στήσιμο στη γωνία με το ένα πόδι, κυρίως, για οικονομικές σπατάλες, υπέρογκα ποσά σε οφειλές αλλάκαι υπόγειες συναλλαγές.

Από την δική μου πλευρά,κλείνω την εβδομάδα, με έναν προβληματισμόως προς την στάση του δήμου, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Ο κάμπος τον Οινιαδών και πιο συγκεκριμένα της Κατοχής,αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας, στην περιοχή μας.

Επισημαίνω, πως το πιο σημαντικό στοιχείο για την ευφορία του κάμπου δεν είναι άλλο από το νερό, και αυτό αποδεικνύεται καθώς, οΤΟΕΒ Κατοχής,σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμήκαι ιδιαίτερα στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου,χρειάστηκε οικονομική ρευστότητα για να συνεχίσει την εύρυθμη λειτουργία του, που δεν είναι άλλη από το πότισμα των χωραφιών, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό.

...

-          1. Γιατί ο Δήμος αφήνει απλήρωτες τις οφειλές του ως προς τον οργανισμό (;)

 

-          2. Γιατί ο Δήμος δεν συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις (;)

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως το ποσόν της οφειλής του Δήμου,ανέρχεται στις 135 χιλιάδες ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης στον ΤΟΕΒ ΚΑΤΟΧΗΣ.

Με το συγκεκριμένο χρωστούμενο ποσό,θα μπορούσε να καλυφθεί η οφειλή των τρεχόντων λογαριασμών, με αποτέλεσμαη ΔΕΗ, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή πληρωμής,να μην μπορείνα κόψει το ρεύμα.

Όταν κουνάμε λοιπόν, το δάχτυλο προς τους δημότες και πριν πατήσουμε την σκανδάλη, να είμαστε τυπικοί ως προς τις υποχρεώσεις μας.

Μια Δημοτική Αρχή, πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι η αιτία να ταλαιπωρούνται οι αγρότες, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας του τόπου.

Κυρίες και κύριοι της Δημοτικής αρχής, αν θέλετε να κάνετε τη διάφορα ξεκινήστε να είστε συνεπείς στις οικονομικές σας οφειλές και προσπαθήστε να μην γίνεστε μόνιμα, τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.

 

Δημήτρης Ράπτης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: