Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Λάβαμε και δημοσιεύουμε : Δυσκολία στην εξεύρεση ικανού αριθμού στελεχών να ασχοληθούν με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία - Μια ολόκληρη οικογένεια έθεσε υποψηφιότητα στο Μεσολόγγι




Την Κυριακή 24 Οκτώβριου 2021 πρόκειται να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή των Προέδρων των Δ.Ε.Ε.Π., των μελών των Δ.Ε.Ε.Π., των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας. 

Ταυτόχρονα και με τον ίδιο τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης των αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, θα διεξαχθεί και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη 1.000 συνέδρων από τις Οργανώσεις Εκλογικών Περιφερειών, που θα συμμετέχουν στα δύο επόμενα τακτικά Συνέδρια του κόμματος. 

... Όπως είναι γνωστό μέσα από πληθώρα δηλώσεων ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει τους νέους στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών και επιθυμεί την ουσιαστική συμμετοχή τους στα γεγονότα του σήμερα.   

...

Ωστόσο παρά τις εκκλήσεις και τις θετικές προτροπές, δυσκολία παρατηρήθηκε στην εξεύρεση ικανού αριθμού στελεχών να ασχοληθούν με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην επαρχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά η οργάνωση του νομού Αιτωλοακαρνανίας όπου ενδεχομένως ελλείψει ενδιαφέροντος από στελέχη της περιοχής, τα μέλη μιας ολόκληρης οικογένειας κατάφεραν να θέσουν υποψηφιότητα σε ΔΕΕΠ, ΔημΤΟ Μεσολογγίου, αλλά και να εκλέγουν (άνευ ψηφοφορίας εν τέλει) σύνεδροι στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.  Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που απορρέουν από τους ονομαστικούς καταλόγους των υποψηφίων, ο Πρόεδρος της ΔημΤΟ Μεσολογγίου αξιοποίησε «συγγενείς και φίλους» σε μια διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων που διεξήχθη εν κρυπτώ χωρίς ουδεμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το χώρο διεξαγωγής της.  

Το εν λόγω γεγονός τυπικά μπορεί να μην έρχεται σε σύγκρουση με το νόμο, μιας και από την σχετική εγκύκλιο δεν αποκλείεται η συμμετοχή μελών της ίδιας οικογενείας στην εκλογική διαδικασία, ωστόσο αποδεικνύει περίτρανα την αποστασιοποίηση της βάσης από την κομματική δομή, την αδιαφορία ως προς τα εσωτερικά δρώμενα του κόμματος, τον επιβιώσαντα φατριασμό – οικογενειοκρατία και την κόπωση που έχει επιφέρει η ανακύκλωση προσωπικοτήτων.    










 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΚΟΝΤΟΜΗΤΣΟΥ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ