Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

ΧΥΤΑ Μεσολογγίου: Απίστευτες ατάκες και καταγγελίες στο δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα τις καταγγείλει κανείς ...








Θα μπορούσαμε σήμερα να σχολιάσουμε με κάθε λεπτομέρεια,  το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του ιερού δημοτικού συμβουλίου στο ραδιομέγαρο, με θέμα τον ΧΥΤΑ, αλλά μάλλον η εικόνα και οι τοποθετήσεις, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, μας απογοήτευσαν.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που διέλυσε λειτουργικά τον ΧΥΤΑ και η οποία είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί ως επίθεσης εξωγήινων ή αυτανάφλεξη, ενδεχομένως κάποιας πορδής από παρακείμενη βόσκουσα αγελάδα, έχει επιδεινώσει το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλο τον ιερό δήμο.

Ένα πρόβλημα που δεν είδε ποτέ λύση, αλλά συντηρήθηκε από όλους τους ιθύνοντες,  για να φέρνει κέρδη και ψήφους, σε προσωπικό επίπεδο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τη μια η αντιπολίτευση, προσπάθησε να εκμαιεύσει την γενική παραδοχή, ότι όποιο έργο έχει γίνει μέχρι στιγμής, είναι δικό της, και από την άλλη, η σημερινή δημοτική αρχή, προσπαθούσε να πείσει χωρίς να καταθέτει αποδείξεις, ότι το φαγοπότι της προηγούμενης δ. αρχής, έφερε την κατάντια και τη σημερινή καταστροφή. 

Το περίεργο όμως ήταν ότι, όλοι συμφωνούσαν σαν ένα σώμα μια ψυχή, ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί η όποια κακοτεχνία  ή κακοδιαχείριση που έχει σχέση με την άσκηση εξουσία του δήμου.
...

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;; 

Ελάχιστες ήταν οι φωνές που ζητούσαν να απολογηθεί η δημοτική αρχή, για την καταστροφή και για το που κατασπαταλήθηκαν τα χρήματα, από την αύξηση των δημοτικών τελών, που επιβλήθηκε σε όλους μας, εξαιτίας του ΧΥΤΑ. 

Υπενθυμίζουμε ότι, από τις πρώτες μέρες της σημερινής δημοτικής αρχής, επιβλήθηκε αύξηση δημοτικών τελών, επειδή είχε απαγορευθεί η ρίψη σκουπιδιών σ΄ αυτό το σημείο, μιας και η προηγούμενη αρχή δεν είχε ολοκληρώσει τα έργα ως όφειλε (απίστευτο για ένα δήμαρχο σαν τον καραπάνο) 

Έλα όμως που η ρίψη των σκουπιδιών, παρόλο που υπήρχε η απαγόρευση, αυτή γίνονταν στον ΧΥΤΑ με εντολή του ίδιου του Λύρου και τα χρήματα από την αύξηση των δημοτικών τελών, αντί να πληρώνουν τη μεταφορά τους στη Ναύπακτο, όπως είχε συμφωνηθεί, πλήρωνε τις συμβουλές του μισθωτού ειδικού συμβούλου Στέλλιου και διάφορων άλλων παρατρεχάμενων αυτού του είδους!!!  

Άδικα περιμέναμε όλοι την αποστομωτική απάντηση του Λύρου, τουμπεκί ψιλοκομμένη ο αρχηγός, την πάπια ο αντιδήμαρχος της επίτιμης αστυνομικής πυροβολαρχίας, ψιλοκομμένος  πατσάς η σερβιτόρα της δημοτικής αρχής.

Το αμίμητο βέβαια το είπε ο αρχηγός, ο ένας και ανεπανάληπτος Λύρος (δήμαρχο δεν τον λες) .

Πρέπει να στελεχώσουμε την επιτροπή του ΧΥΤΑ με πρόσωπα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, είπε ο άρχων ...   

και μάλιστα, εάν δεν μπει ο δήμαρχος, μπαίνω εγώ στη θέση του. 

Εμμμ, σκούντα τον και εσύ βρε οικονομολόγε του μποστανιού, δε βλέπεις ότι σταφίδιασε  το τσαμπί; 

Αυτό ήταν το τέλος νομίζετε; 

Όχι βέβαια, ο άρχων επανέλαβε την πανάρχαια ρήση του Διπολικούχου   του Λυράρη από την αρχαία Μεσολογγίτιδα.

Είναι άδικο να κρίνετε δίκαια, ανόμοια πράγματα. 

Που είσαι Στέλλιο μας... σε προειδοποιήσαμε ότι θα μας λείψεις.

 Καμ μπακ και θα σου ανεβάσουμε το μισθό, αρκεί να κόβεις την αναμετάδοση στις ευτραπελιές  του Λύρου. 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: