Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Είναι επικίνδυνοι και υπόλογοι... Εμείς δεν τους δίνουμε το Άλλοθι της αχρηστίας , που έχουν κερδίσει επάξια !!!






Διαβάσαμε την ανακοίνωση του δήμου της ιερής πόλης για τις πλημμύρες στο Αιτωλικό και της γύρω περιοχής,  η οποία εκτός του ότι είναι ανάξια λόγου,  προκαλεί θυμό και άσχημες αντιδράσεις, από τους ανθρώπους που υπέστησαν το αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους.

Είναι Υπεύθυνοι - Υπόλογοι και χρήζουν την ανάλογη αντιμετώπιση, εξαιτίας των προβλημάτων,  που δημιούργησε η ασχετοσύνη τους, η εγκληματική τους αμέλεια και η περιφρόνηση της κοινωνικής αλλά και  της ιδιωτικής  περιουσίας των δημοτών, που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του δήμου,  μαθαίνουμε ότι, για την πλημμύρα στο Αιτωλικό, φταίει η λιμνοθάλασσα, η οποία άκουσων - άκουσων, υπερχείλισε και βύθισε το Αιτωλικό.

Δηλαδή στην ανάλογη περίπτωση στην Ιθάκη, πλημμύρισε η θάλασσα και κάπου αλλού, ο Αχελώος είχε φουσκοθαλασσιές.


Για όσους δεν το πιστεύουν διαβάστε ακριβώς τη διατύπωση:

 Η κακοκαιρία χτύπησε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών ένεκα της κακής λειτουργίας των αποστραγγιστικών δικτύων και της έλλειψης της πρέπουσας συντήρησης ενώ σήμερα τα ξημερώματα επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς, αλλά και του Αιτωλικού λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας.

Δηλαδή για όλα φταίει η κακιά φύση,  ο κακός Ποσειδώνας, που μας τιμώρησε, μάλλον επειδή ψηφίσαμε Λύρο. 

Προς ναυτιλομένους πληροφόρηση.
...

Ο δυνατός αέρας,  ήταν τις νυχτερινές ώρες και όχι μέχρι το πρωί, η πλημμύρα όμως διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας. 

Η ένταση του ανέμου ήταν μέχρι και 8 μποφόρ, πράγμα που δεν συνιστά καταστροφή. 

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, ήταν πράγματι σε υψηλό επίπεδο, αλλά δεν ξεπερνούσε την επιφάνεια της στερεού εδάφους του Αιτωλικού.
Η πλημμύρα που σημειώθηκε, προκλήθηκε εν μέρη από τον κυματισμό και όχι τόσο από την αύξηση του επιπέδου της θάλασσας.   

Ακόμη και εάν ήταν έτσι τα πράγματα, ο χρόνος αποστράγγισης του νερού ήταν μεγάλος, ώστε να ξυπνήσουμε με ένα Αιτωλικό χωρίς πλημμύρα,  η δε βροχή παρόλο που κράτησε πολλές ώρες, δεν ήταν κατακλυσμιαία, ήταν συνεχόμενη, αλλά μικρής έντασης.

Άρα τι δεν λειτούργησε; 

Το αποχετευτικό σύστημα των ομβρίων υδάτων, κύριοι της δημοτικής αρχής, τα δήθεν έργα που έχει φορτωθεί το Αιτωλικό, από όλες τις δημοτικές αρχές,  οι οποίες είχαν ένα στόχο... το προσωπικό  κέρδος αυτών που διοικούσαν. 

Είναι τουλάχιστον ντροπή να βλέπουμε ακόμη και τώρα εικόνες, όπου σε κάποια σημεία λιμνάζουν νερά και δίπλα ακριβώς, να είναι η θάλασσα. 


Με μηχανήματα προσπαθούσαν τη τελευταία στιγμή, να διορθώσουν κακοτεχνίες και να ανοίξουν αυλάκια, ώστε να οδηγηθεί το νερό στη λιμνοθάλασσα που υπερχείλισε. 


Είναι ντροπή να λέμε με κάθε ευκαιρία, ότι ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος, που δεν μπορούσαν οι αντλίες να ανταπεξέλθουν. 

Είναι απορίας άξιο, πως γίνεται αυτές οι αντλίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το καλοκαίρι να χύνουν χειμάρρους "δήθεν" όμβριων υδάτων ακόμη και με θερμοκρασία 40 βαθμών ή ανομβρία 5 μηνών. 

Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και αστοχίες, αλλά η μη παραπομπή των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη και η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από κάθε  δημοτική αρχή, έχει κάνει τη πόλη μας έρμαιο των καιρικών συνθηκών και  της αφραγκίας του κάθε δημάρχου ή αντιδημάρχου.

Γιατί, κανένας ευθυνοανεύθυνος δεν λέει την αλήθεια; 

Ποιον πάνε να καλύψουν; 

Γιατί, έβγαζαν τα φρεάτια των βόθρων νερό, σαν σιντριβάνι; 

Μήπως γιατί, τα δίκτυο ομβρίων και λυμάτων επικοινωνούν μεταξύ τους  και έτσι,  όταν σηκώθηκε η στάθμη της θάλασσας, το νερό πέρασε από το δίκτυο που είναι σε ψηλότερο επίπεδο (των ομβρίων), σε αυτό που είναι χαμηλότερα (των λυμάτων), δημιουργώντας έτσι τα λεγόμενα σιντριβάνια  ; 

Πόσες αντλίες δεν λειτουργούν και μάλιστα από το καλοκαίρι; 

Πόσα αντλιοστάσια, δεν έχουν καν αντλίες; 

Μήπως τα ανύπαρκτα αντλιοστάσια, είναι ακριβώς σε εκείνα τα σημεία που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές, από τον νερό; 

Τι κάνατε τόσο καιρό με τα καπάκια που σκέπαζαν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις , αλλά τα έκλεψαν οι Γύφτοι; 

Τα καλάμια που βάλατε  στις τρύπες, από το καλοκαίρι, για να μην πέφτει ο κόσμος μέσα  στις ανοικτές τρύπες, σταμάτησαν τελικά το νερό ή δημιούργησαν μπλακ άουτ;








Θέσατε σε κίνδυνο, με τις τραγικές σας επιλογές,  ανθρώπινες ζωές ή όχι; 

Που ήταν εκείνες τις δύσκολες στιγμές,  η πρόεδρος του Αιτωλικού;

 Που ήταν ο δήμαρχος;

 Που ήταν όλοι αυτοί που θα έπρεπε να είναι παρόντες; 

Δεν ρωτάμε για τον αντιδήμαρχο Αιτωλικού, γιατί τον εντοπίσαμε, στις φωτογραφίες που τράβηξαν τα δημοσιογραφικά συνεργεία. 

Όλοι τους φιλοσοφούσαν από μακριά, για την καταστροφή και έβγαζαν φιρμάνια με συνταγή από ολίγον έκπληξη για την υπερχείλιση της λιμνοθάλασσας,  μέχρι και για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

  Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην ξαναξεχειλίσει η λιμνοθάλασσα, γιατί τότε θα είναι και η σταγόνα που θα ξεχειλίσει την οργή των δημοτών.

Σοβαρευτείτε επιτέλους σε αυτή τη δημοτική αρχή. 

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: