Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Νατασα Μπομπολάκη : Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού .Αυθαιρεσίες , αδιαφορία, άγνοια νομοθεσίας, ύφος 100 καρδιναλίων και μη σύννομοι ,συμφωνα με τις καταγγελίες του φιλοζωικού συλλόγου. Ως πότε;











Επιστολή της ΠΦΠΟ στις Αρχές
1. τον Διοικητή του Α.Τ. Αιτωλικού
2. τον Διευθυντή Αστυνομίας Αιτωλίας
3. τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος
Κοιν: Γραφείο Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας
Θέμα: Μη σύννομες πράξεις / παραλείψεις αστυνομικών του Α.Τ. Αιτωλικού
🔴Αξιότιμοι κύριοι,
Επιτρέψτε μας, να απευθυνθούμε ως Ομοσπονδία σε σας, αφενός ζητώντας να δώσετε τις απαιτούμενες οδηγίες για εξιχνίαση και σύλληψη των δραστών που δηλητηρίασαν αδέσποτα σκυλιά στο Αιτωλικό την 25η και 27η Μαρτίου, αλλά κυρίως γιατί στο
Α.Τ.-Αιτωλικού κάποιοι αστυνομικοί διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, αφού δεν κάνουν ή παραλείπουν εσκεμμένα τα αυτονόητα, όπως μας καταγγέλλει ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής «Η Ελπίδα».
🔴Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις 25/3 άγνωστος δράστης δηλητηρίασε ένα σκυλί από τα τρία ακίνδυνα και άκακα αδέσποτα, που για χρόνια υπήρχαν στο λιμανάκι του Αιτωλικού και τα οποία φρόντιζαν οι εθελοντές της περιοχής. Ο λόγος που επικαλούνται αυτοί οι "άγνωστοι" που δολοφόνησαν
το σκυλάκι είναι, ότι το συγκεκριμένο ζώο έτρωγε τις πάπιες, που πριν λίγους μήνες είχαν αφήσει στο χώρο , χωρίς φυσικά αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί.
🔴Όμως σε σχετικές αναρτήσεις κάποιοι με σχόλια προκαλούσαν να επέλθει το γεγονός της δηλητηρίασης.
Εθελόντρια του παραπάνω συλλόγου, που βρήκε το νεκρό ζώο, κάλεσε αστυνομικούς του Α.Τ.-Αιτωλικού για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από το νόμο αυτεπάγγελτα. Στο σημείο μετέβηκαν δυο αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας που ονομάζεται Ν........ σε σχετική πρόταση της εθελόντριας να
κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο στις κάμερες των καταστημάτων, που ευρίσκονται στο χώρο του λιμανιού, για να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο δράστης που έριξε τις φόλες, όχι απλώς την αγνόησε, αλλά της απάντησε, ότι δεν επιτρέπεται να ταΐζει αδέσποτα, να κάνουν την ανάγκη τους στο δάσος και ότι κάθε φορά που θα τη βλέπει να ταΐζει αδέσποτα θα της κάνει παρατήρηση.
🔴Την ίδια στιγμή ψαράς της περιοχής, παρουσία των αστυνομικών, έβρισε την εθελόντρια και ο κ. Ν......δήλωσε ‘’εγώ δεν άκουσα τίποτα’’.
🔴Σε σχετική επικοινωνία του τοπικού συλλόγου με το Α.Τ.-Αιτωλικού, προκειμένου να ενημερωθούν για τις διατάξεις του νόμου, που δεν επιτρέπουν το τάισμα των αδέσποτων, ο αστυνομικός που αποκρίθηκε αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, ενώ τους έκανε δριμύτατη παρατήρηση γιατί πήραν τηλέφωνο και τον ενόχλησα και για τα τεκταινόμενα, τους προέτρεψε να απευθυνθούν αλλού και τους έκλεισε το τηλέφωνο.
🔴Στις 27/3 πέταξαν και πάλι φόλες στο λιμανάκι του Αιτωλικού, τις οποίες έφαγαν δυο δεσποζόμενα ζώα, το ένα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το άλλο διέφυγε τον κίνδυνο.
🔴Δυστυχώς αξιότιμοι κύριοι, αν και απευθύνθηκαν και πάλι οι εθελοντές μας στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα έλαβαν την απάντηση ‘’ και εμείς τι να κάνουμε, εάν βρεις τη φόλα ειδοποίησε μας’’. Αν αυτό δεν αποτελεί κατάντια τι αποτελεί τελικά;
Είναι δυνατόν να τελούνται αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και οι αστυνομικοί να δείχνουν τόση αδιαφορία, απαξίωση και προκλητική συμπεριφορά;
🔴Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε επίσης να αναφέρουμε, ότι ο φιλοζωικός σύλλογος μιλά για μια γενικευμένη αδιαφορία του τμήματος αυτού για τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων, στις οποίες δεν μεταβαίνουν προς διαπίστωση των καταγγελλομένων πράξεων .
🔴Παρακαλούμε θερμά για τις ενέργειες, που εσείς κρίνετε σκόπιμες, για την ως άνω περιγραφόμενη κατάσταση στο Α.Τ. Αιτωλικού.
🔴Η Ομοσπονδία μας σε περίπτωση τέλεσης παρόμοιων περιστατικώνστο μέλλον , στα οποία θα επιδειχθεί από τους αστυνομικούς η ίδια απάθεια, αδιαφορία και μη τήρηση της νομοθεσίας, θα προβεί σε κάθε άλλη δικαστική ή εξωδικαστική ενέργεια, ώστε να επέλθει το λιγότερο η νομιμότητα στις πράξεις των αστυνομικών του εν λόγω αστυνομικού τμήματος .
🔴Είναι απορίας άξιο και λόγος διερεύνησης από τη ηγεσία, την τοπική αλλά και την κεντρική της ΕΛ.ΑΣ., η αιτία που πλείστοι όσοι αστυνομικοί στο σύνολο της επικράτειας παρουσιάζουν τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά παρά τις προσπάθειες ετών, τόσο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όσο και των φιλοζωικών φορέων, χαρακτηριστικά που η συνισταμένη τους είναι η αδιαφορία, η απαξίωση, η μη τήρηση της νομοθεσίας, ο αλαζονικός τρόπος που συμπεριφέρονται στους πολίτες και φυσικά η άγνοια της νομοθεσίας.
🔴Εξεταστέο επίσης πρέπει να ειναι το ποιος ανίδεος τοποθέτησε τις πάπιες στο σημείο εκείνο , τι μέτρα πήρε για την προστασία τους , με τίνος άδεια τις τοποθέτησε κλπ , ώστε να διχθεί ποινικά και να επιβληθούν και τα αντίστοιχα πρόστιμα .
🔴Διότι αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν δεν είναι φυσικά τα αδέσποτα ζώα που τα δηλητηρίασαν αλλά αυτοί που χωρίς καμία μέριμνα , με ανευθυνότητα και προχειρότητα έβαλαν τις πάπιες σε σημείο που νόμιμα διαβιούν αδέσποτα ζώα .
🔴Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες σας ευχαριστούμε και δηλώνουμε, ότι οι εθελοντές και τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Η Ελπίδα είναι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΛΑΡΟ ΤΡΕΞΙΜΟ Η ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ! ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ! ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
ΟΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ! ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ!
ΥΓ1.ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΤΡΩΕΙ ΩΜΟ, ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΡΕΑΣ - ΘΗΡΑΜΑ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ;;;
ΥΓ2.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΑΡΚ - ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΗ ΠΝΟΗ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.