Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Μεσολόγγι Με εντολή Πούτιν και κατέλαβαν τη κεντρική Πλατεία και το Δημαρχείο







Στάχτη και μπούρμπερη άφησε πίσω της η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων του προέδρου Πούτιν στη πόλη του Μεσολογγίου.

Ήταν μια συμβολική κίνηση του Πούτιν, ώστε να πείσει ακόμη και τους ποιο αδιάλλακτους, ότι  πρέπει να τον πάρουν σοβαρά υπόψη τους και ότι λέει ... δεν το λέει για να κερδίσει δωρεάν κουπόνια σε κάποιο Μακ Ντόναλτ, αλλά το εννοεί.

Η πόλη του Μεσολογγίου δέχθηκε ένα ανηλεή βομβαρδισμό, με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί  η κεντρική Πλατεία και να αλλάξει όψη το εκεί Δημαρχείο.

Ο πρώτος που έτρεξε προς υπεράσπιση της πόλης, ήταν ο αντιδήμαρχος Καραπάνος, ο οποίος αν και διωκόμενος από τη δικαιοσύνη για  δάγκωμα σκύλου, ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου, ντύθηκε μιλιτέρ και όρμησε πίσω από το τείχος του Κήπου για να ετοιμάσει τα κανόνια που θα σκάσουν σε λίγες μέρες και θα πάρουν πολλούς τα σκάγια τους.
...

Δεύτερος και με συνέπεια λόγου και ώρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσώλος  , ο οποίος λόγο επαγγέλματος φόρεσε τη λευκή ποδιά με ένα κόκκινο σταυρό όμοια με το Κρεμλίνο,  για να δηλώσει ιατρός και να επικαλεστεί την ομοθρησκία των συντρόφων Ρώσων στρατιωτών, για να μη φάει και καμιά αδέσποτη ο έρμος. 

Ο αντιδήμαρχος των οικονομικών κ. Αλετράς, τρυπώθηκε στο άβατο του Ραδιομεγάρου διευθύνοντας την οικονομία της αντίστασης, έχοντας δωρεάν πρόσβαση στο δορυφορικό ίντερνετ του Μασκ, με κωδικούς ακόμη και για σελίδες XXX.

 Ήδη πολλά τρένα, μετά από αυτή την εξέλιξη, ζήτησαν τη προστασία του Μπάιντεν και του ΝΑΤΟ. 

Έκπληξη προκάλεσε η εμφάνιση του Στέλιου στο μέτωπο του πολέμου, με στολή Σούπερμαν κρατώντας στα χέρια του την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και χαρτί υγείας με το λογότυπο της Αιχμής. 

Η δε Μελαχρή,  όχι μόνο εμφανίστηκε, αλλά δήλωσε για ακόμη μια φορά χαλυβδωμένη, μιας και αυτή η επίθεση είναι σαν όλες τις άλλες που έχουν σκοπό να ρίξουν το Λύρο από την εξουσία. 

Μαρέ Πούτιν, έλα σμα ... να σ΄ μπάσου του γρούν μέσας...

 Έτσι αναφώνησε η αντιδημαρχέσα Μελαχρή,  όταν είδε τον πρώτο γαλανομάτη γεροδεμένο Σπέντζας να κάθετε σε γνωστή καφετέρια της πλατείας και να πίνει Βότκα με αυγοτάραχο από γνωστό  ιχθυοτροφείο της Λιμνοθάλασσας .

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρώσος στρατιώτης στην αρχή, με τη προφορά της Μελαχρή, νόμισε ότι είναι Ρωσίδα και πήγε να την αγκαλιάσει, (εμ!!! είναι και αυτό το μπογιατισμένο ξανθό μαλλί που ξυπνά προσδοκίες περί λύτρωσης από το ξανθό γένος)    αλλά μετά κατάλαβε τι τρέχει και έφυγε τρέχοντας. 

Δεν θα μπορούσε να λείψει στο μέτωπο του αγώνα ο πρώην δήμαρχος καραπάνος, ο οποίος λόγο ολισθηρότητας από το περιεχόμενο στο πισινό μέρος των εσωρούχων του, δήλωσε πρόθυμος να διαπραγματευτεί την Ειρήνη μεταξύ των λαών μας, αλλά ο Σπήλιος έθεσε θέμα και για τη Ματούλα, οπότε οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.  

Θέλησε μάλιστα να πείσει για το μέγεθος των ικανοτήτων του, αραδιάζοντας τα πτυχία του από το δημοτικό σχολείο που τέλειωσε με άριστα δέκα και μια αναμνηστική φωτογραφία από το Υπουργείο Γεωργίας που δούλευε ... τον τότε Υπουργό Σ. Λιβανό. 

Και κάπου στο τέλος όταν όλοι οι οχτροί είχαν αποχωρήσει πλην του ενός Ρώσου στρατιώτη που έπινε τη Βότκα στη Πλατεία, δήλωσε παρόν στον αγώνα για μια νέα σελίδα στο Μεσολόγγι και ο Λύρος.

Μάλιστα ... προσέγγισε τον Ρώσο προσφέροντάς του μια  από  τις γνωστές του Μόνιμες - Προσωρινές λύσεις.

 Όλοι έμειναν άφωνοι όταν είδαν το Λύρο και τον Ρώσο στρατιώτη να μιλούν άψογα και να αλληλοκαταλαβαίνονται  χωρίς διερμηνέα και λεξικά.

Ρε λες ο άνθρωπος να είναι διάνοια και γι΄αυτό  εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει και τι κάνει; 

Στο τέλος βέβαια μίλησαν για πράσινη ανάπτυξη και συμφώνησαν ως αντάλλαγμα για την παράδοση της πόλης του Μεσολογγίου να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη, με τη δημιουργία ενεργειακού πάρκου στο κάμπο της Κατοχής, από τα έσοδα της πώλησης ρωσικού πετρελαίου στη κουρσεμένη  πόλη.

Έτσι πέρασε και αυτός ο πόλεμος με νικητή την παρέα του δημάρχου Λύρου και μεγάλο χαμένο τον πρώην δήμαρχο καραπάνο, ο οποίος έχασε με διαφορά πισινού, από το Λύρο γιατί  ήταν χεσμένος περισσότερο από το συνεταιράκι του καραπάνο.


Όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη πρωταπριλιά σε άλλο κτήριο και με άλλες στολές, μιας και οι νέοι επιτιθέμενοι, θα είναι οι Μαιάμι Βάις 

Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Αλετράς χα χα χα χα..εχω πεθάνει απο τα γελια...Απίστευτη κατάντια

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Καλά εσύ πρόσεξες αυτό, εμείς που τον γράψαμε ως Αλευρά και όχι Αλετρά ; ... εκεί να δεις γέλιο.