Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Όταν o Κώστας Γκουσγκούνης συνάντησε τον Δημήτρη Χορν στο «Μια ζωή την έχουμε» (βίντεο)



Έπαιξε τον ρόλο του καφετζή


Η ταινία «Μια ζωή την έχουμε» του Γιώργου Τζαβέλλα, παρόλο που στην εποχή της δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, παίζεται στην τηλεόραση μέχρι σήμερα και αποτελεί μια από τις αγαπημένες παλιές ελληνικές ταινίες.

Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αίθουσες στις 9 Μαΐου του 1958 από την εταιρία Φίνος Φιλμ και ήταν μια ακριβή παραγωγή με βλέψεις στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό ασχολήθηκε προσωπικά ο Φιλοποίμην Φίνος με την ταινία.

Η εταιρία μόλις είχε μόλις σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία εκτός Ελλάδος με την προβολή της ταινίας «Το τελευταίο ψέμα» στο φεστιβάλ των Καννών.

Οι κριτικές των γαλλικών και αγγλικών εφημερίδων, αποθέωσαν τον Κακογιάννη παραλληλίζοντας τον με τον Μπέργκμαν και τον Φελίνι και χαρακτήρισαν την πρωταγωνίστρια Έλλη Λαμπέτη, «αρχαία θεά».

...

Έτσι ο Φίνος θέλησε να βγει ξανά εκτός ελληνικών ορίων με την επόμενη ταινία του, το «Μια ζωή την έχουμε».

Ο ρόλος του Γκουσγκούνη

Μια άγνωστη πληροφορία για την ταινία, η οποία προκαλεί έκπληξη, είναι η συμμετοχή του Κώστα Γκουσγκούνη.

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός ως πρωταγωνιστής του ερωτικού κινηματογράφου, στην αρχή της καριέρας του εργαζόταν ως κομπάρσος σε ταινίες.

Στην ταινία κάνει ένα γρήγορο πέρασμα ως καφετζής. Τον βλέπουμε (αγνώριστο σε νεαρή ηλικία), να σερβίρει τον Δημήτρη Χορν και να έχουν ένα μικρό διάλογο.

Ο Γκουσγκούνης σερβίρει και ο ταμίας Χόρν που είναι πνιγμένος από τους λογαριασμούς μετά βίας σηκώνει το κεφάλι του για να του μιλήσει.

Στο βιογραφικό του Γκουσγκούνη αναφέρεται επίσης ότι εμφανίστηκε ως κομπάρσος στην «Αγνή του λιμανιού» και στη «Θεία απ’ το Σικάγο».

Το απόσπασμα από το «Μια ζωή την έχουμε»:

Δεν υπάρχουν σχόλια: