Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τερατώδη ψέματα από την ΔΕΥΑΜ και κάποιον κ. Πανά, ότι θα πάει τα χρέη των καταναλωτών στην Εφορία



Σε κέντρο παραπληροφόρησης έχουν μετατρέψει οι εντολοδόχοι του ιερού τέρατος του Ραδιομεγάρου  την ΔΕΥΑΜ, παίρνοντας μαθήματα από την επιτυχημένη πορεία στο συγκεκριμένο άθλημα,  τη χουντοφυλλάδας του Μεσολογγίου ΑΙΧΜΗ.

Μαθαίνουμε λοιπόν από επίσημη ανακοίνωση  κάποιου κ. Πανά που λέει ότι είναι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, ότι η κυβέρνηση εξέδωσε Φ.Ε.Κ. στο οποίο η ΔΟΥ δηλαδή η Εφορία μπορεί να εισπράξει τα χρέη  των καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΜ και μετά να τα αποδώσει στην ίδια, μιας και όλοι εμείς δεν πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας.

Στο τέλος ο κ. Πανάς, ως λεβέντης και μεγαλόκαρδος που είναι, μας ενημερώνει ότι όσον αφορά τις διακοπές στη παροχή, θα βάλει κάτω την λελογισμένη... λογική του και θα κόβει μόνο εκεί που πρέπει.
Δηλαδή μόνο όσων δεν ψηφίζουν Λύρο, Καραπάνο, Μελαχρή κλπ. 

Οπότε αγαπητοί δημότες, αν θέλετε να πιείτε νεράκι,  πληρώστε το βοθρόνερο για ιαματικό ύδωρ ή δηλώστε ψηφοφόροι του χαζοΚώστα.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή έχουμε να κάνουμε με το τέλος της ΔΕΥΑΜ και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη ; 

Ας διαβάσουμε πρώτα την ανακοίνωση του Πανά.
...

Είναι γνωστό ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Μεσολογγίου αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύονται  για πολλά χρόνια και τα οποία κλυδωνίζουν  την υπόσταση της.

Εκτός βέβαια από τα δυσβάσταχτα  χρέη των παρελθόντων ετών, η ενεργειακή κρίση επιβάρυνε αφόρητα το κόστος λειτουργίας της ενώ παραμένει πολύ σοβαρός  βραχνάς το θέμα των απλήρωτων λογαριασμών και των παράνομων συνδέσεων.

Καταναλωτές, επιχειρήσεις, δημότες, διοίκηση και εργαζόμενοι έχουμε υποχρέωση να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στον φορέα που διαχειρίζεται το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό.

Καλούμαστε όλοι άμεσα να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας  και να προβούμε σε εξοφλήσεις απλήρωτων λογαριασμών ή να προβούμε  σε άμεση ρύθμιση καταβολής των οφειλών μας.

Επειδή διακυβεύεται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον εάν δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για να καλύψουμε τις απαιτούμενες δαπάνες, ενημερώνουμε  ότι στο προσεχές διάστημα θα λάβει χώρα η έναρξη βεβαίωσης οφειλών προς τη Δ.Ο.Υ.  βάσει όσων ορίζει το Φ.Ε.Κ. 5511/25-10-2022.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα προχωρήσουμε αλόγιστα  στη διακοπή της υδροδότησης. Όμως, είμαστε αναγκασμένοι όταν υπάρχουν λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι καταναλωτές αδιαφορούν παρά τις υπομνήσεις μας, να τηρήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Επαμεινώνδας Πανάς


Άρα εδώ ο νομοθέτης αναθέτει στις αρμόδιες ΔΟΥ την είσπραξη των εσόδων της Δ Ε Υ Α Μεσολογγίου και όχι τα χρέη από την κατανάλωση προς τη ΔΕΥΑΜ.

Γιατί;;; Μα απλά γιατί η ΔΕΥΑΜ χρωστά και του Αγίου κερί, γιατί ποτέ δεν έχει πληρώσει κανέναν και οι πολιτικές πλάτες που την κρατούσαν ζωντανή, απηύδησαν με τον αρχικλέφτη Καραπάνο και τον σημερινό χαζοΛύρο. 

Δεύτερον:  δεν απευθύνεται μόνο σε μία ΔΟΥ αλλά σε όλες τις αρμόδιες ΔΥΟ, γεγονός που σημαίνει ότι αν εννοούσε τις υποχρεώσεις των οφειλετών της ΔΕΥΑΜ, θα έπρεπε να απευθύνεται μόνο στην ΔΟΥ Μεσολογγίου.

Τρίτον : Αναφέρει έσοδα της ΔΕΥΑΜ. Στα έσοδα δεν περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των πολιτών, οι οποίες θα έπρεπε να αναφέρονται ΜΟΝΟ ως ΟΦΕΙΛΕΣ ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Με τον όρο έσοδα, αναφέρεται στις υποχρεώσεις που έπρεπε να εκπληρώνει η ΔΕΥΑΜ προς τρίτους αλλαχού της Ελλάδας, γι’ αυτό οι αρμόδιες κατά τόπους ΔΟΥ, αναλαμβάνουν το έργο της προστασίας των τρίτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ.

 Σε καμία περίπτωση δεν μεταβιβάζονται οι οφειλές των πολιτών στις ΔΟΥ δεδομένου μάλιστα ότι προστατεύονται από τις αποφάσεις του 2016 και δώθε.

Τώρα ότι αφορά τις αποφάσεις του 2016, ενημερώνουμε ότι σε λίγες μέρες κάπου ένα εκατομμύριο ευρώ, θα περάσει στις τσέπες των δημοτών του Αιτωλικού, μιας και με την τότε απόφαση έχουν δεσμευτεί τα χρήματα της ΔΕΥΑΜ, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Αλιέων του Αιτωλικού. 

Γι' αυτό και αυτό το σφίξιμο από τον Πανά και των νομικών συμβούλων του δήμου, οι οποίοι ως γνωστό, αυτές τις μέρες δικάζονται στο κακουργιοδικείο Αγρινίου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί βέβαια με τον Λύρο και τον Καραπάνο ή κλασομπανιέρα.


Ες  αύριον τα σπουδαία 


Ο ΔΡΑΚΟΣ 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na vris apo tora ti tha ta kanis ta lefta axriste aerge malaka. Erxete i veveosi stin eforia, opou xrostate vevea kai ti mana sas. De pirazi, epitelous irthe i ora sas

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Γιατί αυτός ο πανικός ; Τώρα σας είπαν ότι τα λεφτά της ΔΕΥΑΜ θα τα πάρουν οι ψαράδες και οι Αιτωλικιώτες που δήθεν δεν πληρώνουν; Τώρα ξυπνήσατε από το λήθαργο του ότι όλα πάνε καλά για εσάς; Παραιτηθείτε από τώρα πριν να είναι αργά. Η εγκληματική οργάνωση για την οποία δικάζεστε τώρα στο Αγρίνιο, τα φαγωμένα από τα φωτοβολταικά και οι αρπαχτές από τα δημοτικά έργα, μαζί με τις πλαστογραφίες και τις υπεξαιρέσεις εγγράφων, δεν σας αφήνουν πολλά ακόμη περιθώρια. Φύγετε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιαννη με τα στρογγυλα γυαλακια, δε βαρεθηκες να λες ψεματα?
Το κατηγορητηριο για τη δηθεν εγκληματικη οργανωση ποτε θα το αναρτησεις?

Ανώνυμος είπε...

plirose prota tis kampanes sou kai meta pare kai meta pare megali tsanta gia na ta valis ta lefta mi sou pesoun kai ston karfosi kanenas psologgitis