Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Μετά το Μουσείο και οι Αλυκές μας αποχαιρετούν, για το καλό μας και για την ανάπτυξη του τόπου μας.




Αναφορικά με τα σχέδια που αφορούν θυγατρικές εταιρείες, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού project στην Διώρυγα Κορίνθου, με το οποίο θα δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος ψυχαγωγικός και εμπορικός προορισμός, με τη λειτουργία καταστημάτων, εστιατορίων κ.λπ.

 

Ειδική αναφορά, έκανε ακόμη ο κ. Δημητριάδης στις Ελληνικές Αλυκές, λέγοντας ότι η στρατηγική απόκτησης επιπλέον ποσοστού - ανεβάζοντας τη συμμετοχή του Growthfund στο 80% περίπου - προσβλέπει στην καλύτερη αξιοποίηση με σκοπό την προσέλκυση του κατάλληλου στρατηγικού επενδυτή. Ήδη, η επενδυτική πολιτική έχει λάβει το πράσινο φως.

 

==========================================

Τα ασημικά του ξεπουλά το νεοΕλληνικό κράτος για να αποδείξει λογιστικά ότι ακόμη υπάρχει, ότι οι κυβερνόντες κέρδισαν μια ακόμη βαθμίδα από τους επενδυτικού οίκους, άρα δικαίως μπορούν να συνεχίσουν να κλείνουν επιχειρήσεις, να ερημώνουν την Ύπαιθρο, να συνενώνουν ή και να καταργούν δημόσιες υπηρεσίες και να διώκουν την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο.

Και όλα αυτά, για να μπορούν να δίνουν σε όλο τον Ελληνικό λαό επιδόματα, ώστε να κερδίσουν τη συνειδητή του αποχαύνωση, να τον κάνουν εξαρτημένο δημόσιο υπάλληλο και ανενεργό κοινωνικά, με αντάλλαγμα τη ψήφο του και την υπόκλισή του απέναντι σε κάθε Σουλτάνο. 

...

Όπως καταλαβαίνουμε, ο χορός θανάτου του Κατράκειου που άνοιξε με αφορμή τη μη συντήρηση των έργων της Βάσως Κατράκη, την κακοδιαχείριση από την έναρξη της λειτουργείας του, με αποκορύφωμα τη ψυχεδέλεια του καλποΛύρου, ο οποίος αρνήθηκε ακόμη  και να εκταμιεύσει εγκεκριμένα κονδύλια, συνεχίζεται με τις Αλυκές οι οποίες θα περάσουν ολοκληρωτικά σε ιδιώτες, για να μπορέσουν δήθεν να αναπτυχθούν.

Δυστυχώς οι δημοτικές αρχές απέναντι στην εταιρεία των Αλυκών το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι μια σκανδαλώδη υποτακτικότητα, με μοναδικό αντάλλαγμα, το βόλεμα ελαχίστων ατόμων ως συμβασιούχους προς άγραν ψήφων. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν, ο τόπος μας να απαριθμεί εκατοντάδες απολεσθέντα στρέμματα λιμνοθάλασσας προς όφελος της εταιρείας, να έχει επιβαρυνθεί με αλμόλοιπα η Λιμνοθάλασσα, τα οποία κατάστρεψαν το οικοσύστημα και επιτάχυναν το φαινόμενο της έκκλησης υδρόθειου στο κανάλι του Αιτωλικού και βέβαια μια μηδενική πραγματική ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας.

Επίσης ο ιερός δήμος, έχοντας μοναδικό σκοπό το βόλεμα ή το παρκάρισμα, όπως λέγετε, στις Αλυκές και το τάξιμο σε άλλους τόσους διορισμό, επέτρεψε στη διοίκηση των Αλυκών να μεταφέρει τις υπηρεσίες της στην Αθήνα, παρότι η σύμβαση, τους υποχρέωνε να δραστηριοποιούνται μόνο στο Μεσολόγγι, στερώντας με αυτό το τρόπο από την περιοχή μας έσοδα και δυναμική. 

Μη ξεχνάμε βέβαια και το γεγονός ότι ο δήμος πληρώνει το ρεύμα των Αλυκών, ως συμβατική υποχρέωση, επειδή είναι δήθεν μέτοχος της εταιρείας. Άρα η εταιρεία που θα εξαγοράσει τις Αλυκές αγοράζει και την υποχρέωση του δήμου να προπληρώνει κέρδη που ο ίδιος ο δήμος δεν είχε και ούτε θα έχει ποτέ. 

Μήπως  πρέπει να θυμίσουμε ότι καμιά δημοτική αρχή δεν ζήτησε και δεν έλαβε πραγματικά αντισταθμιστικά οφέλη από τη εταιρεία Αλυκές ΑΕ; 

Και δεν το ζήτησε γιατί όπως είπαμε, υπήρχε η πελατειακή σχέση μεταξύ Αλυκών και δήμου, αλλά και γιατί το μπαξίσι που έπεφτε απευθείας στον εκάστοτε δήμαρχο, ήταν ακριβώς για αυτό το λόγο… ώστε να μην έχει άλλες απαιτήσεις. 

 Το παράδοξο αυτής της εφαρμοζόμενης τακτικής,  είναι ότι όλοι μας έστω και ασυνείδητα θεωρούσαμε λογικό ότι, εάν για κάποιο λόγο,  σύλλογος ή πολίτης ζητούσε ή διεκδικούσε αποζημίωση λόγω κακής λειτουργίας των Αλυκών …  θα έβρισκε πρωτίστως τη δημοτική αρχή απέναντί του 

Περιττό να πούμε ότι μετά από τόσα χρόνια δραστηριότητας της εταιρείας των Αλυκών ΑΕ, όλος ο δήμος, από τη Κατοχή μέχρι το Ευηνοχώρι, θα έπρεπε να είχε κατακλεισθεί από παιδικές χαρές, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα και βέβαια με εμπορικές δραστηριότητες,  λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων και των χορηγιών των Αλυκών, ως αντιστάθμισμα της επιβάρυνσης που προκαλεί στο περιβάλλον και ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για την κερδοφορία της (μοναδική Αλυκή στην Ελλάδα που παρουσιάζει κέρδη) και την άψογη συνεργασία με το δήμο και τους δημότες. 

Είδε κανείς κάτι τέτοιο; Ούτε βέβαια θα δει στο μέλλον… γιατί πολύ απλά οι μετοχές του δήμου θα είναι παρελθόν μετά από μια αναμενόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα επιβάλει η νέα εταιρεία. Το μόνο που θα μείνει είναι η υποχρέωσή μας να πληρώνουμε το νέο ιδιώτη που θα έρθει, για να μπορεί να επιβαρύνει νόμιμα και δωρεάν από εδώ και πέρα το περιβάλλον, εις βάρος των δημοτών και του δημοτικού ταμείου.

Θα ζητούσαμε μια απάντηση από όλους αυτούς που θήτευσαν ως δήμαρχοι και κυρίως ως αντιδήμαρχοι Αιτωλικού, οι οποίοι μόλις έμαθαν ότι δημιουργήθηκε το Υπερταμείο, έστελναν βαρύγδουπα άρθρα στη τοπική  φασιστοφυλλάδα του Μεσολογγίου ή έβγαζαν πύρινους λόγους στη πλατεία, όπου καλούσαν τους τότε κυβερνόντες να ιδιωτικοποιήσουν όχι μόνο τη Λιμνοθάλασσα, αλλά και την ύδρευση και τις όποιες υπηρεσίες του δήμου, λες και ήταν το αμπέλι της μάνας τους ή το προικιό του πατέρα τους, αποδεικνύοντας με αυτό το τρόπο την ικανότητα στην ανικανότητά τους.  

Ίσως επιτέλους καταλάβουμε γιατί το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι δικό μας και όχι του κάθε ανίκανου καλποΛύρου ή τυχοδιώκτη Καραπάνου, μη εξαιρώντας τους προηγούμενους ολετήρες, όπως ο Γαλάνης που βύθισε και αφάνισε το Μουσείο Κατράκη, αλλά όλως παραδόξως βρέθηκε στη πρώτη γραμμή της πικετοφορίας για να μην κλείσει... πιστεύοντας μάλλον ότι ανακάλυψε τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ. 

Η ΓΕΚΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: