Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Υποτονική και χωρίς στόχο η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μεσολόγγι για την παραμονή του Πρωτοδικείου.






Μια  συγκέντρωση πολύ κάτω των προσδοκιών, έγινε σήμερα στο Μεσολόγγι με διοργανωτή το δήμο Μεσολογγίου και συμμετέχοντες από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου.
Ο αριθμός των διαμαρτυρομένων, κρίνεται κάτω του απογοητευτικού ορίου, αποδεικνύοντας ότι ο απλός κόσμος, οι δημότες, δεν έχουν καταλάβει όχι μόνο το μέγεθος, αλλά και τη υφή του προβλήματος. 

Για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης, ο Διαμαντόπουλος στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, είχε το διπλάσιο κόσμο, παρότι ήρθε 5ος 

Χαρακτηριστικά κάποιοι σε πηγαδάκια, κάνοντας το τελικό λογαριασμό, αναρωτιόντουσαν το γιατί ή τι σχέση έχουμε όλοι εμείς με τη δομή της δικαιοσύνης. Με την  απονομή, σίγουρα ναι, αλλά με το αν θα είναι εδώ ή κάπου αλλού, τι επίδραση θα έχει αυτό το γεγονός στη καθημερινότητα και στο βιοτικό επίπεδο των δημοτών του Μεσολογγίου !!! 

Την απάντηση προσπάθησαν να τη δώσουν οι εκπρόσωποι των πολιτειακών και πολιτικών παρατάξεων. 

Πρώτα από όλους ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας Μαυρομάτης, ο οποίος υπηρετεί το Φαρμάκη, ο οποίος είναι Αγρινιώτης και μοστράρετε στο Αγρίνιο, ως ο νεκροθάφτης του Μεσολογγίου. 

Η συντρόφισσα Τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν εκπροσωπεί κανέναν και μοστράρει  ως η Βενσερέμος του λαικού κινήματος που ίδια πρόδωσε, για να τα φάει με τον πρώην επόπτη αλιείας και στελέχη της δημόσια διοίκησης.
...

 Ο νέος και άβγαλτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζαμπάρας, όπου άλλα λέει στο Αγρίνιο και άλλα στο Μεσολόγγι, όντας Αγρινιώτης. Η θέση του όμως είναι ξεκάθαρη... να μη κλείσει κανένα Πρωτοδικείο, να αναβαθμιστεί αυτό του Μεσολογγίου και να γίνουν προσλήψεις, μπας και διεκδικήσει τη ψήφο τους.

Μάταια ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Παίσιος, προσπαθούσε να αρθρώσει ολοκληρωμένη πρόταση.  Τα γεράκια της λασπογωνιάς του παρακρατικού μηχανισμού, τον χαρακτήρισαν προδότη εκ των έσω, κρυφό πολεμιστή της Ναυπάκτου, οπότε πάει κι αυτός.

 Όσο για το Διαμαντόπουλο, τι να πει κανείς γι αυτό το παιδί;  ανάξιος λόγου και κριτικής, ο άνθρωπος που μέσα σε τόσο μικρό διάστημα κατάφερε να αφανίσει το Μεσολόγγι από το χάρτη και να βάλει χέρι στο ταμείο, πριν καν λαλήσει ο πετεινός , ήταν και ο διοργανωτής αυτής της παρωδίας.

Ίσως όμως να ήταν ο μόνος που πραγματικά θέλει να παραμείνει το Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι, γιατί μάλλον πιστεύει ότι θα λειτουργήσουν οι υποχθόνιες δυνάμεις και θα πέσει στα μαλακά, με την επερχόμενη αποπομπή του, από το θώκο της δημοτικής αρχής.
 
Η ωμή αλήθεια είναι ότι οδεύουμε σε πλήρη αφανισμό, όχι μόνο του Μεσολογγίου, αλλά όλου του δήμου, γιατί όπως και να το κάνουμε το μέλλον ενός τόπου κρίνεται από την παραγωγική του βάση και όχι από τις κρατικές του υπηρεσίες.

Το Μεσολόγγι παρότι το πλήρωσε ακριβά, με αυτού του είδους την ανάπτυξη, (στρατός, δημόσιες υπηρεσίες, ΤΕΙ κλπ) μυαλό δεν έβαλε.

Σήμερα έχουμε μια παραγωγική βάση κατεστραμμένη, χωρίς αλιεία, χωρίς αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα , πόσο μάλλον βιομηχανικά και τουριστικά.

Μετά από όλα αυτά, αλήθεια! πιστεύει κάποιος ότι το Πρωτοδικείο θα μας σώσει; 

Καθρεφτάκια για ιθαγενείς μας κατάντησαν.

Ας σοβαρευτούμε και ας σώσουμε το τόπο μας από όλους αυτούς τους ανάξιους και υποχθόνιους τύπους που μας πλασάρονται ως σωτήρες και τότε μη φοβάστε το Πρωτοδικείο και κάθε Πρωτοδικείο, δεν θα πάει πουθενά 

Η ΓΕΚΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: