Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Μεσολόγγι 25/1/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 24-1-2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ. Μεσολογγίου ευρεία σύσκεψη φορέων της περιοχής με αντικείμενο τα προβλήματα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ». Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Ε.Κ. Μεσολογγίου και συμμετείχαν σ’ αυτή: Ο εξουσιοδοτηθείς προς τούτο Αντιδήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλ/νίας ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, η Ομοσπονδία Αλιέων Δυτικής Ελλάδας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου, το Ε.Κ. Ναυπάκτου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών καθώς και αρκετοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.
Η συζήτηση και η κατάθεση προτάσεων υπήρξε γόνιμη και εποικοδομητική. Ανέδειξε ως κυρίαρχο ζήτημα την άμεση στελέχωση και λειτουργία σε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς όλων των προβλεπόμενων κλινικών του Νοσοκομείου, την τεκμηρίωση της ανάγκης διατήρησης και αναβάθμισής του, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για την υπάρχουσα κατάσταση και για όσα παρασκηνιακά και απαράδεκτα μεθοδεύονται σε βάρος της δημόσιας υγείας στην περιοχή, που ως τελικό στόχο έχουν την κατάργηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και την υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, κατέληξαν ΟΜΟΦΩΝΑ στα παρακάτω:
1. Στην συγκρότηση επιτροπής αγώνα που θα διαμορφώσει το πλαίσιο διεκδικήσεων για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
2. Στην πραγματοποίηση ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης προς όλους τους πολίτες στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
3. Στην διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης καθώς και κάθε άλλης δυναμικής κινητοποίησης, σύμφωνα με το πλαίσιο που θα καθορίσει η επιτροπή αγώνα.
Τέλος να επισημάνουμε ότι αναμένουμε και την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπως ανακοίνωσε στην σύσκεψη ο εξουσιοδοτηθείς Αντιδήμαρχος, για τον από κοινού συντονισμό της δράσης μας.
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: