Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Μεσολόγγι 14/10/2011
Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, στην Ελληνική Βουλή αποτελεί λαιμητόμο των δικαιωμάτων των εργαζομένων ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι πρόδηλο ότι το όλο πρόγραμμά τους έχει αποτύχει οικτρά. Γι’ αυτό προετοιμάζεται η ελεγχόμενη χρεωκοπία με βάση την πρωτοβουλία, τους όρους και τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, που θα αποτελέσει ευκαιρία πρώτης τάξεως για παραπέρα κατακρήμνιση εισοδημάτων. Τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν επιχειρούν επιπλέον να καλύψουν τις τρύπες που προκάλεσε η πολιτική τους από: τη θεαματική αύξηση των τόκων εξαιτίας ενός συνεχιζόμενου τοκογλυφικού δανεισμού, την ύφεση που προκαλούν τα Μνημόνια που μειώνουν τα κρατικά έσοδα, την άρνηση να συλληφθεί η φοροδιαφυγή, το έλλειμμα που προκαλεί η πρωτοφανής ανεργία (πάνω από 20%) και η φοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία, τη φορολογική ασυλία του κεφαλαίου, των πλούσιων αυτής της χώρας και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Η τελευταία πρόταση, μάλιστα για την ακύρωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε συνδυασμό με την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων και τον πολλαπλασιασμό των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, θα οδηγήσει από τη μια σε μισθούς πείνας και από την άλλη θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ζώνη χαμηλού κόστους, όπου δεν θα ισχύει κανένας κανόνας συλλογικού δικαίου και οι εργαζόμενοι θα είναι στο έλεος των τοκογλύφων και των Ευρωπαίων βιομηχάνων.
Τα συνδικάτα στις σημερινές συνθήκες οφείλουν να αλλάξουν ριζικά και αμετάκλητα εγκαταλείποντας το συμβιβασμό, τον κρατικό συνδικαλισμό, την υπόκλιση στο νεοφιλελευθερισμό, τις ανθενωτικές συμπεριφορές. Η εργατική τάξη πρέπει να αγωνιστεί αξιοποιώντας ό,τι πολλαπλασιάζει και δεν διαιρεί δυνάμεις. Η απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου πρέπει να γίνει ένα γεγονός σταθμός και αφορμή ώστε να βγουν όλοι στους δρόμους. Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, παρότι θα όφειλε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, τουλάχιστον ας εναρμονιστεί με τις διαθέσεις του κόσμου. Να πρωτοπορήσει και σε μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Το ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ να αγκαλιάσει όλα τα κοινωνικά στρώματα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
και στη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη στις 10 το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια: