Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Κρέας Χαλάλ... και στη Βαρβάκειο

Θα μας απαγορεύσουν το χοιρινό;

Προχθές αποκαλύφθηκε ότι για πολλά χρόνια κυκλοφορούσαν στην αγορά κοτόπουλα «χαλάλ», και είναι άγνωστο πόσα φάγαμε, αφού θεωρείται αδύνατο ο καταναλωτής να καταλάβαινε αγοράζοντάς το, τι σημαίνει «χαλάλ», αν το πρόσεχε στη συσκευασία.

Άγνωστο είναι επίσης είναι αν τρώμε και τρόφιμα «kosher», αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ειδικά καταστήματα (όπως στο Παρίσι, φερ’ ειπείν» που να πωλούν αποκλειστικά κοσέρ.

Να σημειώσουμε, ότι τα τρόφιμα «χαλάλ» είναι αυτά που σφάζονται με πρωτόγονο τρόπο (χωρίς καμιά από τις δήθεν ευαίσθητες οργανώσεις να διαμαρτυρηθεί, ενώ όταν πρόκειται να κατηγορήσει κάθε τι ελληνικό, είναι περισσότερο από πρόθυμες) και που ευλογείται από ιμάμη. Το «κοσέρ» αντίστοιχα ευλογείται από ραββίνο.

Στην Βαρβάκειο Αγορά άρχισε η πώληση κρέατος «χαλάλ», δηλαδή από αρνί ή μοσχάρι, συνήθως, του οποίου η σφαγή έχει γίνει τελετουργικά με τις ευλογίες του ιμάμη. Δεν θα αργήσει η εποχή που ενώ θα πουλάνε κανονικά τα "χαλάλ", θα απαγορεύεται η πώληση χοιρινών και άλλων "μη ευλογημένων" τροφών, για να μην "προσβληθούν" οι μουσουλμάνοι ή οι ιουδαίοι!

Στην Αγγλία, εδώ και καιρό, το χοιρινό αποσύρεται από νοσοκομεία και βρεφικούς σταθμούς.


http://www.prisonplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: