Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Bild: Με ισόβια κάθειρξη απειλείται ο πρώην επικεφαλής της Siemens

«Ενεργή δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Heinrich von Pierer, αλλά και δώδεκα ακόμη πρώην στελέχη της εταιρείας», γράφει η «Bild» για το το σκάνδαλο συντάραξε και τη χώρα μας -εκτός από τη Γερμανία, απ’ όπου ξεκίνησε- και διερευνάται από το 2008.

Όπως γράφει η «Süddeutsche Zeitung», αλλά και η «Handelsblatt», οι δεκατρείς στο σύνολο νέοι Γερμανοί κατηγορούμενοι αναμένεται να εμφανιστούν εντός των επόμενων ημερών ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Οι Έλληνες κατηγόρησαν τα παραπάνω στελέχη για δωροδοκία με εμπλεκόμενους στην υπόθεση Έλληνες πολιτικούς και αξιωματούχους», σχολιάζει η «Bild», η οποία... υπογραμμίζει παράλληλα πως «στην Ελλάδα για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος προβλέπεται η επιβολή της ισόβιας κάθειρξης ως ποινή».

«Στη Γερμανία ο von Pierer δεν ήταν προσωπικά εμπλεκόμενος σε περιπτώσεις απάτης που εντοπίστηκαν. Κατηγορήθηκε μόνο για την παραβίαση των εποπτικών καθηκόντων του ως διευθυντής της Siemens και για το λόγο αυτόν είχε καταβάλει ένα εξαψήφιο αριθμό ως ποινή. Η υπόθεση απορρίφθηκε», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό.

«Οι Έλληνες, όμως, ενδιαφέρονται αρκετά για αυτό το σκάνδαλο Και αυτό είναι σοβαρό. Για το λόγο αυτό η ελληνική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως ο von Pierer θα πρέπει να εμφανιστεί στην ακροαματική διαδικασία, αλλιώς θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, όπως γράφει η “Handelsblatt”. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Pierer θα συλληφθεί αμέσως με το που φτάσει στη Γερμανία», προσθέτει η Bild.



Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: