Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ" DER SPIEGEL ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "Δεν θέτουν θέμα αποζημιώσεων λόγω Μέρκελ"

Η Ελληνική Κυβέρνηση με απόφαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, κρατάει μυστική την απόρρητη έκθεση- στοιχεία της οποίας δημοσιεύτηκαν στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με το Βερολίνο.

Όπως γράφει το DER SPIEGEL: "Μία απόρρητη αναφορά που συντάχθηκε κατά παραγγελία του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια για πολεμικές αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το σύνολο θα ήταν αρκετό για να λύσει τα προβληματα χρέους της χώρας αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση είναι προσεκτική να μη συγκρουστεί με το "αφεντικό πληρωμών" (sic) ("paymaster" στο κείμενο της Αγγλικής έκδοσης του DER SPIEGEL).

Τo Γερμανικό Περιοδικό αναφέρεται αναφέρεται στην έκθεση η οποία υπολογίζει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στα 162 δισεκατομμύρια ευρώ, καταλήγει δε ότι "η έκθεση είναι από τις...αρχές Μαρτίου στα χέρια του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά" .

Οπως δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο SPIEGEL ONLINE "θα είναι μία απόφαση σε ανώτατο επίπεδο, μια πολιτική απόφαση πως θα χρησιμοποιηθεί η έκθεση, και ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που θα αποφασίσει".

Και ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος συνεχίζει: "Δεν είναι ώρα αυτή για να συγκρουστούμε με το Βερολίνο".


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: