Τα 2 πρώτα ΒΡΑΒΕΙΑ στο Αιτωλικό!!! Αυγοτάραχο Trikalinos και καφές tusso - Ευγ. Μαυροσκότη
Το περιοδικό «αθηνόραμα» και η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, συνδιοργάνωσαν την έκθεση με τίτλο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», το τριήμερο 12-13-14 Απριλίου. Η ατμόσφαιρα γιορτής διατηρήθηκε μέχρι και την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, με τους Αθηναίους να περιμένουν στην ουρά για να περάσουν στον όμορφο χώρο της "Τεχνόπολις". Ο κ. Διονύσης Κούκης, ιδρυτής του Αθηνοράματος και εμπνευστής του φεστιβάλ, υποδέχθηκε το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη που ξεναγήθηκε στα περίπτερα των παραγωγών και δοκίμασε τα εξαιρετικά προϊόντα. Ο κ. Καμίνης συνεχάρη το "Αθηνόραμα" και είπε χαρακτηριστικά: “Με αυτό το Φεστιβάλ, εκπληρώνεται ένα όνειρό μου. Είχα δει κάτι παρόμοιο στη Βιέννη και σκεφτόμουν να το κάνω και στην Αθήνα. Μου αρέσει το φαγητό, να το δοκιμάζω, να διαβάζω γι’ αυτό, να μαγειρεύω. Οι γεύσεις μας, το φαγητό, τα προϊόντα μας, είναι το...συγκριτικό μας πλεονέκτημα στο εξωτερικό.
Αυτό το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία να μάθει ο κόσμος τί είναι τα πραγματικά παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα. Αν σκέφτεστε να κάνετε αυτή την έκθεση θεσμό, η επιτυχία της είναι διασφαλισμένη".Έφθασε στο χώρο κι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, που συνεχάρη το Αθηνόραμα και τον κ. Καμίνη για τη διοργάνωση και αμέσως μετά ξεκίνησε μια μακρά ξενάγηση στα περίπτερα των παραγωγών, που εξελίχθηκε σε ένα μαραθώνιο γευσιγνωσίας. Ο κ. Τσαυτάρης, είπε “Συγχαρητήρια και στο Αθηνόραμα και στους εκθέτες! Πραγματικά, οι παραγωγοί είναι ένας κι ένας. Άνθρωποι με μεράκι".
Μια ακόμη καινοτομία του φεστιβάλ ήταν τα βραβεία ποιοτικής συσκευσίας που δόθηκαν σε συγκεκριμένα προϊόντα αναγνωρίζοντας τη σημασία του ποιοτικού σχεδιασμού στη βελτίωση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η συσκευασία δώρου με τα 3 προϊόντα του Αιτωλικιώτη κ. Ζαφείρη Τρικαλινού - αυγοτάραχο Trikalinos - (αυγοτάραχο, αυγοτάραχο σκόνη και αλάτι), το δεύτερο βραβείο ο καφές tusso για την συσκευασία με τις 20 μερίδες, της Αιτωλικιώτισσας Ευγενίας Μαυροσκότη και το τρίτο βραβείο το Λάδι Βιώσας. Επίσης δόθηκαν τρεις έπαινοι στα προϊόντα: Dark cave παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή, μπύρα ale septem και συσκευασία κουλουράκια με σουσάμι Καλαμπόκη "Αγαπημένη Κρήτη".
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Λεώνη Βιδάλη, Καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών & Διευθύντρια Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών-Τυπογραφίας και Τέχνης του βιβλίου της Σχολής, Αγγελική Αντωνοπούλου, Πρόεδρο της «Τεχνόπολις» & ιδιοκτήτρια της γκαλερί a.antonopoulou.art., Ροζαλία Ιωαννίδου, Interior-Industrial design & Καθηγήτρια στη Σχολή ΑΚΤΟ και Θανάση Ψαράκη, Creative Director του περιοδικού «Αθηνόραμα».
Ένα χιουμοριστικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο, που έχει σκοπό να σχολιάζει την καθημερινότητά μας, τα έργα και τις ημέρες μας, με οδηγό τη σάτιρα, και το "ιδιόμορφο" χιούμορ των συντακτών του.
Αιτωλικό: ''Μη Ενεργοί Πoλίτες''
H ελεύθερη έκφραση της γνώμης είναι μία από της αρχές της Δημοκρατίας. Μια ελευθερία που κάποιοι, μη μπορώντας να την ανεχτούν, προσπαθούν να τη ''φιμώσουν''. Ο σκοπός του blog -είναι να εκφράζει αυτό που κάποιοι δεν τολμούν ελεύθερα να πουν. Όποιος θέλει να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του μπορεί να επικοινωνεί με το Blog στο email:
Πώς να σταματήσω τον βήχα το βράδυ
-
Ο νυχτερινός βήχας μπορεί να γίνει εξουθενωτικός, αφού δεν σάς αφήνει να
χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.
Περισσότερα...
Η καταστροφή της Χίου
-
Στις 30 Μαρτίου 1822 οι Οθωμανοί Τούρκοι κατέσφαξαν δεκάδες χιλιάδες
Έλληνες στη Χίο, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από
τον Σάμιο Λυ...
ΤΡΟΚΤΙΚΟ??? ΠΑΡΟΝ!!! ( έτσι απλά...)
-
Πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που έγινε ουσιαστικά η τελευταία
ανάρτηση...
Λάβαμε εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, άλλα με περισσότερο
ρο...
Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας στο 2o Travel West Forum
-
Η σύνδεση της σύγχρονης διαχείρισης λυμάτων με τον τουρισμό, το θέμα της
ομιλίας του προέδρου της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Ντίνου στο 2ο Travel West Forum
Οι σημαίες που αντιστέκονται στη φθορά
-
Του Μάνου Οικονομίδη Με φόντο ακόμη μια εθνική επέτειο, αποξενωμένη και
αποστασιοποιημένη από την ηθική κληρονομιά και τις μεγάλες αλήθειες του
προγονικο...
“Παραδοσιακή ριβανή από τα χωριά του Βάλτου”
-
Ένα γλυκό που φτιάχνεται παντού, αλλά σε κάθε τόπο με τον δικό του μοναδικό
τρόπο...
Την περίοδο των γιορτών, στις επισκέψεις μας σε σπίτια συγγενών και...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου