Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ασθένεια - μυστήριο έχει ρίξει σε βαθύ ύπνο κατοίκους χωριού στο Καζακστάν (εικόνες & βίντεο)

Η μυστηριώδης ασθένεια, που κάνει τους ανθρώπους να κοιμούνται κυριολεκτικά όρθιοι, εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε ένα χωριό του Καζακστάν και έχει χτυπήσει μέχρι στιγμής το 16% των κατοίκων του χωριού Καλάχι, προκαλεί ζαλάδα, ατονία, εξάντληση και προβλήματα μνήμης. Μερικοί πάσχοντες, μάλιστα, υποφέρουν και από έντονες παραισθήσεις.

Από την έντονη αυτή ασθένεια υπνηλίας έχουν νοσήσει και αρκετά παιδιά, για τα οποία τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει και προβλήματα ανάπτυξης του εγκεφάλου τους. Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε το 2010 σε μία γυναίκα, που στην αρχή νόμιζε ότι πάσχει από...ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια που της προκαλούσαν υπνηλία, αλλά λίγο αργότερα παρατηρήθηκε και δεύτερο κρούσμα με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα. Πλέον, όμως, το φαινόμενο εξαπλώνεται ραγδαία και ο ένας μετά τον άλλον οι κάτοικοι του χωριού νοσούν από την περίεργη αυτή ασθένεια.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας υγρού στον εγκέφαλο των κατοίκων του χωριού, από κάποιον τύπο οιδήματος, δηλαδή. Ωστόσο, αδυνατούν να εντοπίσουν την αιτία συσσώρευσης του υγρού, καθώς έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο βακτήριο ή λοίμωξη του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα τα σενάρια για το τι μπορεί να προκαλεί τα συμπτώματα αυτά να δίνουν και να παίρνουν.

Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτή η επιδημία ύπνου πιθανότατα οφείλεται στα πρώην σοβιετικά ορυχεία ουρανίου που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και πλέον έχουν εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, το γεγονός ότι ανθρακωρύχοι που έχουν εργαστεί σε αυτά δεν έχουν νοσήσει από την περίεργη ασθένεια εξασθενεί το σενάριο.

Επίσης, επισήμως τουλάχιστον, τα επίπεδα ακτινονοβολίας, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια. Από την άλλη πλευρά, ένα ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο που έφθασε στην περιοχή για να καλύψει το θέμα έκανε τις δικές του μετρήσεις, από τις οποίες διαπίστωσε ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα ορυχεία ξεπερνά κατά 16 φορές τα επιτρεπτά όρια.

Αλλοι κάτοικοι του χωριού εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι στην περιοχή έχουν θαφτεί τοξικά απόβλητα, ενώ ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ναρκοληψία ή σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ενδεχόμενο όμως που άλλοι επιστήμονες απορρίπτουν.











Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: