Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

-Μην τολμήσετε να πάρετε μαζί σας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο!


ΕΦΤΑ ΝΟΜΑ Σ΄ ΕΝΑ ΔΟΜΑ



O Aλέξης Τσίπρας αναλογιζόμενος ότι ο Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι είχε πάρει μαζί του ακόμη και τα αμυντικά σχέδια της χώρας από το βήμα του Cine Kεραμεικός εξαπέλυσε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, αφού πρώτα ζήτησε-απευθυνόμενος στον Α. Σαμαρά- να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη.

"Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο.
Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα.
Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι".

Μ΄αυτά τα λόγια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι θα καθήσουν στο σκαμνί -εφτά νομά σ΄ ένα δομά- όσοι τολμήσουν να ακουμπήσουν δημόσια έγγραφα.

Γι΄αυτό σάς λέμε αρχίζει μια συναρπαστική νέα εποχή.

Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας ρητώς και δη εμφατικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί της καταθέσεις του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι το παραμύθι του τρόμου ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις των Ελλήνων, πρέπει να τελειώσει.

Επ΄ αυτού, πρόσθεσε: «Το 2015 δεν θα είναι 2012. Η ισορροπία του τραπεζικού συστηματος αφορά τους... πάντες, κυρίως την Ευρώπη. Σήμερα, σε αντίθεση με το 2012 χώρες, όπως η Ιταλία, έχουν καταφέρει να μην εφαρμόζουν μονομερώς τις πολιτικές λιτότητας και αυστηρής πειθαρχίας».


Ο Α. Τσίπρας ωστόσο απευθύνθηκε και στις φίλιες δυνάμεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι τους υπό διαμόρφωση συμμάχους του, όπως τη ΔΗΜΑΡ, δηλώνοντας με νόημα ότι εάν θέλουν να συμπαραταχθούν μαζί του για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είναι καλοδεχούμενοι. Θέσεις εκλόγιμες όμως σε ψηφοδέλτια Επικρατείας, να μην ορέγονται, διότι τέτοιες, όπως είπε, δε θα μοιράσει.

«Κάποιοι θα ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ναι δύναμη απομονωμένη. θα τους απογοητεύσουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να μοιράσουμε ευθύνη, όχι θέσεις. Όσοι αποδέχονται το πρόγραμμά μας είναι καλοδεχπούμενοι. να συνεισφέρουν και να διεκδικήσουν την κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας. όχι όμως εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια επικρατείας σαν αυτές που μοιράζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Θεοδωράκης», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν εφείσθη πυρών, ούτε για το Ποτάμι, ούτε για το υπό διαμόρφωση κόμμα του Γ. Παπανδρέου, έστω και χωρίς να το κατονομάσει.

«Η μάχη που δίνουν είναι για να αποτρέψουν όχι τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. αυτή είναι δεδομένη. Αλλά για να περιορίσουν την πλειοψηφία του στη Βουλή. Θα επενδύσουν σε σχήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και σε άλλα που θα δημιουγηθούν. Εκπροσωπούν ό,τι πιο παλιό, τις δεσμεύσεις στη διαπλοκή» ανέφερε επακριβώς.

Μιλώντας για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Ε.Ε, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε δηλώσεις αξιωματούχων και θεσμικών παραγόντων που τηρούν στάση ουδέτερη για τις εν ελλάδι πολιτικές εξελίξεις, και με εμφανή ικανοποίηση, εξέφρασε την εκτίμηση πως: «Οι εταίροι μας δεν έουν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν για χάρη του κ. Σαμαρά και της ολιγαρχίας που κυβερνά τον τόπο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί χωρίς κανέναν αστερίσκο τις καταθέσεις των Ελλήνων. Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου.»

Προειδοποίησε πάντως ότι η εκλογική μάχη που έρχεται θα είναι σκληρή καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσουν μέσα όπως «Το ψέμα, ο φόβος, η τρομοκρατία. Τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δρακόντεια μέτρα για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου». Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι δεν θα εισακουστούν: «Κάποιοι θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν το ίδιο βιολί της τρομοκράτησης του ελληνικού λαού ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Αυτά με τα οποία απείλησαν τον λαό ότι θα συμβούν αμα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος τα υπέστη αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τις πολιτικές τους», τόνισε.

Επιχειρώντας να αποκρούσει πάντως τα επιχειρήματα των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε πως:

«Ενώ έχουν έτοιμο νέο μνημόνιο με τα μέτρα του email του κ. Χαρδούβελη. Ενώ έχουν έτοιμα τα πάντα, επαναφέρουν τον δράκο της χρηματοδότησης που θα μας κόψουν και της τιμωρίας που θα μας επιβάλουν η κ. Μερκελ και αγορές». Εγκάλεσε δε τους κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλο ότι πλήττουν τη χώρα και την οικονομία προσπαθώντας να διασώσουν τις καρέκλες τους.

"Φούσκωσε" το έλλειμμα η ΕΛΣΤΑΤ

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, διατηρεί όπως διαφαίνεται το άνοιγμα του στους καραμανλικούς ψηφοφόρους επαναφέροντας το ζήτημα του διογκωμένου ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, το οποιο αποτελεί πάγιο επιχείρημα των καραμανλικών στελεχών.

"Γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα;", διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ενστερνιζόμενος πλήρως τους ισχυρισμούς του τελευταίου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο κ. Παπαθανασίου είχε εκδώσει βιβλίο με τον τίτλο "Με τη γλώσσα των αριθμών" όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το έλλειμμα διογκώθηκε τεχνηέντως.

Πώς σχολιάζει η ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αποψινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός ούτε απαντά, ούτε συνομιλεί με έναν κατ’ επάγγελμα υβριστή. Οι ύβρεις, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνικός λαός, θα ξεπληρωθούν στην κάλπη».




http://kourdistoportocali.com/post/40433/tsipras

Δεν υπάρχουν σχόλια: