Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τώρα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για παράταση του βίου της παρούσας Βουλής!…

Γράφει ο Μαγια
Η επιχείρηση «Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους κυβερνώντες.Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ήταν και κατά δική τους ομολογία κατώτερο των προσδοκιών τους. Οι εκβιασμοί και το κλίμα κατατρομοκράτησης δεν απέδωσαν.
Τώρα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου καθώς αναμένεται να γίνουν πιο σαφείς οι σχεδιασμοί των επικυρίαρχων, αφού δική τους επιλογή ήταν η…επίσπευση της Προεδρικής εκλογής, μετά τη βεβαιότητα του Σαμαρά, ότι «έχει τους 180».
Ήδη, πυροδοτούνται σενάρια και διεργασίες. Οι ενδοκυβερνητικές φωνές, που ζητούν να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, από τους Σαμαρά και Βενιζέλο, για να επιτευχθεί ο στόχος των «180», συνιστούν προαναγγελία των μελλούμενων.
Όπως κατά κόρον επαναλαμβάνουμε, το Βερολίνο δεν προτίθεται να αφήσει στη μέση τη «δουλειά». Θα προσπαθήσει, πάση θυσία, να υπογραφούν, εντός του πρώτου διμήνου του νέου έτους, τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου» της Ελληνικής κοινωνίας, και παράλληλα να δεθεί χειροπόδαρα η ... επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ την εκλογή ΠτΔ στις 29 Δεκεμβρίου.
Τις επόμενες ημέρες από διάφορα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα αναμένεται να εκδηλωθούν πολιτικές πιέσεις με στόχο την παράταση του βίου της παρούσας Βουλής. Έτσι, μην εκπλαγείτε αν ακούσετε την κυβέρνηση να δεσμεύεται για εκλογές μέσα στην Άνοιξη, μετά την εκλογή ΠτΔ, να καταθέτει πρόταση για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» (χωρίς τη συμμετοχή των Σαμαρά και Βενιζέλου) στη τρίτη ψηφοφορία ή να προχωράει σε αλλαγή υποψηφιότητας την τελευταία στιγμή.
Αρκούντως διαφωτιστικός ήταν ο Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας, χθες το απόγευμα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Περιμένουμε μέχρι τον τρίτο γύρο στις 29 Δεκεμβρίου την ανταπόκριση των βουλευτών και κυρίως των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου σε προσέγγιση που συνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με την κρίσιμη διαπραγμάτευση και τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και εμείς είμαστε ανοικτοί να τα συζητήσουμε όλα», αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, από συμφωνία για ημερομηνία εθνικών εκλογών εντός του 2015 έως και συγκρότηση κυβέρνησης «ειδικού σκοπού».
Υπενθυμίζουμε, την τελευταία παρέμβαση του ΓΑΠ, την πρόταση των οκτώ βουλευτών, μεταξύ των οποίων και τρεις της ΔΗΜΑΡ, τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοίδη, του Π. Παναγιωτόπουλου, της Ντ. Μπακογιάννη, αλλά και άλλων βουλευτών, όπως επίσης και τις εκτιμήσεις ξένων αναλυτών, που θεωρούν ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την εκλογή του νέου ΠτΔ την προκήρυξη εκλογών μέχρι τον Φθινόπωρο του 2015.
Βέβαια, θα προσπαθήσουν, με δόλωμα την «εθνική ενότητα» και τη «συναίνεση», να παγιδέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, να καθίσει, δηλαδή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ίδιο τραπέζι με τις εγχώριες πολιτικές «θεραπαινίδες» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και των «υψηλών προστατών» τους, ανήκει στη σφαίρα της πολιτικής φαντασίας.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το λογικοφανές σενάριο, να μην εκλεγεί ΠτΔ και να προκηρυχθούν εκλογές εντός του Ιανουαρίου, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.


http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: