Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ξέχασε το «σχέδιο Αθηνά» και τώρα διαπιστώνει αγανάκτηση ο Κ. Καραγκούνης. Ακόμη ένας κομματικά ομογάλακτος του καραπάνου, που έχει αγανακτήσει με τις επιλογές της τότε κυβέρνησή του

Aγανάκτηση, εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης με δήλωση που διένειμε σήμερα στα ΜΜΕ, πως προκαλεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η εξαγγελία του Υπουργού, αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς 9 υπό κατάργηση ΤΕΙ στα φετινά μηχανογραφικά των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά κάποιο τμήμα του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Προφανώς ο Κ. Καραγκούνης ξέχασε πως το 2013 μετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο όταν περνούσε το «σχέδιο Αθηνά» το οποίο κατακρεούργησε το ΤΕΙ Μεσολογγίου και έφυγαν τμήματα π.χ για να ικανοποιηθεί ο συναδελφός του στη ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κ. Τζαβάρας.

Τότε βέβαια ο Κ. Καραγκούνης δεν έβλεπε την αγανάκτηση των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας…

Σήμερα κάτι αντίστοιχο συνέβη για ικανοποιηθεί η βουλευτής Αχαίας και πρώην Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου τρία τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος στην Αχαία επανέρχονται στα μηχανογραφικά, χωρίς να μείνει «χώρος» για κάποιο τμήμα στο Μεσολόγγι… Το τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν δικαιώνει τον Κ. Καραγκούνη, τουλάχιστον πριν εκείνος ζητήσει μια συγνώμη για τη στάση που κράτησε το 2013 προτιμώντας την υπουργική καρέκλα.

Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας η χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας, κ. Γιαβρόγλου, αναφορικά με το ζήτημα της επαναφοράς 9 υπό κατάργηση ΤΕΙ στα φετινά μηχανογραφικά των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης του Σύριζα αλλά και τις κατατεθειμένες τροπολογίες μου (για τη λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μια φορά κωφεύει, αφαιρώντας από την Αιτωλοακαρνανία καθοριστικούς παράγοντες Ανάπτυξης και Προόδου.
Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συμπεριληφθούν στα μηχανογραφικά των μαθητών τα 9 υπό κρίση ΤΕΙ, καλούμε το Υπουργείο να άρει την ως άνω αδικία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, επεκτείνοντας την ως άνω ρύθμιση και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.



http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: