Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γκέμπελς και οι πεμπτοφαλαγγίτες της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου

Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει την γνωστή φυλλάδα του Μεσολογγίου με Αιχμή, ότι ο Γκέμπελς έχει πεθάνει προ πολλού, αν κάποιοι νομίζουν ότι θα τον νεκραναστήσουν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία και τις μεθόδους του μακαρίτη, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν περιοχή αν όχι κράτος (εποχή δεν λέμε, γιατί θα τους ζητούσαμε το ακατόρθωτο)

Καταλαβαίνουμε ότι μια αξιοπρεπής φυλλάδα που σέβεται τον εαυτό της, θα πρέπει να στηρίζει την εκάστοτε εξουσία και να παραπληροφορεί τον κόσμο προς όφελος της αρχής που κυβερνά.
Εδώ όμως κύριοι της φυλλάδας, έχουμε να κάνουμε με μια άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση, πολλώ δε μάλλον όταν το αντικείμενο αυτής της παραπληροφόρησης είναι ο ευαίσθητος τομέας της δημόσιας υγείας και μάλιστα αγγίζει το σύνολο των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής, όπως αυτής του Αιτωλικού.

Και τι δεν έχουμε ακούσει από την συγκεκριμένη φυλλάδα από τότε που οι κάτοικοι οργανωμένα, άρχισαν να διεκδικούν το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από καθαρό νερό για ύδρευση και καθαρή λιμνοθάλασσα.
Τι εκατομμύρια μας πετάγανε, τι δηλώσεις μονόπλευρες του δημάρχου για το αγαθό του σκοπού των ενεργειών του, τι το ότι αυτό που θα δούμε με το νερό του Αιτωλικού θα το δούμε και δεν θα το πιστεύουμε, δεν δίστασαν να προχωρήσουν ακόμη και σε μοντάρισμα βίντεο, για να αποδείξουν ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον καραπάνο, απλά κάποιοι τον ξεσηκώνουν.

Το βίντεο σας το αφιερώνουμε, για να δείτε όλοι, τι κάνατε όταν ο δήμαρχος μιλούσε στο πλήθος από το μπαλκόνι του δημαρχείου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ



Αν λοιπόν δε θυμάστε, τι κάνατε όλοι εσείς που είσαστε συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου όταν ο δήμαρχος μιλούσε στο πλήθος, η φυλλάδα του Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι κόβατε βόλτες, συζητάγατε μεταξύ σας και κάποιοι κακοί διέκοπταν τον πολυχρονεμένο μας δήμαρχο.

Προσέξτε τώρα πως μεθοδεύτηκε από την φυλλάδα η τελευταία συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα των δημοτών με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.

Με τους εκπροσώπους των κατοίκων του Αιτωλικού για το θέμα του νερού συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, (για την φυλλάδα η συνάντηση έγινε με εκπροσώπους των κατοίκων και όχι με την Επιτροπή Αγώνα, γιατί άραγε πονάει η αλήθεια; Μα γιατί στη μια περίπτωση έχουμε να κάνουμε με στιγμιαία αντίδραση κάποιων πολιτών, ενώ στην άλλη, με μια οργανωμένη αντίδραση πολιτών, απέναντι στην αυθαιρεσία του δημάρχου, που ήρθε σαν αντίδραση μιας μακροχρόνιας κοροϊδίας από μέρους του) ο οποίος περιόδευσε σε Αγρίνιο και Ναύπακτο, παρακάμπτοντας το Μεσολόγγι.(εδώ έχουμε μια επανάληψη του διαίρει και βασίλευε, όπως επιχειρήθηκε και με το κεντρικό άρθρο της συγκεκριμένης φυλλάδας που έβαζε σε αντιπαράθεση τους Αιτωλικιώτες με τους Σταμνιώτες, λέγοντας ότι ο δήμαρχος θέλει να σας φέρει νερό, αλλά οι Σταμνιώτες δεν συμφωνούν. Σε αυτή τη περίπτωση ξεσηκώνει τους Μεσολογγίτες εναντίον των Αγρινιωτών.)

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού οι κάτοικοι του κατέθεσαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τις μέχρι τώρα επιλογές της δημοτικής αρχής, θεωρώντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι αμφίβολα σχετικά με την ποιότητα του νερού.( όχι κύριοι της φυλλάδας, τα μέλη της Επιτροπής δεν κατέθεσαν την αμφισβήτησή τους σχετικά με τα αποτελέσματα των ενεργειών του δημάρχου για την ποιότητα του νερού, καταρχάς αυτό θα προϋπόθετε την ύπαρξη τέτοιων ενεργειών. Ζήτησαν όμως διευκρινήσεις για την νομιμότητα της υποτιθέμενης μελέτης, που θέλει ο δήμαρχος να προωθήσει ώστε να ξαναπιούμε νερό από την πηγή του Κεφαλοβρύσου, επίσης επέρριψαν ευθύνες στο ίδιο το Υπουργείο για την μη παρέμβασή τους, γιατί τόσο χρόνια παρότι υπάρχει απαγόρευση πόσης, η δημοτική αρχή δίνει ακατάλληλο νερό στους δημότες, πολύ περισσότερο τώρα όπου οι καταγγελίες για τον χειρισμό της κρίσης, απέδειξαν ότι ο δήμαρχος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος, μιας και θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και την ζωή των δημοτών.)

Ο κ. Σκουρλέτης υποσχέθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει μια συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, η Γενική Γραμματεία Υδάτων, η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, το ΙΓΜΕ και εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αναλυθούν τα στοιχεία που υπάρχουν και να προκύψει απάντηση και λύση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να πει ότι υπάρχουν ευθύνες σε μια κατάσταση που διαιωνίζεται 10 χρόνια τώρα, όμως δεν είναι η ώρα να αποδοθούν καθώς επείγει η εξεύρεση λύσης.

Στην ερώτηση αν βλέπει ως εφικτή λύση την μεταφορά νερού από τον Εύηνο απάντησε ότι τίποτα δεν μπορεί να απορριφθεί αν πρώτα δεν εξεταστεί. (Εδώ η φυλλάδα ξεπερνά και τον ίδιο τον συχωρεμένο Γκέμπελς. Ψάξαμε όλα τα βίντεο, ρωτήσαμε όλους τους συμμετέχοντες, ψάξαμε άλλες δημοσιεύσεις, πουθενά δεν βρήκαμε κάτι που να έχει ειπωθεί σχετικά με τον Εύηνο. Μα ούτε ο Υπουργός ούτε η Επιτροπή, αλλά ούτε ο και ο υποτιθέμενος δήμαρχος κατέθεσε κάτι για Εύηνο).

 Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο δήμαρχος έτσι και αλλιώς δεν είπε κουβέντα για Αιτωλικό, ψέλλισε κάποιες λεξούλες μόνο για να προωθήσει την μελέτη για την πηγή του Κεφαλοβρύσου των 3.000.000 ευρώ, ώστε να πάρει τα χρήματα μια ώρα αρχύτερα και ότι διεκδικεί όλες τις εκτάσεις του δημοσίου που είναι γύρω από τη λιμνοθάλασσα, για να τις αξιοποιήσει όπως είπε. Για τους δημότες που υποφέρουν, για τις πραγματικές λύσεις για την ύδρευση του Αιτωλικού και για το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν έρθει οι επιχειρήσεις του Αιτωλικού, κουβέντα δεν βρήκε ο υποτιθέμενος δήμαρχος Μεσολογγίου καραπάνος.

Βρήκε όμως η φυλλάδα του Μεσολογγίου, θέτοντας θέμα Εύηνου θέλει να προκαταλάβει τις εξελίξεις και να προλειάνει το έδαφος για να παρουσιάσει τον καραπάνο ως νικητή στο φιάσκο που δημιούργησε με την εγωπάθεια και την κυκλοθυμία που τον χαρακτηρίζει.

Αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες για εξεύρεση νερού από τα Τσαγκρινέικα, ο καραπάνος υποτίθεται ότι θα μπορεί να επαίρεται για το ότι έφερε καθαρό νερό στο Αιτωλικό, ότι πήρε τα 3 εκατομμύρια ευρώ και επιτέλους έδωσε λύση χρόνων.

Έλα μου όμως που δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα κύριοι της φυλλάδας και λοιποί πεμπτοφαλαγγίτες.


Αν λυθεί το πρόβλημα με τα Τσαγκρινέικα, θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η λύση ήταν τόσο κοντά και τόσο απλή, που ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να την αποδεχθεί, μήπως γιατί ήταν τόσα λίγα τα χρήματα; 


Αν τελικά το Αιτωλικό τροφοδοτηθεί από εκείνη τη γεώτρηση, ποιος θα είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του στην παραλαβή του έργου των 3 εκατομμυρίων, από τη πηγή του Κεφαλοβρύσου; 


Για ποια πρόταση γίνετε λόγος και πότε έγινε επίσημα μέχρι σήμερα από τη δημοτική αρχή για αλλαγή πηγής;


 Μάλλον ποτέ, στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο π. σταράμος έβαλε σε ψηφοφορία την πρότασή του, που ζητούσε την αναζήτηση εγγυήσεων από την εταιρεία που πληρώθηκε για τη μελέτη, ώστε να μας την πλασάρει ως ατού για να συνεχίσουμε να πίνουμε νερό από το Κεφαλόβρυσο. 

Πως ξαφνικά λοιπόν η φυλλάδα του Μεσολογγίου, εκμεταλλευόμενη την αναφορά απλών δημοτών περί Εύηνου, αρχίζει και καλλιεργεί κλίμα ηττοπάθειας και μπουλουκιού για τους Αιτωλικιώτες;

Μα πολύ απλά, γιατί ακόμη και η φυλλάδα του Μεσολογγίου έχει περισσότερο μυαλό από τον υποτιθέμενο δήμαρχο Μεσολογγίου.
Όποια λύση και να βρεθεί κύριοι του γραφείου προπαγάνδας του δημάρχου, να ξέρετε ότι θα είναι αποτέλεσμα του αγώνα των δημοτών και μόνο αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: