Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουν οι αποκαλύψεις για τις ευθύνες καραπάνου και βολευτών του Σύριζα, για το φαγοπότι στον ιερό δήμο Μεσολογγίου και περιχώρων






Είναι τραγικό μετά από 5 χρόνια διαχείρισης του δήμου Μεσολογγίου, από τον καραπάνο, να συνειδητοποιούμε ότι ο τόπος μας γύρισε δεκαετίες πίσω.

Αυτό το πισωγύρισμα βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με την πολιτικοκοινωνική σαπίλα που προώθησε ο ίδιος ο καραπάνος, αλλά και με την ποιότητα ζωής που μας επέτρεψε να έχουμε ο κύριος αυτός, ως εκπρόσωπος ενός παλαιοκομματικού μηχανισμού, με κινητήριο δύναμη, τη δίψα του για χρήμα και εξουσία.

Το ακόμη χειρότερο είναι, ότι και ο τελευταίος δημότης αυτού του τόπου, έχει συνειδητοποιήσει ότι, μπροστά σε αυτή τη δίψα για χρήμα και εξουσία, δεν υπάρχουν χρώματα, αποχρώσεις και σημαίες.
Για τους διψασμένους, υπάρχει μόνο η λεγόμενη αλληλοκατανόηση, συμπόρευση και αλληλοβοήθεια, σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό είναι κοινωνικό, είτε πολιτικό, είτε  προσωπικό.

Από τη μια έχουμε ένα κουρουμπλή ο οποίος διασφάλιζε τη ροή του χρήματος από το ταμείο του εν μνημονίου Βαλκανικού κρατιδίου.

Από την άλλη έχουμε την τριανταφύλλου, η οποία διασφάλιζε την κατάρτιση νόμων που νομιμοποιούσαν το χρήμα και τις μαύρες συναλλαγές μεταξύ των εμπλεκομένων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δωρίζει ακόμη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου μας, στους εμπλεκόμενους της παρέας, αλλά και σε στενούς συγγενείς ή κουμπάρους της.

Και για το τέλος, το παιδί για όλες τις δουλειές, ο πρόθημα ηλίθιος, αλλά με το αζημίωτο, αξιότιμος κκ καραπάνος.

Όμως κανείς τους  δεν μπόρεσε να προσπεράσει τις συνέπειες της φθοράς και της κοινωνικής κατακραυγής. 

Τα ερωτικά κελεύσματα της εξουσίας αποδείχθηκαν ισχυρότατα, παρασέρνοντας σε ανίερα τρίγωνα πολιτικής και οικονομικής ανωμαλίας, την παρέα της διακομματικής διαπλοκής, των υπερφίαλων σωτήρων της πατρίδας μας.

Η πικρή αλήθεια όμως λέει ότι όλοι αυτοί , τη δουλειά τους την έκαναν.

Η πραγματικότητα που άφησαν πίσω τους αποτυπώνετε γλαφυρά σε αυτό το βίντεο, όπου δείχνει τα κόπρανα από τους βόθρους της περιοχής να βγαίνουν μπροστά στην είσοδο του ανθρώπου που επένδυσε σε αυτό το τόπο δημιουργώντας οικογένεια και οικοδομώντας σπίτι .

Μήπως είδε κανείς τη Διεύθυνση Υγείας να ζητά ευθύνες από κάποιον;

Μήπως είδε κανείς τη ΔΕΥΑΜ να ζητά έστω ένα συγνώμη από το εσκεμμένο λάθος της σύνδεσης ομβρίων και βοθρολυμάτων;

Μήπως η δικαιοσύνη κάλεσε για απολογία, έστω και έναν υπαλληλίσκο, που έβαλε την υπογραφή του στην παράδοση του έργου;

Φωτιά και Τσεκούρι, η μόνη λύση.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να αποδείξει και η νέα δημοτική αρχή πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Πρέπει επιτέλους όλοι οι υπεύθυνοι της κατάντιας του τόπου μας να λογοδοτήσουν.



Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: