Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ο διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με τα δημοτικά τραγούδια του 1821 ανά περιοχή








Το Γυμνάσιο Αμαρουσίου «Η Ελληνική Παιδεία» ανέλαβε μια όμορφη πρωτοβουλία δημιουργώντας ένα διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας με τα δημοτικά τραγούδια του 1821 που ακούγονταν ανά περιοχή.

Ακολουθεί η  ανακοίνωση του Γυμνάσιο Αμαρουσίου «Η Ελληνική Παιδεία» που συνοδεύει τον χάρτη:

Μάρτιος του 2021. Με αφετηρία τον ταμπουρά του Μακρυγιάννη αφουγκραστήκαμε τα γλέντια στα στρατόπεδα των επαναστατών του ’21, τα τραγούδια στα κλέφτικα λημέρια, τα μοιρολόγια αντρών και γυναικών για τις σφαγές και τις λεηλασίες τα 400 χρόνια της σκλαβιάς. Τον πόνο και τη λεβεντιά.

Συγκεντρώσαμε δημοτικά τραγούδια για την τουρκοκρατία και την επανάσταση του ’21 από όλες τις γωνιές του Ελληνισμού. Σας προσφέρουμε αυτό τον ψηφιακό χάρτη με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία των προγόνων μας. Για κάθε τραγούδι στο χάρτη μας, θα δείτε τους στίχους και ιστορικά στοιχεία και φυσικά θα το ακούσετε.

Θα χαρούμε πολύ αν αυτός ο χάρτης σας συντροφέψει αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε την μεγάλη επέτειο 1821-2021. Αν ακούσετε τα τραγούδια του στις σχολικές γιορτές σας, αν τα χορέψετε στα σπίτια σας και αν τα τραγουδήσετε με την καρδιά σας.

Δείτε τον χάρτη και ακούστε τα τραγούδια πατώντας ΕΔΩ

https://iaitoloakarnania.gr/2021/03/o-diadrastikos-chartis-tis-elladas-me-ta-dimotika-tragoydia-toy-1821-ana-periochi/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


Δεν υπάρχουν σχόλια: