Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ιικό φορτίο και Βιολογικός Καθαρισμός του Αιτωλικού





Μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους έρευνας, για την εξάπλωση του κορονοϊού, είναι η ανάλυση των λυμάτων των πόλεων.

Τα δείγματα παίρνονται από το Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης, στο σημείο εισόδου, πριν δηλαδή αυτά υποστούν οποιαδήποτε επεξεργασία.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για τις πόλεις που έχουν Βιολογικό Καθαρισμό.

Το Αιτωλικό παρότι έχει Βιολογικό Καθαρισμό, δεν έχει γίνει καμιά τέτοιου είδους έρευνα και απορούμε γιατί; 
...

Κάποιος βέβαια θα ισχυριστεί ότι, αυτή η έρευνα δεν μπορεί να γίνει, διότι όλοι μας ξέρουμε ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν λειτουργεί. 

Όπως είπαμε όμως, τα δείγματα δεν παίρνονται από την έξοδο, αλλά από την είσοδο, πριν γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία. 

Γιατί λοιπόν δεν  προσπάθησε καν η Πρόεδρος Μαντζή, να το φέρει έστω ως πρόταση ; 

Οι κακές γλώσσες λένε ότι, όταν ρωτήθηκε από δημότες, απάντησε ότι το έχει υπόψη της, αλλά πρώτα θα πρέπει να πάει να δει κατά που πέφτει  αυτός ο Βιολογικός και σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Δηλαδή σχεδόν δυο χρόνια μετά, η υποτιθέμενη Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, υπόσχεται ότι κάποια στιγμή θα κάνει έρευνα, για να ανακαλύψει την τοποθεσία του Βιολογικού και μετά βλέπουμε. 

Πραγματικά συγκινητική η προσπάθεια της Προέδρου και για να μην κουράζεται ή για να μην βάλει σε έξοδα τον ιερό δήμο, την πληροφορούμε ότι, στο Βιολογικό Καθαρισμό του Αιτωλικού  πηγαίνουν σχεδόν μηδενικές ποσότητες λυμάτων.

Το δίκτυο των ομβρίων υδάτων, έχει συνδεθεί με το δίκτυο των λυμάτων, με αποτέλεσμα το 10% των νερών που καταλήγουν στο Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης να είναι όμβρια, το άλλο 10% να είναι λύματα και το υπόλοιπο 80% θαλασσινό νερό. 

Ναι καλά διαβάσατε, γι' αυτό και ο Βιολογικός του Αιτωλικού είναι εκτός λειτουργείας εδώ και αρκετά χρόνια.
Ήταν η συνταγή μπανιέρα, για να σταματήσει η άσχημη εικόνα των πράσινων φυκιών στη Νίδοβα, που συσσωρεύονταν στις καμάρες των ανατολικών γεφυριών. 

Τεράστιο το έγκλημα του τυχοδιώκτη καραπάνου, αλλά ακόμη μεγαλύτερο της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία συνεχίζει να αντιγράφει ή να ενστερνίζεται τις επιλογές του προκατόχου της. 

Για την Πρόεδρο Μαντζή και τον αντιδήμαρχο Μασαούτη, δεν χρειάζεται κάποιο παραπάνω σχόλιο, μιας η σχέση που έχουν με το Αιτωλικό και τα προβλήματά του, είναι εξ' αποστάσεως και με τηλεργασία.

Να που ο κορονοϊός τελικά δεν είναι και τόσο κακός για κάποιους και κυρίως για αυτούς που θέλουν να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους. 

Ο ΔΡΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: