Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΑΛΕΤΡΑΣ - Για όλα φταίει ... η επάρατος νόσος της Απλής Αναλογικής.





Εδώ ο παπάς εκεί ο παπάς που είναι ο παπάς; 

Μόνο ο Αλετράς ξέρει, διότι πέρα από όψιμος οικονομολόγος, ο άνθρωπος έχει εντρυφήσει εις βάθος, τη στατιστική, τη πολιτική οικονομία και τις παραλλαγές του δημοκρατικού πολιτεύματος .

Είναι ο άνθρωπος πολυεργαλείο, ελβετικός σουγιάς θα λέγαμε, για κάθε ανάγκη της δημοτικής αρχής, αλλά και του κοινωνικού συνόλου. 

Είναι η λοκομοτίβα της σπευδούσης βραδέος μειοψηφικής ομαδούλας που διοικεί τον ιερό δήμο του ραδιοσταθμού. 

Ο μέγιστος αυτός εκπρόσωπος του λαού, επειδή όπως είπαμε έχει πολλές ευθύνες στο κεφάλι του και το ενεργειακό του ισοζύγιο, βαίνει πάντα προς τη θετική κατεύθυνση, μαθαίνουμε ότι στις 1 μμ και χωρίς πολλές τσιριμόνιες, αποχωρίζεται το θώκο του, ώστε να γευματίσει και να ανανεώσει τις δυνάμεις του... για να είναι αποδοτικότερος την επόμενη μέρα.
...

Κάπου εκεί, μεταξύ πατσάς και λαδόξιδου, συναίβει το αναπάντεχο. 
 Του γλιστρά το κουτάλι με αποτέλεσμα να καταστραφεί το λαμέ υποκάμισο της κορκοδειλίτσας. 

Μετά τις αναμενόμενες ύβρις προς τον ίδιο το πατσά και τη μάνα που το γένναγε, ηρέμισε και σκέφτηκε: Εάν η πυκνότητα  του μετάλλου σε σχέση με το μέγεθος του κουταλιού, είχε μια καλύτερη αναλογία, ακόμη και στη περίπτωση που θα είχαμε ανεπιθύμητη πτώση, το οστικό κύμα εντός του πιάτου δεν θα ήταν μικρότερο; Σκέφτηκε !!! 

Βεβαίως απαντά ο οικονομολόγος Αλετράς στον φυσικό εαυτό του.
 Άρα που είναι το πρόβλημα ; 

Και τότε αναφώνησε το Εύρηκα το Εύρηκα... Η Απλή Αναλογική φταίει για όλα. 

Περιχαρής τρέχει στο ραδιοσταθμό (δημαρχείο δε το λες) και το ανακοινώνει στον αντ' αυτού δήμαρχο Στέλλιο.

Ο δε Στέλλιος χαμογελώντας του υπενθύμισε ότι αυτό δεν είναι ανακάλυψη, αλλά το νέο άρθρο που έγραψε για τον ίδιο (τον Αλετρά) και θα το δημοσιεύσει η Αιχμή, ως συνέντευξή του στο επόμενο φύλλο. 

Σε αυτό το άρθρο ο αντ' αυτού δήμαρχος, μιας και δεν του βγήκε μέχρι σήμερα κανένα παίγνιο, αναλύει το κακό που έχει φέρει η απλή αναλογική στη διοίκηση του δήμου, μιας και έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη και με το νεύμα του δημάρχου. 

Για την παρέα ή την κλίκα όπως λέγεται, η κατάντια του δημοτικού συνδυασμού, δεν είναι οι διαγραφές δημοτικών συμβούλων, οι αψυχολόγητες κινήσεις του δημάρχου, οι πρoσλήψεις εξωθεσμικών φελλών τύπου Στέλλιου και η ατολμία, αλλά η απλή αναλογική που μετά από τόσες φασίζουσες ενέργειες, ενεργοποίησε την αντιπολίτευση, ώστε να συσπειρωθεί, να προφυλάξει το θεσμό και τη δημοκρατία από το κάθε λογής αρπακτικό, που ενσωμάτωσε ο ίδιος ο δήμαρχος στη διοίκηση. 

Υπενθυμίζουμε στον κ. Αλετρά και σε κάθε αδαή καλοπληρωμένο αεριτζή, ότι εάν δεν ήταν η απλή αναλογική τη πρώτη Κυριακή των εκλογών, σήμερα δήμαρχος θα ήταν ο μπανιέρας και όχι ο Λύρος.

Σε αυτό το σημείο αρχίζει και ξεκαθαρίζει το έγκλημα που έκανε η σημερινή κυβέρνηση, όπου στο όνομα της λειτουργικότητας, εξουδετέρωσε την εφαρμογή της απλής αναλογικής, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους επικίνδυνους νομικιστές, να διαβεβαιώνουν τον νέο δήμαρχο "τότε", ότι μπορεί να διοικήσει όχι μόνο χωρίς πλειοψηφία, αλλά και  χωρίς καν δημοτικό συμβούλιο. 

Η λάσπη που έριχναν τότε για την απλή αναλογική, σήμερα αποδεικνύει την αξία της, σώζοντας το τόπο μας από τους γύπες και τους δήθεν άμισθους κολαούζους.

Δεν φταίει κ. Αλετρά η Απλή Αναλογική, αλλά το φως της δημοκρατίας που τύφλωσε τα μάτια των νυκτόβιων τρωκτικών, που μάζεψε ο δήμαρχος δίπλα του, ώστε να διοικήσουν, κουρελιάζοντας την απόφαση της κάλπης, άρα και της εκφρασμένης θέλησης του κόσμου.

Με ποιο είδος ηθικής μπορείς εσύ και οι λοιποί χειροκροτητές, να στέκεστε ακόμη στην ίδια γραμμή, στο ίδιο τραπέζι, με αεριτζήδες, λαμόγια και τυχοδιώκτες; 

Με τι βλέμμα θα αντικρύσεις αύριο τους συνδημότες σου κ. Αλετρά, στις Οινιάδες, όταν θα τους ζητάς ψήφο, δείχνοντάς τους ως καρντάση τον κάθε Στέλλιο, που συμπορεύθηκες και στήριξες με την ανοησία σου; 

Καλό θα είναι, πέρα από τις στοχοποιημένες  ηλιθιότητες που σας γράφουν στα κείμενα προς δημοσίευση, κύριοι εναπομείναντες,  να τιμάτε την υπογραφή σας, το θεσμό και τη Δημοκρατία.


Αυτό είναι το χρέος σας και γι' αυτό σας ψηφίσαμε. 


Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια: