Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ; ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ;





Φωτιά έχει πάρει το πληκτρολόγιο της παραπληροφόρησης  των διορισμένων από τη δημοτική αρχή, Γκεμπελίσκων, χειροκροτητών και κάθε λογής προβοκατόρων, ώστε να μετατρέψουν το πρόβλημα της ανυπαρξίας της δημοτικής αρχής, σε ηθικό, παρουσιάζοντας  τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ως υπεύθυνους για το στραπάτσο που υπέστη, μετά την καταψήφιση όλων των προτάσεων του δημάρχου.

Η χολή που βγάζουν σε καθημερινή βάση έχει αηδιάσει ακόμη και τους φανατικούς υποστηρικτές του Λύρου, μιας και έχουν χάσει το μέτρο από τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο ίδιος μισθωμένος δημοσιογραφίσκος, αναρτά σχόλια, ως δήθεν ανεξάρτητος, καταλογίζοντας ευθύνες σε όλες τις πλευρές  και την επόμενη ώρα, απαντά στον εαυτό του, με άλλο όνομα, αλλά πάντα στη βάση ότι γι'  όλα φταίει ο Σκαρμούτσος και ο Παπαδόπουλος ή οι διαγραμμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, από το συνδυασμό του δημάρχου.

Το άλλοθι για όλες αυτές τις αθλιότητες, δεν είναι άλλο από το δήθεν καλό της "μητέρας" ΔΕΥΑΜ, όπου οι κακοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν επέτρεψαν στο δήμαρχο να νοικιάσει συγκεκριμένο αγροτεμάχιο  στο κάμπο της Κατοχής, χάριν του οποίου θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ώστε να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο για να καλύψει τις ανάγκες της ΔΕΥΑΜ. 
...

Ο χείμαρρος της λάσπης που εκτόξευσαν, δεν θα μπορούσε να μην καλύψει ακόμη και τον Περιφερειάρχη, ο οποίος... όπως μετέφεραν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν δέχτηκε σε καμιά περίπτωση να ενταχθεί η ΔΕΥΑΜ στο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Περιφέρειας στη θέση Πόλντερ.

Μάταια η αντιπολίτευση προσπαθούσε να πείσει ότι στη καλύτερη περίπτωση είναι τραγικά άσχετοι. 
Ο μονόλογος της ικεσίας ενός δημάρχου σε τραγική απόγνωση, αλλά και η εκστρατεία παραπληροφόρησης που ακολούθησε, μας ώθησε να ψάξουμε το θέμα στη πηγή του.





Το βασικό ερώτημα του δημάρχου ήταν, γιατί δεν με αφήνετε να νοικιάσω το συγκεκριμένο κτήμα στη Κατοχή, μιας και η επιδότηση από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης είναι στο 100%. 
Άρα τα έξοδα για το δήμο θα είναι μηδέν και το όφελος για τη καταχρεωμένη ΔΕΥΑΜ, ανυπολόγιστο.

Βρήκαμε λοιπόν τα έγγραφα που συνοδεύουν το πρόγραμμα και ανακαλύψαμε ότι για ενταχθεί ένας δήμος στην επένδυση, σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει η προϋπόθεση του κτήματος. 

Άρα θα μπορούσε  ακόμη και τώρα να ενταχθεί ο ιερός δήμος χωρίς το κτήμα της Κατοχής και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη ακόμη και της αντιπολίτευσης, η οποία πέραν όλων των άλλων, είχε ενστάσεις για το χρέος προς τους παρόχους (ΔΕΗ, ΒΟΛΤΕΡΑ), το υφιστάμενο  δίκτυο και τον υποσταθμό της ΔΕΗ, που θα εκτόξευαν την επένδυση σε δυσθεώρητα ύψη. 

Γιατί όμως αυτή η εμμονή με το κτήμα της Κατοχής; 
Γιατί ο δήμαρχος δεν ψάχνεται για το καλό της ΔΕΥΑΜ, ακόμη και σε εκείνο το σημείο που θα της υποδείξει η αντιπολίτευση; 
Γιατί ο δήμαρχος προτίμησε τελικά τη ρήξη με όλους, πλην των μισθωμένων συμβουλατόρων της συμφοράς ;
Ποιος είναι ο ρόλος του άμισθου οικονομικού υποαντιδημάρχου οικονομικών; 
Είναι απλή συγκυρία η εμφάνισή του; 

Οι κακές γλώσσες λένε ότι στην εν λόγω περιοχή του κτήματος στο κάμπο της Κατοχής, δραστηριοποιούνται περίπου 9 ενεργειακές κοινότητες, κάποιων ατόμων φίλα προσκείμενοι  στη δημοτική αρχή και το πρόβλημά τους μέχρι σήμερα είναι το τεράστιο ποσό που πρέπει να καταβάλουν για τα τέλη σύνδεσης και πολύ περισσότερα για την δημιουργία νέου υποσταθμού της ΔΕΗ, μιας και το δίκτυο της περιοχής είναι κορεσμένο. 

Εάν δεν ισχύουν αυτά που λέμε εμείς, ας μας δείξει κάποιος τη παράγραφο όπου το πρόγραμμα προαπαιτεί για την ένταξη, ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο κτήμα. 

Εκτός βέβαια εάν ισχύουν όλα αυτά που όλοι πλέον φωνάζουν, ότι η κλίκα που διοικεί το δήμο είναι άκρως  επικίνδυνη, επειδή είναι άσχετη, φασίζουσα και διψασμένη για χρήμα. 

Είναι τραγικό αυτή τη στιγμή ο δήμος Μεσολογγίου να έχει ρίξει όλες τις γέφυρες που θα μπορούσαν να φέρουν έργα, δημόσιες επενδύσεις και κατ' επέκταση ανάδειξη του τόπου μας, επειδή οι εμμονές ή οι φοβίες του δημάρχου, έχουν αναδείξει ότι χειρότερο σε ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ισχύουν αυτά που λέμε για τα πρόσωπα που είναι παρά του δημάρχου τα οποία έχουν κατοχυρωμένες ενεργειακές κοινότητες στη περιοχή της Κατοχής, γιατί αν ισχύουν το παιχνίδι θα λάβει λήξη πριν καν ο αντ΄ αυτού δήμαρχος κουνήσει το δάχτυλό του, με ψεύτικο προφίλ, ώστε να σπιλώσει συμπολίτες μας, αξίες και αγώνες με την ανηθικότητα που τον χαρακτηρίζει . 

Δήμαρχε η δυσοσμία των παρατρεχάμενων και η ασχετοσύνη των δήθεν ακολούθων σου, θα σε καταστρέψουν, αν δεν έχεις ήδη καταστραφεί.

Δεν σου φταίει κανένας από αυτούς που σου κατονομάζουν οι επικίνδυνοι τυχοδιώκτες της αρπαχτής και της ρεμούλας που μάζεψες γύρω σου.

 Η ΓΕΚΙΑ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε αφείστε τα φαντάσματα να περιπλανιούνται τη νύχτα...Ο Λύρος είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να το παίξει ενεργειακός πράκτορας.Την πάτησε με το κτήμα πόλντερ γιατί ως άσχετοι ολοι οι παρατρεχάμενοι δεν ήξεραν ότι αυτό ανήκε κατά αποκλειστικότητα στο Ελληνικό Δημόσιο το οποίο εκανε συνεργασία με περιφέρεια..έτσι στράφηκε στην κατοχή να φτιάξει ενεργειακή κοινότητα με την υπερχρεωμένη ΔΕΥΑΜ.Εδώ δεν μπορεί να μειώσει τα χρέη της ΔΕΥΑΜ και θα φτιάξει και κοινότητα;Τα συμπλέγματα,ο αυταρχισμός και ναπολεόντεια αντίληψη ηλίθιων κυβερνά αυτή την πόλη.Από την άλλη ειλικρινά βλέπω και σκουριασμένα υλικά στην αντιπολίτευσση.Ένα μίγμα συμπορευτών πρωην και νυν Δημάρχου και τώρα αντιπολιτευτικών φωνών χωρίς ουσιώδες αντίκρυσμα...Δεν βλέπω φως