Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Για πρώτη φορά στα Χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Υπηρεσιακός Δήμαρχος στο Μεσολόγγι





Ίσως είναι η πρώτη φορά από καταβολής του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου η διοικούσα δημοτική αρχή, αποτελεί όχι απλά μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά καλείτε να υλοποιήσει το σύνολο των εντολών που δέχεται  από την αντιπολίτευση. 

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, δεν ήταν απλά ένα Βατερλό για την σημερινή δημοτική αρχή, ήταν και η απαρχή μιας νέας πορείας για τα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου τα αποτελέσματα θα φανούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η πανωλεθρία που υπέστη η δημοτική αρχή, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, ήταν το αποτέλεσμα μιας αδιάληπτης  αυτοκαταστροφικής πορείας, που επιβλήθηκε στο δημοτικό συνδυασμό, από τις χαοτικές και λανθασμένες επιλογές του Λύρου.

Η καρατόμηση όποιου δημοτικού συμβούλου είχε διαφορετική άποψη ή ακόμη και τρόπο σκέψης, η επιλογή ανθρώπων εκτός συνδυασμού, χωρίς καμιά επιστημονική ή διοικητική γνώση και οι λανθασμένες νομικές συμβουλές που του επιβλήθηκαν, από ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος ... κατάφεραν να μετατρέψουν το σημερινό δήμαρχο σε μια σκοροφαγωμένη φιγούρα του θεάτρου σκιών.
...

Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας αν και ενδεικτικό δεν είναι η πραγματική αποτύπωση της αλήθειας.
Παρότι 19 σύμβουλοι ψήφισαν ενάντια στη πρόταση του δημάρχου και 11 υπέρ, δυστυχώς δεν είναι και η αληθινή.

Η συρρίκνωση της δημοτικής αρχής, έχει εγκλωβίσει την αντιπροσώπευσή της, μόνο στους ψήφους των αντιδημάρχων των προέδρων επιτροπών και κάποιων συμβούλων, με την υποσημείωση ότι κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα αποχωρήσει ο επόμενος.

Από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η δημοτική αρχή είναι όχι μόνο επικίνδυνος αλλά και αυτοκαταστροφικός, μιας και στηρίχθηκε στις διαβεβαιώσεις των νομικών του ότι ο νόμος του Κλεισθένη, του δίνει την δυνατότητα να διοικεί, ακόμη και χωρίς πλειοψηφία.
Αυτό έδωσε στο δήμαρχο, μια ψευδή αίσθηση παντοδυναμίας, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι εξωθεσμικοί φελλοί, (τύπου Στέλλιου),  που διόρισε ως συμβουλάτορες του γραφείου του. 

Οι λεγόμενοι φελλοί της δημοτικής αρχής, μιας και βρήκαν έναν δήμαρχο ο οποίος φανερά πλέον είχε υποτιμήσει  το θεσμό και τους αιρετούς συνεργάτες του, θέλησαν να επιβάλουν την κυριαρχία τους πάνω στους αντιδημάρχους ή ακόμη και στους υπαλλήλους του δήμου. 

Μόνο εάν κάποιος δεν διαθέτει καμιά αίσθηση, δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί τη καταστροφή που έρχονταν με γοργούς ρυθμούς.

Η αφορμή δόθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου οι φελλοί και κάποια ιδιωτικά συμφέροντα των ΑΠΕ, επέβαλαν μια πρόταση για δημιουργία δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του κάμπου της Κατοχής.

Μια πρόταση που έμπαζε νερά από όλες τις πλευρές, μιας και ο δήμαρχος, δεν διαθέτει πλέον τους επιστημονικούς συνεργάτες που είχε στην αρχή και οι συμβουλάτορές του, είναι ή επικίνδυνα άσχετοι ή είναι απλά προσηλωμένοι μόνο στο χρηματικό κέρδος από τις δημοτικές επενδύσεις.

Η αναβλητικότητα, η περιχαράκωση και η φασίζουσα πορεία του δημάρχου, τον έφερε αντιμέτωπο ακόμη και με τον Περιφερειάρχη, όπως και με τον Υπουργό Γεωργίας, δηλαδή με απλά λόγια, με την ίδια την κυβέρνηση. 

Ο παραλογισμός για δήθεν επένδυση των κάποιων εκατομμυρίων, ήταν απλά τα σχέδια των αεριτζήδων που πουλούν εκδούλευση σε ένα δήμαρχο, που θέλει να ισορροπήσει πάνω στις πιέσεις που δέχεται, από τα εξωθεσμικά κέντρα που δημιούργησε ο ίδιος. 

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της κατάπτωσης.

Οι άγνωστες φωνές που ακούστηκαν, {πες του το Κώστα τώρα, ή κάποια χέρια του κίτρινου τύπου που του πρόσφεραν άσχετα έγγραφα ή κάποια άλλα, ηλίθιες και επικίνδυνες νομικίστικες απόψεις}, έκαναν το Κώστα να φαντάζει ως ένας αλλοπρόσαλλος  και αφυδατωμένος περπατητής της Σαχάρας, ο οποίος επαναλάμβανε κάτι άναρχες και ασύνδετες  φράσεις  περί ιστορικότητας, απλής αναλογικής ή μιας επιθετική άλογης λογικής, άνευ αντικειμένου.

Τη κατάντια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, συμπλήρωσαν οι άοσμοι και ανύπαρκτοι αντιδήμαρχοι, όπως η Μελαχρή, ο Μασαούτης και ο επαγγελματίας νταγια-προύτς  Καραπάνος. 
Η Μελαχρή δεν θα μπορούσε βέβαια, να εκστομίσει ποτέ κάτι παραπάνω από το ψηφίζω τ' πρόταση τ' δημάρχ' , όπως βέβαια και ο Μασαούτης, ο οποίος καινοτόμησε επαναλαμβάνοντας τα λόγια της Μελαχρή, (μέχρι τώρα κούναγε απλώς το κεφάλι του συγκαταβατικά, όπως τα τιγράκια στα παλιά ταξί). 

Η χωροφυλακίστικη παρέμβαση του αντιδημάρχου Καραπάνου, παρότι πάλεψε με νύχια και με δόντια να προκαλέσει επεισόδια σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να αποφευχθεί η συντριβή, παραγκωνίστηκε και απομονώθηκε από το σύνολο των συμβούλων.

Η δε ανεμική θέση του νεοφώτιστου οικονομολόγου της δημοτικής αρχής Αλετρά, κατέληξε σε φιάσκο μιας και μάθαμε ότι αυτός ήταν ο υπαίτιος για τη ρήξη με τα ΤΟΕΒ της περιοχής, επειδή δεν πλήρωνε ποτέ τους λογαριασμούς του νερού για τα χωράφια του. 

Από ότι όλοι καταλαβαίνουμε, η δημοτική αρχή πλέει ήδη σε αχαρτογράφητα νερά, με άγνωστες επιπτώσεις για το δήμο και τους δημότες.

Υπάρχει ακόμη χρόνος για να διορθωθούν τα πράγματα; 

Εμείς πιστεύουμε πως ναι. 

Μόνο που θα χρειαστεί ολική επανεκκίνηση, απόλυση των φελλών και των κουράδων που έχουν καταντήσει βόθρο το δημαρχείο και επαναπροσέγγιση των διαγραμμένων δημοτικών συμβούλων.

Πράξεις που απαιτούν θάρρος, τόλμη, ειλικρίνεια και δημόσια συγνώμη.

Ιδού δήμαρχε ο δρόμος, είσαι με τους δημότες ή με τον εαυτό σου




Μη Ενεργοί Πολίτες Αιτωλικού  

Δεν υπάρχουν σχόλια: