Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Το Αιτωλικό πεθαίνει και η δημοτική αρχή ψάχνει την ημερομηνία της εξόδου του Μεσολογγίου.



Για ακόμη μια φορά, τα φύκια στη Νίδοβα, γίνονται το σήμα κατατεθέν του Αιτωλικού και μιας δημοτικής αρχής που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να χαριεντίζεται με Ρουβάδες και κάθε λογής εκπρόσωπο του θεάματος, ώστε να επιβεβαιώσει με περηφάνεια ότι, ακόμη είναι ζωντανή και φέρνει επιτυχίες τη μια μετά την άλλη.

Σήμερα μάλιστα, το ραδιομέγαρο (δημαρχείο δε το λες)  με τον ποιο επίσημο τρόπο, καλεί τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό , ώστε να βάλουν ότι μέσον έχουν, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πομπή για την έξοδο του Μεσολογγίου.
...

Βέβαια εδώ κολλάει ότι, ο κόσμος καίγεται και ο Λύρος με τον αντ' αυτού δήμαρχο Στέλλιο χαριεντίζονται, προς επίτευξη επιτυχίας έστω και αν αυτή είναι  θεατρική. 

Το γεγονός ότι ο κορονοϊός καλπάζει, ότι η λιμνοθάλασσα πεθαίνει και το Αιτωλικό ( δεν παραβλέπουμε, ούτε λέμε πως είναι διαφορετικά στο Νιχώρι και τη Κατοχή )  μετρά μέρες για την επόμενη επίθεση των κουνουπιών και τη δυσοσμία των, σε αποσύνθεση φυκιών, μάλλον αφήνει ατάραχο το επιτελείο του δημάρχου, το οποίο θεωρεί ότι η πομπή είναι μια ευκαιρία να δικαιολογήσει το μισθό τους και τη θέση που κατέχουν. 

Είδε κάποιος μήπως το δήμαρχο (Λύρο τον λένε, για να μην ξεχνιόμαστε και σας φύγει κανά Στέλλιος)  να έρθει να αντικρίσει τουλάχιστον το θέαμα της Νίδοβας;
 Είδε κανείς την ιδιαιτέρα του δημάρχου Ματζή, που λέει ότι είναι πρόεδρος του Αιτωλικού ή τον γνωστό άγνωστο αντιδήμαρχο Αιτωλικού Μασαούτη, να δίνουν το παρόν στο εκρηκτικό πρόβλημα; 

Όχι βέβαια, το μέλλον της αποβληθείσας δημοτικής  ομαδούλας από την κοινωνία, είναι απασχολημένο  με τη διοργάνωση φαμφαρίζουσας  πομπής ώστε να πάρει το αίμα του πίσω ο δήμαρχος (Λύρος), μιας και δεν τα κατάφερε με τον λόγο του ... των πέντε γραμμών, στη τελετή έναρξης των γιορτών εξόδου.  

Μη ξεχνάμε όμως ότι η δημοτική ομαδούλα  εκτός από σοβαρές ασχολίες έχει και λόγο να επαίρεται... έβαλαν χλοοτάπητα σε κάποιο γήπεδο του δήμου.
Όσο και αν γελάτε, είναι ο λόγος που κάποιος αντιδήμαρχος (Καραπάνος όχι ο μπανιέρας)  μπαίνει και ξαναμπαίνει στο φατσοβιλίο για να ανακοινώσει και να φουσκώσει από υπερηφάνεια, την ύπαρξη χλοοτάπητα σε γήπεδο. 

Κύριε αντιδήμαρχε, μη μπαίνετε σε έξοδα, η Νίδοβα σας περιμένει, προσθέστε μόνο γραμμές πάνω στα φύκια και ελάτε να βάλετε γκολ στην επαίσχυντη ανυπαρξία σας.

Υ.Γ 
Μάθατε τουλάχιστον πότε έγινε η έξοδος του Μεσολογγίου ή θα έχουμε τα ίδια ;;; 





 

 Ο ΔΡΑΚΟΣ 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μια βροχουλα και χαθηκαν ολα, τι κανεις ετσι;