Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΕΙΓΟΝ> Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να άρει άμεσα το πρόστιμο στους συμπολίτες 60+ που αρνούνται να εμβολιαστούν με τα εμβόλια COVID-19 μετά το μπλόκο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Aποκαλύψεις-σοκ και για την συγκάλυψη της προέλευσης του ιού SARS-CoV

Είναι μονόδρομος για την Pfizer να επιχειρήσει να απεγκλωβιστεί από το εμβόλιο COVID-19




Τo γεγονός ότι οι Έλληνες αρχηγοί σχεδόν όλων των κομμάτων καθώς και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακίνησαν τους ΄Ελληνες πολίτες να εμβολιαστούν ίσως αποδειχθεί η μεγαλύτερη προδοσία από Ιδρύσεως του κράτους στην επέτειο των 200 χρόνων του. Ακόμη και εάν το έκαναν από άγνοια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η μαλθακότητα της σκέψης τους, η απουσία διαρκούς μελέτης, κριτικού πνεύματος και φυσικής οξυδέρκειας. Το γεγονός ότι όλοι τους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν δηλώσει ότι έχουν εμβολιαστεί πάλι δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως ελαφρυντικό γιατί πολύ πιθανόν ο εμβολιασμός τους να ήτο στάση υποταγής.

By Blade Runnner

Με αυτή την εισαγωγή σε πολλές από τις αναρτήσεις μας, επιχειρήσαμε να υπογραμμίσουμε τις τεράστιες ευθύνες τις ελληνικής πολιτικής ηγεσίας σχεδόν στο σύνολό της σχετικά με την στάση της απέναντι στον εμβολιασμό και την προτροπή τους να εμβολιαστούν οι πολίτες με εμβόλια COVID-19 oι εφιαλτικές παρενέργειες των οποίων ανεδείχθησαν μέσα από την επίπονη και επίμονη προσπάθεια του νεαρού Εβραίου δικηγόρου Aaron Siri.

Λίγες ώρες πριν το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε τις εντολές εμβολιασμού του Biden (για τον οποίο έχει ήδη τεθεί θέμα παραίτησης και είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψει εντός του 2022 το Λευκό Οίκο) για τις εταιρίες ενώ συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την εργαστηριακή φύση του ιού και την εμπλοκή των Fauci-Daszak στη συγκάλυψη είτε εργαστηριακού ατυχήματος είτε οργανωμένου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

...

Εκτιμούμε ότι είναι θέμα χρόνου η ίδια η Pfizer να επιχειρήσει να απεγκλωβιστεί από το εμβόλιο καθώς τόσο εξαιτίας των παρενεργειών που και η ίδια η εταιρία είναι αναγκασμένη να καταγράφει όσο και εξαιτίας των ντοκουμέντων από το Αμερικανικό Πεντάγωνο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλα οδηγούν στην εργαστηριακή προέλευση του ιού μιας δυστοπικής πανδημίας.

Αυτό που απομένει είναι η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ και στο κόσμο να εντοπίσει εάν πρόκειται για ατύχημα διαρροής από το εργαστήριο της Wuhan η οργανωμένη επίθεση κατά της ανθρωπότητας.

Στο μεταξύ τα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφήνουν να εννοηθεί ότι πολλές πιθανές θεραπείες, όπως η ιβερμεκτίνη, η φωσφορική χλωροκίνη (υδροξυχλωρικίνη) και η ιντερφερόνη είναι αποτελεσματικές ως αναστολείς του SARS-CoV αλλά πιθανόν κι εδώ να υπήρξε συγκάλυψη από τους Fauci-Daszak και τους λοιπούς εμπλεκόμενους είτε σε ατύχημα είτε σε οργανωμένη επίθεση κατά της παγκόσμιας κοινότητας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να άρει το πρόστιμο στους συμπολίτες μας άνω των 60 που αρνούνται τον εμβολιασμό μετά τα εμβόλια COVID-19.

Kαλούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαφοροποιηθεί από τη “κουλτούρα εμβολίου” που υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού που υπερασπίζεται το πολιτικό γρι-γρι Νίκος Ανδρουλάκης του χαζοΚΙΝΑΛ.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστω και τώρα οφείλει να απεγκλωβιστεί από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας ακόμη και στους υγειονομικούς. Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή και η προέλευση του ιού βρωμάει εργαστήριο. Ήδη τα στόματα ανοίγουν και το Αμερικανικό Κογκρέσο έχει εμπλακεί στην υπόθεση.

Η Καταιγίδα πλησιάζει…

[WASHINGTON DC- 13 Ιανουαρίου 2022]

Τα μέλη του Κογκρέσου στέλνουν επιστολές στο CDC, στους Υπουργούς Άμυνας και Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών ζητώντας απαντήσεις σχετικά με την προέλευση του COVID-19 και τα έγγραφα της DARPA που αποκαλύπτονται από την αναφορά του Project Veritas

Μέλη και των δύο επιμελητηρίων του Κογκρέσου έστειλαν καυστικές επιστολές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους αναζητώντας απαντήσεις μετά από στρατιωτικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από το Project Veritas, τα οποία αποκάλυψαν μια πρόταση από την EcoHealth Alliance για έρευνα για κορονοϊούς που μεταδίδονται με νυχτερίδες που απορρίφθηκε από την DARPA και πιθανή συγκάλυψη αυτών των εγγράφων.

Οι Madison Cawthorn, Bill Posey, Diana Harshbarger, Lisa McClain, Randy Weber και Matt Gaetz έστειλαν επιστολές στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, στη Διευθύντρια CDC Rochelle Walensky και στον Υπουργό HHS Beccerra ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν εάν τα εκρηκτικά έγγραφα ήταν όντως «κρυμμένα σε μια top-secret μυστική κοινή χρήση.”

Η επιστολή από μέλη του Κογκρέσου έρχεται μετά από μια παρόμοια έρευνα που έκανε ο γερουσιαστής Ron Johnson:

Στις 10 Ιανουαρίου 2022, το Project Veritas δημοσίευσε μια αποκάλυψη του Αυγούστου 2021 από τον Ταγματάρχη -U.S. Marine Corps Major Joseph Murphy του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ σχετικά με την προέλευση του COVID-19.

(Δείτε εδώ και εδώ τα σχετικά ρεπορτάζ)

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Ταγματάρχης Murphy έστειλε την αποκάλυψη στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή (OIG) του Υπουργείου Άμυνας (DoD) για έρευνα. Καταλαβαίνω ότι η αποκάλυψη παραπέμφθηκε στη συνέχεια από το DoD OIG στο γραφείο Έρευνας και Μηχανικής του Υπουργείου Άμυνας για περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Ταγματάρχη, η EcoHealth Alliance (EcoHealth) του Peter Daszak, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (WIV), υπέβαλε πρόταση τον Μάρτιο του 2018 στον Οργανισμό Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων-Defense Advanced Research Projects Agency Άμυνας (DARPA) σχετικά με τους SARS-CoV.

Η πρόταση περιελάμβανε ένα πρόγραμμα, που ονομάζεται DEFUSE, το οποίο προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει μια νέα χιμαιρική πρωτεΐνη ακίδας SARS-CoV για τον ενοφθαλμισμό των νυχτερίδων κατά του SARS-CoV.

Αν και η DARPA απέρριψε την πρόταση, η αποκάλυψη ισχυρίζεται ότι η EcoHealth (Peter Daszak) πραγματοποίησε τελικά την πρόταση DEFUSE μέχρι τον Απρίλιο του 2020 μέσω των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων-National Institutes of Health and National Institute for Allergy and Infectious Diseases (Ο Fauci επικεφαλής).

Η αποκάλυψη υπογραμμίζει πολλές πιθανές θεραπείες, όπως η ιβερμεκτίνη, και συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η πρόταση EcoHealth DEFUSE εντόπισε τη φωσφορική χλωροκίνη (υδροξυχλωρικίνη) και την ιντερφερόνη ως αναστολείς του SARS-CoV.

(Αλλά όπως όλα δείχνουν οι εμπλεκόμενοι το απέκρυψαν)

Ο Senator Ron Johnsons συνέχισε αναφέροντας την αναφορά του Project Veritas, ενώ όρισε προθεσμία στις 25 Ιανουαρίου για να απαντήσουν οι παραλήπτες της επιστολής στις ακόλουθες ερωτήσεις:

1. Το Γραφείο Έρευνας και Μηχανικής έλαβε αντίγραφο της συνημμένης γνωστοποίησης από το Υπουργείο Εξωτερικών; Εάν ναι, δώστε την ημερομηνία λήψης της καταγγελίας.

2. Το γραφείο Έρευνας και Μηχανικής ή άλλο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει έρευνα για τους ισχυρισμούς στην αποκάλυψη; Εάν ναι, εξηγήστε ποιες έρευνες έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Εάν όχι, εξηγήστε γιατί όχι.

3. Το γραφείο Έρευνας και Μηχανικής ή άλλο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει πάρει συνέντευξη ή έχει μιλήσει με τον Ταγματάρχη του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ που συνέταξε την αποκάλυψη; Αν ναι, πότε; Εάν όχι, εξηγήστε γιατί όχι.

4. Σκοπεύει το Υπουργείο Άμυνας να συντάξει γραπτή έκθεση έρευνας ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο με βάση την έρευνά του για τους ισχυρισμούς που περιέχονται στην αποκάλυψη; Εάν ναι, δώστε ένα αντίγραφο αυτών των εγγράφων. Εάν όχι, εξηγήστε γιατί όχι.

Ο γερουσιαστής Johnsons συνέχισε ζητώντας ενημέρωση για τα ευρήματα οποιασδήποτε έρευνας σχετικά με έγγραφα που έλαβε το Project Veritas ενώ ζήτησε να μιλήσει με τον Ταγματάρχη του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Joseph Murphy, για να συζητήσουν την αποκάλυψή του το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ TΡΟΜΑΚΤΙΚΗ. Η WALL STREET ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ-Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ NINJA

Ο Alex Berenson πρώην συντάκτης των Νew York Times θα γράψει για την κωλοτούμπα του επικεφαλής της Pfizer τα εξής πολύ ενδιαφέροντα>

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.

Θυμάμαι να ακούω διαφημίσεις με αυτά το 2006 και το 2007 και σκεφτόμουν ότι επρόκειτο για δολώματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορείς να μπεις στο Your Friendly MegaBank και να βγεις με μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα σπίτι χωρίς καμία απόδειξη ότι έχεις καν δουλειά! Η δουλειά θα έπρεπε να ήταν το βασικό. Αλλά μπορούσες. Και οι άνθρωποι το έκαναν. Πολλοί άνθρωποι.

Βέβαια, μέσα σε αυτή την τρέλα υπήρχε κάτι βασικό. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών δεν είχαν καταρρεύσει ποτέ σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα ταυτόχρονα, τουλάχιστον από την εποχή της Ύφεσης. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι τράπεζες και οι δημιουργοί στεγαστικών δανείων κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Ως εκ τούτου, σε εθνική βάση, η εξασφάλιση, τα σπίτια δηλαδή, στα οποία βασίζονται τα στεγαστικά δάνεια, θα ήταν πάντα εντάξει, ακόμα κι αν οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Οι δανειστές έπρεπε απλώς να βρίσκονται σε διαφορετικές αγορές για να προστατεύονται γεωγραφικά. Εξάλλου, όλοι οι τραπεζίτες μεταπωλούσαν τα δάνεια και ξεφορτώνονταν τον κίνδυνο. Πληρωνόντουσαν εκ των προτέρων, είτε τα δάνεια είχαν αποπληρωθεί είτε όχι.

Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση.

Μέχρι που πήγε άσχημα.

«Πώς χρεοκόπησες;» ρώτησε ο Bill.

«Με δύο τρόπους», είπε ο Mike. «Σταδιακά και μετά ξαφνικά».

Θυμόσαστε το 2008. Ήσασταν εκεί!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι μεγάλες τράπεζες έγιναν τα πιο μισητά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απελπισία να τις κατηγορήσουμε ήταν τόσο βαθιά που όλοι φαινόταν να συμφωνούμε συλλογικά ότι τα θύματα ήταν οι δανειολήπτες. Δηλαδή, οι άνθρωποι που είχαν πάρει τα χρήματα δεν είχαν καμία ευθύνη για την υπογραφή αυτών των δανείων, πολύ περισσότερο για την αποπληρωμή τους.

Προφανώς, αυτή η διατύπωση ήταν απλοϊκή. Πολλοί από τους NINJA και παρόμοιους δανειολήπτες αναμφίβολα κατάλαβαν το παιχνίδι που έπαιζαν. Ήλπιζαν να αγοράσουν και να ζήσουν σε σπίτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Πλέον, δεν είχε καμία σημασία. Είχαν χάσει. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κακούς τα εκατομμύρια απλούς ανθρώπους. Οπότε, εστιάσαμε την οργή μας στους μεγιστάνες της Wall Street που είχαν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και είχαν βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάμε γρήγορα στο 2022.

Αυτή τη φορά ο μύθος του πραγματικά αθώου θύματος δεν είναι μύθος.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια mRNA/LNP και DNA/AAV Covid-19 δεν είχαν πραγματική ιδέα τι έπαιρναν.

Το έκαναν μετά από παρότρυνση των φαρμακευτικών εταιριών και των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τους είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και ότι θα τερματίσουν την επιδημία της Covid.

Οι δηλώσεις ήταν δημόσιες. Πολλές είναι σχετικά πρόσφατες. Δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θέλει κάποιος να προσπαθήσει.

Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις έχει αποδειχθεί λανθασμένη (τόσο λάθος που οι εταιρείες, που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο νομικό κίνδυνο από τις αρχές δημόσιας υγείας) που δεν προσπαθούν πλέον καν να τις υπερασπιστούν.

Δείτε τι είπε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο CNBC:

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα παρέχει πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, επειδή η προστασία από νοσηλεία και σοβαρές ασθένειες είναι εύλογη αυτή τη στιγμή με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να κάνετε, ας πούμε, την τρίτη δόση».

Διαβάστε αυτές τις λέξεις πολύ προσεκτικά.

Η προστασία από τη «σοβαρή ασθένεια» είναι «εύλογη αυτή τη στιγμή» για άτομα που έχουν λάβει «τρίτη δόση» του εμβολίου Pfizer.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμη και αυτές οι λέξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μια αισιόδοξη ερμηνεία των σημερινών δεδομένων.

Αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι η Pfizer ΠΟΤΕ δεν συνέκρινε ένα σχήμα εμβολίου τριών δόσεων με ένα εικονικό φάρμακο σε κλινική δοκιμή.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι το «εύλογο τώρα» υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε επίδραση τρίτης δόσης δεν θα διαρκέσει. Κάτι που συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ όπου συντρίβεται και η 4η δόση λόγω αναποτελεσματικότητας.

Στην αναποτελεσματικότητα προσθέστε και την επικινδυνότητα για τις βλάβες που προκαλούν στον ανοσοποιητικό. Ακόμη και ο ανυπόληπτος ΕΜΑ επιχειρεί να μαζέψει το τραχανά.

Αυτό που σας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ότι ΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.

Ακόμη και «κατά της νοσηλείας και της σοβαρής ασθένειας».

Πρέπει να «έχετε κάνει, ας πούμε, την τρίτη δόση» για προστασία από αυτές.

Δεν το ειπα εγώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer το είπε. (Και ανυπομονώ να δω τους δικηγόρους του Twitter να προσπαθούν να το εξηγήσουν όταν υπερασπίζονται την πέμπτη δόση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο εγκλωβισμένοι είναι.

Αλλά θα συμβεί.

Οι σκληροί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο Ontario, για παράδειγμα, το 76% των νοσηλευόμενων ατόμων και το 56% εκείνων που βρίσκονται σε εντατικές θεραπείες είναι πλέον εμβολιασμένοι. Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα δεδομένα εκτός Ευρώπης είναι παρόμοια. Ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά δεδομένα φαίνονται διαφορετικά είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τους πρωτογενείς αριθμούς.

Αντίθετα, οι υγειονομικές αρχές παρέχουν ανούσιες προσαρμοσμένες αναλογίες ποσοστών (προσαρμοσμένες στην ηλικία των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά ΟΧΙ για τις μολύνσεις χρηστών εμβολίων χωρίς νοσήματα). Επιπλέον, τα αμερικανικά νοσοκομεία αναφέρουν τους ανθρώπους ως μη εμβολιασμένους όταν η κατάσταση του εμβολιασμού τους είναι «άγνωστη», παραμορφώνοντας περαιτέρω τις αναλογίες.

Αλλά εσείς μπορείτε ακόμα να εμπιστεύεστε τον Albert Bourla: Η προστασία του εμβολίου έναντι σοβαρών καταστάσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πέφτει πολύ πιο γρήγορα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιο άσχημες θα είναι αυτές μετά από μία τρίτη δόση, πολύ περισσότερο μετά από μία τέταρτη ή πέμπτη ή περισσότερες δόσεις. (Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Θυμηθείτε, οι εταιρείες δεν έλεγξαν τρεις δόσεις έναντι εικονικών φαρμάκων).

Αλλά τα δεδομένα για τη μυοκαρδίτιδα από την τρίτη λήψη φαίνονται άσχημα. Και η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμη κι αν οι υγειονομικές αρχές το αγνοούν.

Υποψιάζομαι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στις εταιρείες γνωρίζουν όλο και περισσότερο την πιθανή κρίση της επαναλαμβανόμενης δόσης. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Bourla είπε επίσης στη συνέντευξη του στο CNBC, «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για τέταρτη ενίσχυση».

Τι; Στην ίδια συνέντευξη, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην περιμένουν μακροχρόνια προστασία από μια τρίτη δόση («λογικό αυτή τη στιγμή») αποστασιοποιήθηκε επίσης από την περίπτωση περισσότερων δόσεων;

Αντιθέτως, ο Bourla μίλησε για το Paxlovid, το νέο φάρμακο αντιικής θεραπείας των 530 $ της εταιρείας του. «Εδώ στοχεύουν οι περισσότερες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Στην πραγματικότητα, το Paxlovid δεν είναι ουσιαστικά διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Η Pfizer έχει υποσχεθεί 120 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το 2022, αλλά πριν από 10 ημέρες, μόνο 180.000 ήταν διαθέσιμες.

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι του Bourla; Δεν θέλει να πουλήσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορεί;

Μάλλον όχι. Ειδικά όχι όταν έχει κάθε λόγο να σπρώξει το χάπι που δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιας αξίας (530 x 120 εκατομμύρια $ = 62 δισεκατομμύρια $. Και αυτή τη φορά η Pfizer δεν θα χρειαστεί να τα μοιραστεί με τη BioNTech).

Πιο σημαντικό για τον Bourla, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Pfizer -και γι’ αυτόν- προέρχεται από τις παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα οργιστούν όταν καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί κάνοντας εμβόλια που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εδώ ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Χαμένοι Στα Εμβόλια.

Μπορεί όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα είναι έξαλλοι αν πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σε αντίθεση με την BioNTech και τη Moderna, η Pfizer δεν έχει κολλήσει με τα mRNA. Είναι μια φαρμακευτική εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά εμβολίων προκειμένου να αγοράζει πολλές έρευνες. Επιπλέον, τώρα έχει και το Paxlovid.

(Οι μεγάλοι επενδυτές τα έχουν καταλάβει όλα αυτά, παρεμπιπτόντως. Οι μετοχές της BioNTech και της Moderna έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την κορύφωση της φρενίτιδας των εμβολίων τον Αύγουστο, ενώ η Pfizer έχει σημειώσει άνοδο 20%, κοντά στο υψηλό της όλων των εποχών. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή).

Έτσι, η συνετή κίνηση για τον Albert Bourla, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής, PhD., είναι να αρχίσει να μειώνει τις προσδοκίες για τα εμβόλια, να καθυστερήσει να τρέξει περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να ελπίζει ότι η Omicron θα κάνει όλη τη δουλειά για εκείνον. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι πιθανότατα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας είναι πολύ πιο ανόητες από αυτόν και συνεχίζουν να πιέζουν για ενισχυτικές δόσεις.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι τους λέει η Pfizer ιδιωτικά. Θα υποθέσω όμως ότι δεν θα είναι μέσω email.


Δεν υπάρχουν σχόλια: