Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Μπορεί η ΔΕΥΑΜ να στείλει τους απλήρωτους λογαριασμούς των πελατών της στην εφορία ώστε να εισπραχθούν; Η Χουντοφυλλάδα του Μεσολογγίου λέει ΝΑΙ ...






Δεν έχει πάτο η κατρακύλα της τοπικής εφημερίδας του Μεσολογγίου, μιας και έχει θέσει εαυτόν... ως επίσημο όργανο πολιτικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, όλων των αποτυχημένων δημοτικών αρχών που πέρασαν μέχρι σήμερα από την ιερά δημαρχία του ραδιομεγάρου και όχι μόνο. 

Η γκεμπελίστικη  προπαγάνδα της, έχει σκοπό να φέρει εις πέρας τις εντολές που παίρνει από τον εκάστοτε δημαρχίσκο ή να προωθεί πρόσωπα ως μεσσίες για τις επόμενες εκλογές, ώστε να μη χαθεί το παγκάρι που έχει εξασφαλίσει, με αυτή την εθελόδουλη τακτική της.

Αυτή τη φορά, η Αιχμή μας ενημερώνει ότι τα χρέη από την δήθεν ύδρευση που παρέχει η ΔΕΥΑΜ, εφόσον δεν πληρώνονται, θα πηγαίνουν στην εφορία για να χρεώνει η εφορία απευθείας τον δημότη, μέσω της φορολογικής δήλωσης. 
...

  Το φερέφωνο όμως αυτό του Λύρου, του Στέλιου και του κάθε λογής ανίκανου, δεν πληροφορεί τον αναγνώστη ότι, η ΔΕΥΑΜ επειδή διαθέτει Ταμιακή  Υπηρεσία, δεν έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τα ανείσπρακτα ποσά από την κατανάλωση νερού στην εφορία.
Η εφορία δεν θα γίνει ποτέ ούτε έχει το δικαίωμα να υποκαταστήσει τον ταμεία της ΔΕΥΑΜ, ακόμη και αν το ήθελε. 

Από την άλλη, ακόμη και στο ακραίο σενάριο εάν γίνονταν κάτι τέτοιο, η ΔΕΥΑΜ θα έπρεπε να 
έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ενάντια σε όσους δεν πληρώνουν και αυτό βέβαια δεν είναι το τέλος.

Αυτή η προσφυγή θα έπρεπε να έχει τελεσιδικήσει, (δηλαδή μετά από 5-6 χρόνια) και αφού αποδείξει ότι το νερό ήταν κατάλληλο, όλο αυτό το καιρό, επαναλαμβάνουμε...  προς πόση και όχι απλά για  κατανάλωση, τότε να διεκδικήσει τα ποσά μέσω Εφορίας.

Όμως σε  5-6 χρόνια, όχι μόνο η σημερινή δημοτική αρχή θα είναι παρελθόν, αλλά και η χουντοφυλλάδα του Μεσολογγίου, θα αποτελεί κακή ανάμνηση για την τοπική κοινωνία και παράδειγμα προς αποφυγή για τη δημοσιογραφία.

Το άλλο σενάριο είναι, η ΔΕΥΑΜ να κάνει εκχώρηση των χρημάτων στην εφορία, δηλαδή να τα εισπράξει η εφορία και η ΔΕΥΑΜ την ηθική ικανοποίηση... δηλαδή από χρήμα, πάλι στον άσσο η ΔΕΥΑΜ.

Εξάλλου μη ξεχνάμε το πολιτικό κόστος, είναι αποδεδειγμένο ότι ακόμη και ο ποιο αποτυχημένος δήμαρχος, μέχρι τελευταία στιγμή, πιστεύει ότι έχει στη τσέπη του τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Για φανταστείτε τώρα το Λύρο, τον πλέον αποτυχημένο δήμαρχο του Μεσολογγίου, να θέλει να ξανακατέβει στις εκλογές γιατί πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που του έδωσε η αγία οικογένεια και ο συρφετός του κάθε λογής ηλιακού κομπιναδόρου του κάμπου της Κατοχής και βέβαια από την άλλη να έχει το σύνολο των δημοτών ενάντιά του, για μια τέτοια μεθόδευση.

Είναι αλήθεια ότι η ΔΕΥΑΜ θα πρέπει να πληρώσει σε λίγες μέρες, υπέρογκο ποσό στους καταναλωτές του Αιτωλικού, μετά από την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου; 

Μήπως γι' αυτό, αυτό το κ@λοσφίξιμο ;;; 

Μήπως κύριοι της ΑΙΧΜΗΣ, αυτά είναι τα τελευταία φύλλα που εκδίδετε και θέλουν να έχουν αρχειακή αξία για τον επόμενο φασίστα που ενδέχεται να στήσει ανάλογο κλαυσίγελο σαν την εφημερίδα σας;  

Ο ΔΡΑΚΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: