Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ (Διακήρυξη αρχών και θέσεων της Λέσχης Πολιτικού Προβληματισμού και Δράσεων Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.)




" Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με την σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο σου το μέλλον των παιδιών σου. "

Αβραάμ Λίνκολν

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση όλων μας, ότι ο Δήμος μας απαξιώνεται όλο και περισσότερο.

Το χαμηλό επίπεδο ζωής, η ανεργία η κακοδιαχείριση της καθημερινότητας μας, οδηγούν τον Δήμο σε μαρασμό ειδικά τα τελευταία χρόνια.

...

Οι Δημοτικές Αρχές αυτά τα χρόνια απεδείχθησαν  ανίκανες να προσδώσουν στόχο και προοπτική στην πόλη λειτουργώντας ως διεκπεραιωτές μικροσυμφερόντων και όχι  ως εγγυητές της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της.

Οι πολιτικές αυτές έβαζαν απλά τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι ώσπου φτάσαμε στο σήμερα.

Αιτία;

Οι προσωποκεντρικές πολιτικές των αιρετών οι οποίες ξεκινούσαν από τα γραφεία των αντιδημάρχων και εκφράζονταν από τους εκάστοτε δημάρχους ( της περιόδου που αναφέραμε).

Ένα τεράστιος πλουτοπαραγωγικός πόρος που λέγεται λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού, αφέθηκε παντελώς και  εξαντλείται συνεχώς. Εξαγγέλλονται κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ, ουδείς όμως γνωρίζει το πώς ή το που θα αξιοποιηθούν. Οι περισσότερες μέχρι τώρα παρεμβάσεις απέβησαν καταστροφικές.

Ο Περιφερειάρχης θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει με σχετική ημερίδα στο Μεσολόγγι.

Η αρνητική ψήφος αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες ( η λογική δηλαδή ότι ψηφίζουμε κάποιον επόμενο, άκριτα, απλά για να φύγει ο προηγούμενος) οδηγεί σε εντελώς προβληματικές καταστάσεις. Δεν μπορεί να σταθεί σήμερα ένας υγιής Δήμος με εξάμηνα επιδοτούμενα προγράμματα, τα οποία έχουν ως σκοπό, την υφαρπαγή ψήφων, καταρακώνοντας την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Έχουμε ως τόπος την δυνατότητα να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας καλά αμοιβόμενες δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους δημότες να παραμείνουν στον τόπο μας.

Κύριος στόχος είναι η ανάκτηση  αξιοπρέπειας του Δήμου μας, αρκεί να επιδείξουμε όλοι μαζί υπευθυνότητα. Η ανάπτυξη με  " επιχειρείν" είναι ο μόνος τρόπος παραγωγής πλούτου!Η ψήφος είναι και θα πρέπει να είναι καθαρά πολιτική.

Υποχρέωση λοιπόν

Των πολιτών να πάρουν θέση στα γεγονότα και τις καταστάσεις που οδηγούν στον αφανισμό του Δήμου μας ( κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι με την τελευταία  απογραφή είμαστε σαφώς λιγότεροι πληθυσμιακά).

Οφείλουμε εμείς ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, οι οποίοι στις επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου τιμούμε τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, να αποδείξουμε ότι  είμαστε οι νέοι υπερασπιστές της ευνομίας και των δημοκρατικών διαδικασιών του δημοτικού μας κοινοβουλίου.

Οφείλουμε

Ως συνεχιστές των προγόνων μας, ο οποίοι εκτός από πολεμιστές, είχαν εντρυφήσει στις αρχές της Δημοκρατίας και των διαδικασιών της, εκλέγοντας μάλιστα αρχηγό εντοπίων αρμάτων πάνω στις ντάπιες και μέσα στη φωτιά της μάχης, να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Για όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε ως πολίτες του Δήμου Ιεράς Πόλεως να συστήσουμε την Λέσχη Πολιτικού Προβληματισμού και Δράσεων. Η λειτουργία μας και η δράση μας είναι έξω από κομματικές γραμμές, αξιώματα και ατομικές σκοπιμότητες. Η λειτουργία μας στηρίζεται  στις αρχές της αμεσοδημοκρατίας και στην φιλελεύθερη έκφραση.

Αγαπητές συμπολίτισσες αγαπητοί συμπολίτες, το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

Λέμε ΟΧΙ στον αφανισμό και την ερημοποίηση του Δήμου μας.

" Κριτές  θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί".

Κωστής Παλαμάς.

         

 

Η Λέσχη λειτουργεί με πενταμελείς επιτροπές κατά περίπτωση, επειδή βάσει του καταστατικού δεν υπάρχουν

αξιωματα.

Μετά από σχετικές διαβουλεύσεις συγκροτήθηκε επιτροπή διαχείρισης και οι παρακάτω θεματικές επιτροπές, συνεπικουρούμενες από μέλη της επιτροπής διαχείρισης

 

 

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

Δημήτρης ( Τζίμης) Αλευράς - Μέλος Δ.Σ. συνταξιούχων Ο.Τ.Ε. Αιτ/νέας Λευκάδας

Θεοδόσης ( Σάκης) Ζαρκαδούλης - πρώην Πρόεδρος  ιχθυοτροφείων λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- πρώην Πρόεδρος σωματείου ελεύθερων Αλιέων Μεσολογγίου

Γιάννης Κανής - πρώην Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ι.Π. Μεσολογγίου

Βασίλης Μητσόπουλος - Επιχειρηματίας

Περίανδρος Παπανικολάου - Πολιτισμολόγος

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

1

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Μαριάννα Σαβράμη – Αρχιτέκτων Μηχανικός

Ηγούμενος Κωνσταντίνος – Πολιτικός Μηχανικός

Κότσαλος Χρήστος – Πολιτικός Μηχανικός

Αλευράς Τζίμης - Μέλος τού Δ.Σ.συντ/χων Ο.Τ.Ε Αιτ/νίας-Λευκάδος

Παπανικολάου Περίανδρος

 

2

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Παπανικολάου Περίανδρος – Πολιτισμολόγος

Μαριάννα Σαβράμη - Αρχιτέκτων

Ζαρκαδούλης Σάκης - πρώην Πρόεδρος ιχθυοτροφείων λιμνοθάλασσαςΜεσολογγίου, πρώην Πρόεδρος σωματείου ελεύθερων αλιέων Μεσολογγίου

Κανής Γιάννης- πρώην  Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

3

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ

Δρ.Βλάχος Ανδρέας- Δασολόγος - Περιβαντολόγος.

Καραδήμας Κώστας - Πρόεδρος ΤΟΕΒ Μεσολογγίου

Σύρρος Νίκος - Συνεταιριστικός υπάλληλος

Μπάκας Ευάγγελος -  Στέλεχος Επιχειρίσεων Βάμβακος

Κανής Γιαννης πρ. Πρόεδρος Ναυτικού ομίλου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

4

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΉΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Δελαπόρτας Γρηγόρης -Επιβλεπόμενος ιατρός APP/M.S Biomedical Engineer

Δρ. Μπασαγιάννης Χρήστος  – Επιχειρηματίας και σύμβουλος καινοτομίας

Μπαρκούρας Αλεξανδρος PhD αθλητικής ψυχολογίας

Καρατσώρας Χρήστος - Έμπορος

Μητσόπουλος Βασίλης - Επιχειρηματίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κριμα που σοβαροι ανθρωποι εμπλεξαν με τον καθ' εξιν και κατ' εξακολουθηση συκοφαντη.
Αληθεια, τι σπουδαζει κανεις για να γινει " πολιτισμολογος"?

Ανώνυμος είπε...

30 Νοεμβρίου 2022 στις 11:38 π.μ. βρε γελοίο υποκείμενο της δηθενιας και της κραβαριτιας που έμαθες το καθ έξξιν και κατ εξακολούθηση..Εσύ περνιέσαι για σοβαρός δηλαδή..Το Μεσολόγγι από τους δήθεν σοβαρούς πάσχει και όλους αυτούς που ακονίζουν νύχια όταν πλήττονται τα μικροσυμφέροντά τους..Χρειαζόμαστε περισσότερους Κανήδες τελικά

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιος μισθώνεται από τη δημοτική αρχή για να δώσει τις γνώσεις, που τελικά δεν έχει, είναι σίγουρο ότι τη στιγμή που θα αντιληφθεί ότι έρχεται το τέλος, θα αντιδράσει άσχημα και αυτή η ασχήμια θα είναι ισοπεδωτική απέναντι σε όποιον ή όποιους προσφερθούν να δουλέψουν εθελοντικά, για το καλό του τόπου τους. Οι προσωπικές επιθέσεις λάσπης είναι το τελικό καταφύγιο και όπλο τους. Κρίμα που θα χάσετε το μεροκάματο, αγαπητέ μας πρώτε σχολιαστή, αλλά όπως βλέπεις οι δημότες αποφάσισαν να πάρουν τη τύχη στα χέρια τους