Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Καρκίνος του προστάτη: Ποιο είναι το καθημερινό ρόφημα που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισής του





Έναν από τους χειρότερους εχθρούς του προστάτη αποτελεί αγαπημένο ρόφημα που μπαίνει στη ζωή από πολύ μικρή ηλικία.

...

Σύμφωνα λοιπόν με νέα ερευνητικά στοιχεία η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με μία μέτρια.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutricion δε διαπιστώθηκε κάποια συσχέτιση μεταξύ του αυξημένου κινδύνου καρκίνου του προστάτη και της πρόσληψης ασβεστίου που δεν προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ουσίες εκτός από το ασβέστιο παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου.

Τι έδειξε η έρευνα

Σε μελέτη που έγινε και σύμφωνα με την οποία άνδρες κατανάλωναν περίπου 430 γραμμάρια γαλακτοκομικών την ημέρα (1 ¾ φλιτζάνια γάλα) διέτρεχαν 25% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη, σε σύγκριση με τους άνδρες που κατανάλωναν μόνο 20,2 γραμμάρια γαλακτοκομικών την ημέρα (1/2 φλιτζάνι γάλα την εβδομάδα).

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη στους άντρες με υπέρμετρη κατανάλωση, σε σύγκριση με τους άνδρες με μηδενική πρόσληψη γαλακτοκομικών στη διατροφή τους.


https://www.mynews.gr/karkinos-toy-prostati-poio-einai-to-kathimerino-rofima-poy-ayxanei-ton-kindyno-emfanisis-toy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: