Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Σήμερα γάμος γίνεται ή το μάθανε και ο γύφτοι ότι συνουσιαζόμαστε;




Κι’ άλλο πεντακοσάρικο έπεσε στην αγορά της παραπληροφόρησης, από άλλο ζευγάρι αυτή τη φορά,  που διεκδικεί το ραδιομέγαρο.

Ο μαυρισμένος στις βουλευτικές εκλογές Αναγνωστόπουλος και ο ‘’κλάνει ο πεθαμένος’’;;; Μουρκούσης, αποφάσισαν ότι έχουν κοινή οπτική γωνία και κοινές ανησυχίες για το μέλλον της καρέκλας του δημάρχου στο Μεσολόγγι.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έπεσε το πρώτο τηλέφωνο, σε άγνωστο και ανείπωτο χρόνο, ακριβώς μετά τις εκλογές, ημέρα Δευτέρα και στις 08 και ένα λεπτό μμ.

-Νίκο μου, σε πάω γιατί αρέσεις και γιατί γιατρεύεις τσακισμένες καρδιές του λέει ο Αναγνό…

-Γιάννη μου και εγώ πάντα σε θεωρούσα, ομότιμο και αξιέπαινο, ένα πράγμα σα τον Γιακούμπ, ας πούμε, του λέει ο Μουρ…

-Τι θα κάνουμε με το δήμο ρε φίλε; Τα πράγματα είναι σαν ώριμη σκωληκοειδίτιδα, έτοιμη να αφαιρεθεί, εμείς θα μείνουμε στην απ’ έξω;

...

-Όχι ρε φίλε, θα τους φάμε το σπληνάντερο του λέει ο άλλος.

-Άρα τι κάνουμε;

-Κατεβαίνουμε στις εκλογές, ως σάρκα μια μετά από μεταμόσχευση εγκεφάλου, του απαντά ο άλλος.

-Μήπως αργήσαμε;

-Τι λες συνάδελφε; του απαντά ο Γιάννης. Εγώ κάποτε έκοβα συνταγή ΟΓΑ σε ασθενείς  που ήταν στο ΙΚΑ και μέχρι να το καταλάβουν, άλλαξε ο νόμος του κράτους. Μα που ζεις συνάδελφε; … δεν θέλω να ξανακούσω τέτοιες χοληστερικές κουβέντες, αντιδράς ως νοσούσα κορασίδα, ρε φίλε.  

-Και τι κάνουμε ;

-Αύριο κιόλας, θα συναντηθούμε στη νεόδμητη πλατεία της ιεράς πόλης, θα καλέσουμε και τον δήθεν δημοσιογράφο που θα κάνει ότι ήταν περαστικός και θα του ανακοινώσουμε το γάμο της χρονιάς μεταξύ μας.

-Το δε ταξίδι του μέλιτος, θα είναι με τον ΥπερΒερελικό σιδηρόδρομο με μουσική Κάρμινα Μπουράνα και Ζετέμ .

-Δεν ξέρω ρε φίλε,  αν θα λειτουργήσει το όργανο με αυτή τη μουσική, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε για τα κλαμπατσίμπανα.

-Ευχαριστώ φίλε του λέει ο άλλος, όχι τίποτε άλλο, γιατί εγώ είμαι ιδεολόγος και δεν μπορώ χωρίς ερωτική ατμόσφαιρα, η επανάσταση θέλει μουσική όπως σουβλάκι με πίτα, και λίγο από ΑΕΜ, ΑΡΗ και Καλιαντέρι

-Και η Αιχμή;

-Άσε ρε φίλε, εκεί η ταρίφα είναι γνωστή, να δούμε τι θα ζητήσουν οι άλλοι … άσε το Σωκρατάκο, είναι του χεριού μου.

-Βρε συ, δεν σου θυμίζει λίγο από Σκούταρη, Γκόρτσο και Μαντά η φάση; Μήπως να το στήσουμε κάπως ποιο χειρουργικά;

-Όχι με τίποτα, του απαντά ο άλλος, γιατί θα μου φάνε τη Τζένη και εγώ δεν θα το αντέξω.

- Ωραία του απαντάει ο άλλος... και τη καρέκλα πως θα τη μοιραστούμε; 

- 2 εσύ 2 εγώ απαντάει ο άλλος.

- Και ποιος θα είναι πρώτος; 

- Ναι εδώ υπάρχει πρόβλημα αριστείας και υπηρεσιακής αξιολόγησης ... εγώ πάντως προτείνω, του λέει ο άλλος,  να πάμε στο μπάνιο και να ρίξουμε το σαπούνι χάμω ... όποιος σκύψει και το πιάσει, ας υποστεί τις συνέπειες. 

  Έτσι και έγινε, δεν έφτανε το παρακμιακό περιβάλλον που έχουν διαμορφώσει ο Λύρος με τον Καραπάνο, κάποιοι θέλουν να επιβάλουν και την νοσηρή σχέση του επαπειλούμενου  πολιτικού γάμου μεταξύ Αναγνωστόπουλου και Μουρκούση.

Και οι δυο, έχουν αφήσει βαθιά το στίγμα τους στη περιοχή μας, μιας και από τη θέση του αντινομάρχη ο ένας ή από τη θέση του δημάρχου ο άλλος, κατάφεραν να καταδικάσουν το τόπο μας και να τον εγκλωβίσουν στο σημερινό τέλμα.

Βεβαίως και έκαναν και καλά πράγματα, μόνο που αυτά είχαν κοινό παρανομαστή, τον εαυτό τους και τίποτα περισσότερο.

Στο τέλος της καριέρας τους, ο ένας έφαγε τα φουντούνια του και πήγε σπίτι του και ο άλλος… ακόμη απορροφάει από το ΕΣΥ, τα προς το ζην.

Όσο όμως και αν ακούγεται περίεργο, δεν φταίνε αυτοί οι κύριοι, φταίει ο κόσμος που ακόμη τους ανέχεται και κάποιοι επαγγελματίες δημοσιογραφούντες, που προσδοκούν να κονομήσουν, από το ξεπεσμό και το ηθικό κατάντημα αυτής της κοινωνίας.


Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: