Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ο Πατάτας ???

Λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα, (στα ελληνικά e-mail) και όπως πάντα το δημοσιεύουμε αυτούσιο, αλλά αυτή τη φορά παραθέτουμε και ένα μικρό σχολιασμό.
Το μήνυμα
Αγαπητοί μου mep. Την βαρυσήμαντη δήλωση του δήμαρχου Γαλάνη που αφορά την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου (...δεν ξηλώνουμε πουλόβερ για να κάνουμε παλτό...) εγώ την λαϊκή ρήση την ξέρω ανάποδα: (δεν ξηλώνουμε παλτό για να κάνουμε πουλόβερ) κι αυτό σημαίνει: δεν καταστρέφουμε κάτι μεγάλο για να δημιουργήσουμε κάτι που είναι μικρό. Μου δίνετε παρακαλώ τα φώτα σας; Μου φαίνεται ως ατυχές το παράδειγμα. Εκτός κι αν τo Κέντρο Υγείας Αιτωλικού ήταν μέχρι σήμερα τόσο ασήμαντο...Σας παρακαλώ τι λέει ο πατάτας ???????

Το σχόλιο των Μ.Ε.Π.

Ως επιστήμονες Παταταλόγοι, και επειδή μας απευθύνετε το ερώτημα, "Τι λέει ο Πατάτας" και επειδή και διότι, είναι μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως το μέγεθος αυτού του συγκεκριμένου Πατάτα, ανατρέξεμε στην γνώμη και άποψη των συναδέλφων μας Πατατολόγων του Harvard του Oxford και του Matsatsutses University. Πλην όμως, απάντηση δεν πήραμε, διότι τα βλακόμετρά τους δεν ήντον σε θέση να μετρήσουν τέτοια τεράστια μεγέθη ευφυίας. Γι αυτό θα πρέπει να βολευτείτε με την δικιά μας γνώμη.
Πατάτας είναι, ότι θέλει λέει, ή, πατάτας είναι, πατατιές λέει.
Σημ. οι λέξεις Πατάτας και Πατατιές, είναι οι επιεικέστεροι χαρακτηρισμοί, που θα μπορούσαν να αποδωθούν στον Πατάτα. Σας παρακαλώ να προσέξετε, πως όταν αναφέρεται ως Πατάτας γράφεται με Π κεφαλαίο, ενώ όταν αναφέρεται ως δήμαρχος, γράφεται πάντα και απαραιτήτως, με δ μικρό. Θα με συγχωρέσετε για το μάθημα γραμματικής, αλλά γίνεται απλώς για να μην ξεχνιόμαστε.
Μπάμπης Νιώτης. Ειδικός γραμματολόγος, πατατολόγος, δημαρχολόγος, βλακολόγος, χαζολόγος & παπαρολόγος, απόφοιτος του ΜΑ. Ω. ΠΟ. ΜΑ ΕΣ. Σ. ΚΑΛ.ΓΙ. ΝΑ. ΤΟ. ΨΗ. ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΥ ή Πανεπιστήμιο της ΜΑύρης. Ωρας. ΠΟυ. ΜΑς. ΕΣτειλε. Στην. ΚΑΛπη. ΓΙα. ΝΑ. ΤΟν. ΨΗφίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: