Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ. ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΟΙ ΕΞ΄ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ & η εταιρεία ΑΙ. εν. ΠΩ.

Πεμπτουσία(η) ουσ. (μτφ.) το ουσιωδέστερο συστατικό, το κύριο περιεχόμενο, απόσταγμα.
Γελοιότης, -ότητος (η) ουσ. η ιδιότητα του γελοίου γελοία πράξη - εκδήλωση.
(ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ Τεγόπουλος-Φυτράκης)

Τρίτο μέρος λοιπόν της Πεμπτουσίας της Γελοιότητος
Να το δούμε:
1. Η Αντιπολίτευση του Δήμου μας.Κώστας Σταράμος και λοιποί εκλεγμένοι μαζί του, δημοτικοί σύμβουλοι. Δήλωναν λίγες μέρες πριν έρθει το "καταραμένο" για τον δήμαρχο σαββατοκύριακο. "Εμείς σαν πράξη αντίδρασης, για τον αγωγό των λυμάτων, δεν θα πάμε στο Ντολμά, παρά μόνο στην εκκλησία. Θα αντιδράσουμε δυνατά. Πρώτη φορά θα συμβεί κάτι τέτοιο τόσο δυναμικό". Σιγά ρε παιδιά, μην σπάσετε κανένα νύχι, και σας τρέχουμε στα χειρουργεία. Έθεσαν το θέμα μόνο ως προς τον αγωγό. Έθεσαν το θέμα μόνο ως προς την κατάληξη των λυμάτων. Η ημερομηνία του καρναβαλιού, δεν τους επηρέασε καθόλου. Προφανώς επειδή τα πάντα έχουν καρναβαλοποιηθεί πια στον τόπο μας, και έτσι πια το καρναβάλι περνάει αθέατο, δεν αγγίζει κανέναν, και αυτό είναι λογικό μόνο όταν στην πόλη σου έχεις κάθε μέρα καρναβάλι και έτσι δεν μπορείς να δεις τη διαφορά. Αλλά αισθάνεστε εσείς ότι η πόλη μας είναι καρναβάλι; γιατί εγώ προσωπικά ΌΧΙ. Αυτοί θέλουν να μας κάνουν να το πιστέψουμε.
Γιατί κύριοι της αντιπολίτευσης, δεν διοργανώσατε μια εκδήλωση, μια πράξη διαμαρτυρίας, μια επιμνημόσυνη δέηση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, στην σωστή ημερομηνία, έτσι ώστε να θέσετε τον κόσμο σε εγρήγορση και να ενημερωθεί από εσάς επίσημα για το τι συμβαίνει στην πόλη μας; Για το ότι ο δήμαρχος και η παρέα του καταστρατηγούν τα πάντα και σαρώνουν σαν σίφουνας στο πέρασμα τους το Αιτωλικό. Τι σημαίνει κύριοι της αντιπολίτευσης "Δεν θα πάμε στον Ντολμά;" Να πάτε ρε, και την ώρα που θα καταθέτουν στεφάνι οι διάφοροι βολευτές και παρατρεχάμενοι να σηκώσετε ένα τεράστιο πανό με δυο μόνο λέξεις.... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και να αποχωρίσετε αμέσως μετά με το κεφάλι ψηλά. Αυτό θα σας το καταχωρούσαμε σαν πράξη αντίδρασης. Αλλά το κλείσιμο στα γραφεία σας και η συζήτηση σε πηγαδάκια σαν κουτσομπολίστικη εκπομπή, δεν σας τιμά. Δεν είναι αντίδραση. Προσπαθούμε εδώ και δυο μήνες να σας ξυπνήσουμε. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε πια; Για αυτούς τους λόγους (και όχι μόνο) είσαστε μαζί με τους προηγούμενους Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ.
2. οι ΕΞ΄ΑΘΗΝΏΝ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ή αλλιώς ΟΙ "ΛΙΑΚΑΤΑΔΕΣ"Που πάτε ωρέ, που πάτε; Τι ακριβώς ήρθατε να κάνετε και τι ακριβώς να προσφέρετε; Στήριξη στον δήμαρχο; Γιατί σε αυτό αποτύχατε. Συμφωνείς δήμαρχε; Μας απειλήσατε πριν λίγο καιρό ότι θα έλθετε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να μας αναβαθμίσετε πνευματικά. Εσείς, εμάς; Να γελάσω δεν μπορώ, μόνο να καγχάσω. Εσείς, εμάς; Σύρατε τον αστείο άρχοντά μας εκεί που θέλατε, και τον αφήσατε τελικά μόνο του,(δυο ή τρεις από εσάς πήγατε στο Ντολμά;) και φύγατε έτσι όπως ήρθατε, άχρωμοι, άοσμοι και αδιάφοροι στην πόλη και σε εμάς. -Ερωτώ και περιμένω απάντηση για να την δημοσιεύσω. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.- Να αλλάξετε όνομα στο συλλογάκο σας ΤΩΡΑ, και να αφήσετε ήσυχο τον Λιακατά. Στο καλό, ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ.
3. Η πολιτιστική όπως δηλώνει εταιρεία ΑΙ. εν. ΠΩ. Τα γελοία αρχικά τους, σημαίνουν ΑΙ.ΤΩΛΙΚΟ εν ΠΟ.ΛΙΤΙΣΜΩ. Ποιόν ακριβώς Πολιτισμό πρεσβεύεται; Εξηγήστε μας να καταλάβουμε και εμείς οι μη εν Πολιτισμώ; Ποιά ακριβώς θέση είχατε για την ιστορία, για την ημερομηνία, για τον αγωγό, για την κατάσταση στην πόλη; Και μην ακούσω τίποτα τρίχες ότι σας εκφράζει ο σπύρος, γιατί αυτός εκφράζει, στο πόνημα που εκδίδει κάθε μήνα, την προσωπική του εμμονή και τις ατομικές του πικρίες. Δεν είδαμε κανέναν από εσάς τους εν "ΠΟΛΙΤΙΣΜΩ", να γράφετε και να τοποθετήστε πουθενά. Μας ενημερώνετε για τις δήθεν δράσεις, όπως αυτές τις τεκτονικού τύπου εκλογές σας με τα αυστηρώς 39 άτομα που κρίνονται ικανοί να βρίσκονται εν ΠΟΛΙΤΙΣΜΩ (άντε τώρα μην σας πιάσω έναν, έναν, γιατί τρεις τέσσερις από εσάς μπορείτε να έχετε μια θέση στον Πολιτισμό).-Ερωτώ και περιμένω απάντηση για να την δημοσιεύσω. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ-. Μας απειλείται εδώ και καιρό ότι θα γράψετε την ιστορία του Αιτωλικού. Αναρωτηθήκατε άραγε τι θέση θα έχετε σε αυτή την Ιστορία που θα γράψετε. Θα είσαστε στο κεφάλαιο με τον τίτλο η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ.

Εφιάλτης (τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: