Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νέο ηλεκτρονικό μήνυμα στα εισερχόμενα.
Μου φαίνεται ότι έγινα, ο πιο σκληρά εργαζόμενος Έλληνας.
Το μήνυμα έχει τίτλο ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και το υπογράφει ο «κανένας».
Εμείς πιστοί στις αρχές της ψευδωνυμίας, το δημοσιεύουμε αυτούσιο σε τέσσερεις δόσεις, αλλά με πολλά πολλά σχόλια.

Το μήνυμα πρώτη δόση
«Αγαπητοί Μ.Ε.Π. Φωτιά βάλατε μεγάλη του δημάρχου μας. Ρωτάει φίλους και γνωστούς πού να απευθυνθεί προκειμένου να σας καταγγείλει».
Το σχόλιο μας.
Εγώ λοιπόν για να συνδράμω αυτή την προσπάθεια, προτείνω επίσκεψη σε Τριανταφυλλόπουλο, ή....

Νικολούλη. Αν και μεταξύ μας, προτιμότερος από όλους είναι ο Χαρδαβέλας, στην εκπομπή οι «πύλες του ανεξήγητου» μήπως και μας εξηγήσει πως ψηθήκαμε και σε βγάλαμε δήμαρχο.

Μηνύματος συνέχεια, δόση δεύτερη
«Το γέλιο όμως είναι στο ότι, άλλος τον στέλνει να ρωτήσει τη Σοφία Γιαννακά που είχε του λένε στο παρελθόν παρόμοια περίπτωση, άλλος στη Γ.Α.Δ.Α αλλά πρέπει να διαθέσει το λιγότερο 5.000 ευρώ και μεταξύ των άλλων συμφωνεί με τα μέτρα για την κουκούλα της κυβέρνησης και επίσης δηλώνει ότι, όταν διαπιστώνει κάποιος μια παράνομη πράξη πρέπει να το καταγγέλλει και να δείχνει τον υπεύθυνο δημοσίως».
Το σχόλιο μας
Την ιδέα να πάει στη Γιαννακά, την βρήκε περίφημη, αλλά δεν λογάριασε ότι την Γιαννακά την βρίσανε, την είπανε π…. σε αντίθεση με εμάς που όχι μόνο δεν τον έχουμε βρίσει αλλά αντιθέτως θα μπορούσε να πει κανείς ότι του έχουμε δώσει πλήθος ευκαιριών απλά να κάνει την δουλειά του. Την δε περίπτωση να πάει στη Γ.Α.Δ.Α. την εξετάζει με πολύ σπουδή, λόγω όμως του 5χίλιαρου, λίγο ζορίζεται. Βεβαίως εάν εύρισκε τρόπο να χώσει το κονδύλι στο ταμείο του δήμου, δηλαδή στο δικό μας ταμείο, δεν θα τον χάλαγε ίσως και τόσο πολύ. Άστο δήμαρχε τσάμπα θα μας ξοδέψεις, δεν θα βγάλεις άκρη. Βέβαια εάν βρεις εισαγγελέα να ασχοληθεί με το θέμα, θα ρίξει τόσο γέλιο μαζί σου, που δεν θα έχεις μούτρα να ξαναπάς στην Αθήνα. Άστο εδώ μεταξύ μας το θέμα. Δεν χρειάζεται να σε πάρουν χαμπάρι και παραπέρα.
Αυτό όμως με την παράνομη πράξη, τι ακριβώς εννοεί όταν λέει, να το καταγγέλλει κάποιος που γνωρίζει κάτι;
Εμείς (και όχι μόνο) καταγγείλαμε:
1. Μαύρη τρύπα των οικονομικών του Δήμου (εδώ) & (εδώ)
2. Κακή λειτουργία σφαγείων
3. Μελέτη για βιολογικό καθαρισμό
4. Παράνομες προσλήψεις (εδώ) & (εδώ)
5. Δημοτική επιχείρηση
6. Μόλυνση λιμνοθάλασσας (εδώ) & (εδώ)
7. Αλλαγή ημερομηνίας της επετείου της Μάχης του Ντολμά, χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου.
8. Τις απολύσεις από τον Δήμο.
9. Την υποχρέωση δημάρχου και αντιδημάρχου, σχετικά με το τόπο κατοικίας τους. (εδώ) & (εδώ)
Σε όλα αυτά τα links που σας αναφέρουμε θα βρείτε και τα σχετικά links των άλλων blogs, που έχουν κάνει ανάλογες καταγγελίες.
Ιδού λοιπόν κύριε, ζητάτε καταγγελίες, τις είχατε, δεν αντιδράσατε, τις αγνοήσατε.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ δΗΜΑΡΧΕ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ: «όταν διαπιστώνει κάποιος μια παράνομη πράξη πρέπει να το καταγγέλλει και να δείχνει τον υπεύθυνο δημοσίως».
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Θέλετε εισαγγελέα κύριε Γαλάνη;
Και εμείς μαζί σας.
Θέλετε επιθεωρητή Δημόσιας διοίκησης κύριε Γαλάνη;
Και εμείς μαζί σας.

Έτοιμοι να δημοσιεύσουμε την οποιαδήποτε απάντηση της δημοτικής αρχής, έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε ανοιχτό διάλογο με και για την κοινωνία, έτοιμοι, έτοιμοι, έτοιμοι… να ανταποκριθούμε, να επιβραβεύσουμε, να υποστηρίξουμε οτιδήποτε θα προτείνει ο δήμαρχος προκειμένου να ξεκολλήσουμε σαν πόλη και σαν κοινωνία.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ (1) ΜΟΝΟ ΜΙΑ (1) ΙΔΕΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ!!!

Μηνύματος συνέχεια, δόση τρίτη
«Ένας απ' όλους μάλιστα τον συμβούλευσε να μη χάνει το χρόνο του στο να ψάχνει ψύλλο στ΄ άχυρα και να χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά το χρόνο του, αποδεικνύοντας με έργο στην πόλη το ανώτερο του χαρακτήρα του»
Το σχόλιο μας
Φυσικά αυτό είναι το μόνο που δεν έχει περάσει από το μυαλό του. Και είναι απολύτως λογικό. Διότι για να σου περάσει κάτι από το μυαλό, πρέπει κατ’ αρχήν να έχεις μυαλό.
Και ενώ εμείς (εννοώ όλοι οι δημότες) σχεδόν τον παρακαλάμε να κάνει κάτι (οτιδήποτε κάτι) γι’ αυτή την πόλη, εκείνος συνεχίζει την ίδια δημιουργική τακτική του απολύτως τίποτα.

Μηνύματος συνέχεια, δόση τέταρτη και τελευταία.
«Όμως δεν μασάει. Ρωτάει.. διακριτικά...ποιοί έχουν Η/Υ και είναι συνδεδεμένοι με internet???»
Υπογραφή
Ο Κανένας

Αυτό μένει ασχολίαστο, γιατί από μόνο του θέλει ιδιαίτερο άρθρο που θα επιμεληθεί ο Τειρεσίας.
Πιστέψτε με ότι πρέπει να το περιμένετε με πολύ αγωνία.



Ο Γραμματοσυλλέκτης & ο Δημοσιογράφος. Οι επισημάνσεις δικές μας.

στη φωτό: Οι 3 κύριοι δεξιά, είναι οι ιδανικοί πολίτες για να σχολιάζουν, όπως τους φαντάζεται η κάθε λογής "Δημοκρατία" του σύγχρονου "ελεύθερου" κόσμου। Η κυρία της φωτό, κρίνεται άμεσα προφυλακιστέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: