Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ & Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

Γειά σας, γειά σας. Πέρασε το πρώτο διήμερο του Καρναβαλικού Ντολμά 2009. Η Πάτρα, η Ξάνθη και οι άλλες πολιτισμένες πόλεις της Ελληνικής επικράτειας σήμερα έκαναν Καρναβάλι, εμείς κάναμε Καρνάβαλο τον Λιακατά, που για φέτος είχε ντυθεί Ντολμάς. Έχουμε λοιπόν και λέμε για αυτό το διήμερο. (Και θα επανέλθω όταν με το καλό περάσει και η Καθαρή Δευτέρα.
1. Ο Αποστόλης Μπλίκας
Ο Αποστόλης Μπλίκας ξέρουμε όλοι ότι κάνει μια γιορτή για την εφημερίδα του κάθε χρόνο την παραμονή της Κυριακής του Ντολμά στο Μύρκα.(φέτος έγινε στου Γιάννη Καραδήμα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας).Έχει επιλεχθεί αυτή η ημερομηνία, γιατί τότε κατεβαίνουν οι Αθηναίοι που είναι συνδρομητές της εφημερίδας κλπ. Όμως φέτος οι Αθηναίοι άργησαν να κατέβουν Αποστόλη μου. Κατέβηκαν για απόκριες και με την ευκαιρία ρίξανε και ένα Ντολμά. Το ερώτημα, επέβαλλαν την αλλαγή ημερομηνίας στον δήμαρχο, εσένα γιατί στην επέβαλλαν; Εσύ δηλαδή τους περίμενες για να τους τιμήσεις για την ανθρωποφάγα στάση που έδειξαν στον Λιακατά και τον εξίσωσαν με τον Καρνάβαλο; Μήπως ΕΣΥ έπρεπε να επιβάλεις την ημερομηνία; Δεν είναι όλα ανέκδοτο Αποστόλη. Εδώ ο κόσμος καίγεται, η πόλη βράζει και εσύ... της αυτής σου (ξέρεις ποια είναι η αυτή σου) τον χαβά.
Στη φωτό 1. ο Αποστόλης διασκεδάζει με φίλους του στη γιορτή των γεφυριών φέτος.

2.Ο Μάκης Σαραντάρας.....
Που πας ρε Καραμήτρο; Εσύ δεν είσαι που έλεγες τα μύρια όσα για τον δήμαρχο; Πως τώρα βρέθηκες διοργανωτής στο δρόμο θυσίας; Έχεις υπ' όψιν σου ποιος θυσιάστηκε χθες που έτρεξες; Όχι ε; Ε, να σου πω εγώ. Το μόνο πράγμα που θυσιάστηκε χθες ήταν η ιστορική μνήμη, και η ίδια η θυσία του Λιακατά για τον οποίο σου είπαν ότι θα έτρεχες. Και ξέρεις που θυσιάστηκαν; Σε λίγες ψήφους, και στο πείσμα του πολύ μικρού μας δήμαρχου. Νόμισες μήπως ξαφνικά ότι σε εκτίμησε ο δήμαρχος και σε θεωρεί ικανό για να αναλάβεις οργανωτικό ρόλο; Κάνεις λάθος μεγάλο. Σε εκμεταλλεύτηκε καλέ μου Μάκη. Νομίζεις ότι αν η κοινωνία αποδεχόταν τον δήμαρχο, και όλα κυλούσαν ρολόι ότι θα σε καλούσε να αναλάβεις την διοργάνωση. ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά ήσουν η τελευταία του επιλογή. Και εσύ τσίμπησες. Γιατί αν πράγματι τον ενδιέφερε να γίνει ο δρόμος θυσίας σωστά, θα έπρεπε να σε είχε στηρίξει ως εξής:
Α. να φροντίσει να στείλει ενημέρωση για τον αγώνα στα σχολεία
Β.να φροντίσει να κλείσει η αστυνομία τον δρόμο.
Γ.να φροντίσει να υπάρχει γιατρός
Δ.να φροντίσει να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του, και να έχεις δίπλα σου 5-6 άτομα από τον δήμο να βοηθήσουν την διοργάνωση.
Σε πέταξε στο λάκκο με τα αγγούρια και εσύ πήγες και έπεσες. Αυτός απλώς ήθελε να αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει τον αγώνα. Τώρα θα πει: Ρε παιδιά, εγώ είπα να βοηθήσω τον Μάκη που ανακατεύετε με αγώνες για να προβληθεί και αυτό το παιδί λίγο, και του είπα να αναλάβει την διοργάνωση αλλά την πάτησα, δεν είναι ικανός. Τι να κάνω από την καλή μου την καρδιά.Ήθελε να τον ξεφορτωθεί αυτός και να τον φορτώσει σε κάποιόν άλλο.Και βρήκε εσένα.
Στη φωτό 2 ο Μάκης έτρεχε μόνος του χθες να τα προλάβει όλα, και τον αγώνα και το Καρναβάλι. Έτσι συνδύασε την αθλητική του στολή, με ένα αποκριάτικο καπελάκι, για να είναι μέσα στο κλίμα και στις δυο περιπτώσεις.
Στη φωτό 3 ο δήμαρχος σε μια σεμνή μυστική τελετή βράβευσε τον Μάκη για την εξυπηρέτηση που του πρόσφερε και πιάστηκε κορόιδο.

3. Δάσκαλοι και καθηγητές
Είδαμε δάσκαλους και καθηγητές μέσα στην τρελή χαρά, να συμμετέχουν στις "εκδηλώσεις για την τάχα μου επέτειο της "Μάχης του Ντολμά". Να παρουσιάζουν βιβλία, να τρέχουν στον δήθεν αγώνα, να παίρνουν κύπελλα κλπ. Για ανοίξτε ρε αγόρια και κορίτσια κανένα βιβλίο να διαβάσετε πότε έγινε αυτή η Μάχη. Με ποιο ακριβώς σκοπό συμμετείχατε σε αυτό το πανηγύρι; Τι ακριβώς διδάσκετε στους μαθητές σας; Ότι η εξουσία μεταφέρει κατά βούληση τις ημερομηνίες κατά όπως την βολεύει και αυτό ονομάζεται δημοκρατία; Όταν θα τους βάλετε έκθεση για το γεγονός, ποια ημερομηνία θα πάρετε σαν σωστή για να τους βαθμολογήσετε με άριστα; Την 28 Φεβρουαρίου; Την 1 Μαρτίου; Την όποτε θέλει ο δήμαρχος; Την όποτε βολεύονται οι Λιακατάδες। Τότε να γιορτάζουμε και την 28 Οκτωβρίου πάντα Παρασκευή για να σας πέφτει τετραήμερο να ξεκουράζονται και τα παιδάκια μας. Έχετε ενημερωθεί για τον σωλήνα των λυμάτων που πέφτει στο νησί του Ντολμά; Αν ναι, ντροπή σας που συμμετείχατε. Αν όχι, πάλι ντροπή σας γιατί είστε αυτοί που διδάσκετε τα παιδιά μας. Και τα κοινά είναι μέρος της εκπαίδευσης που απαιτούμε να έχουν τα παιδιά μας. Κυρίες μου και κύριοι λυπούμαι, αλλά πέσατε σε πολύ μεγάλο ατόπημα. Σας ενημερώνω ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η επέτειος της Μάχης του Ντολμά, γιορτάζεται ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Και αυτή ήταν η προηγούμενη Κυριακή. Αν δεν το ξέρατε πάλι ντροπή σας. Οφείλετε να το ξέρετε.
Στη φωτό 4 ενήλικος αθλητής αγνώστου ή μήπως γνωστού; επαγγέλματος τερματίζει στον δρόμο με τις Λεύκες. Γιατί δρόμος θυσίας δεν ήταν.

4. Ο Βερελής
Ήρθαν οι προστάτες. Δεν χρειάζεσαι προστασία από τον βερελή δήμαρχε। Να σε προστατέψει από τι; Από τον εαυτό σου κινδυνεύεις. Και από τους γύρω σου, που όμως αυτός(;) σου τους επέβαλλε. Γιατί μας τον κουβάλησες; Τι νομίζεις ότι κερδίζεις από την ας πούμε προστασία του. Περισσότερο γέλιο πίσω από την πλάτη σου και την πλάτη του, μετά την υποκριτική χειραψία.
Στη φωτό 5. ο προστάτης & ο προστατευόμενος.

5. Η αντιπολίτευση του δήμου μας।
Δεν πήγε στον Ντολμά, αλλά πήγε στην εκκλησία και σε όλα τα επίσημα που έγιναν πρίν. Τέλος πάντων για να μην γκρινιάζω συνέχεια, ένα χλιαρό μπράβο τους το δίνω για αυτή τη χλιαρή αντιπολίτευση που έκαναν.
στη φωτό 6 ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου μας, την ώρα που πατάει πόδι πεισματικά και στέλνει το μεγαλειώδες μήνυμα αντίστασης. Δεν πάω γιατί δεν θα έχουνε μπουφέ.
Και καταλήγω όπως πάντα। Για να σοβαρευτούμε λίγο, όλοι μας।
Όλες οι φωτό από την κρυφή κάμερα του paparazzi

Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: