Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ στον ΦΙΛΟ ΕΚΔΟΤΗ

Με προσκάλεσε ο φίλος Τειρεσίας (εκ των συνδιαχειριστών του ιστολογίου μας), να σχολιάσω στο άρθρο του Ο ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑΣ & ΟΙ ΑΛΛΟΙ αυτό το περί δημιουργών που γράφει ο κυρ΄ Σπύρος. Πλην όμως δεν υπολόγισε την καλή μου την καρδιά και ότι θα είχα πολύ στεναχωρεθεί με την ξεδιάντροπη επίθεση, που εξαπολύσανε οι bloggers, εναντίον του συνάδελφου δημιουργού και τον βαρούνε από παντού και δεν ξέρει απο που να στρίψει. Γι αυτό το λόγο, δράττωμε της ευκαιρίας να εκφράσω την συμπάθεια μου προς τον πολύπαθο μεγαλοεκδότη και να δηλώσω την υποστήριξη μου, η οποία δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα αποδειχθεί και με έργα. Επιλέγω λοιπόν (σαν φόρο τιμής στην πραγματική έννοια της λέξης δημιουργία και στον γνήσιο δημιουργό σπύρο) τρεις φωτογραφίες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ τεχνικής που υπάρχουν στο ημερολόγιο που εξέδωσε η πολιτισμική εταιρεία ΑΙ.εν.ΠΟ. (διαβάστε σχετικά). Βεβαίως, πιστοί στις αρχές μας σημειώνουμε επάνω στις φωτογραφίες το λογότυπο του πνευματικού ιδιοκτήτη τους, και επισημαίνουμε το διακριτικό υδατογράφημα που έχει χρησιμοποιήσει ώστε να γίνεται ΑΔΥΝΑΤΗ η αντιγραφή τους. (Ο παρατηρητικός αναγνώστης θα δει ότι ακολουθούμε αυτή την τακτική σε όλες τις φωτογραφίες).
Η μόνη αλλαγή που κάνουμε είναι στις λεζάντες των φωτογραφιών, που σαφώς δεν φτάνει την λυρικότητα της περιγραφής του μεγαλοεκδότη, είναι πιο λαϊκή, αλλά βγαίνει από τα τρίσβαθα της ψυχής μας। Απολαύστε ......... στο διαβάστε περισσότερα.
Η σκάλα του σχολείου της Σταμνάς, μαζί με την μάντρα του σχολείου της Σταμνάς, σιγοτραγουδούν τον έρωτά τους ανακαλώντας στη μνήμη τους, μια παλιά φωτογραφία που ο φωτογράφος είχε πράγματι, τραβήξει το σχολείο της Σταμνάς και δεν βαριότανε να ανέβει τα σκαλιά.

Σιγά ρε μάστορα, θα χυθεί το νερό και θα γίνουμε λούτσα.
Ίσια την κάμερα όταν τραβάς, ίσια ρεεεεε.

Η καρέκλα από γύφτο (δεν γνωρίζουμε αν είναι πράγματι από γύφτο, αλλά δίνει περισσότερη ποιητικότητα στο συλλογισμό μας) και η απλώστρα των ρούχων, νωχελικά καθισμένες στη δροσερή σκιά των φυτών ψιθυρίζουν, λόγια αγάπης και αιώνιας αφοσίωσης.

Καταλάβατε τώρα τι σημαίνει πραγματικός δημιουργός ή να κάνω και κακά.


paparazzi

Δεν υπάρχουν σχόλια: