Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ με ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ


και φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Ντολμά.
Το πρόγραμμα είχε καταρτιστεί από τον ίδιο τον ανίκανο δήμαρχο, ο οποίος όμως αυτή τη φορά, μας έβαλε τα γυαλιά και επέδειξε εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες, διάθεση για προσφορά, ανοιχτό μυαλό, και διάθεση συνεργασίας.
Που τα κατάλαβα όλα αυτά.
Διαβάστε λοιπόν για να ξεστραβωθείτε γιατί όλο κακά πράγματα λέτε για το παιδί και μου το στενοχωρείται
1ον, το ανοιχτό μυαλό: η παρουσίαση βιβλίου, αυτά που ξέρατε για ανιψιές και οικογενειοκρατία ξεχάστε τα! πάμε μπροστά.
O ευφυέστατος δήμαρχος, βλέποντας στωικά το παρελθόν και αναλογιζόμενος παλαιότερα λάθη, είπε STOP. Επειδή όμως μια παρουσίαση βιβλίου, είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, και αυτό διότι κουράστηκε ο συγγραφέας και εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα, (χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΥ δΗΜΑΡΧΟΥ μας) αποφασίζει την ημέρα που υποτίθεται ότι γιορτάζει την επέτειο της μάχης του Ντολμά και την θυσία που έγινε για να μην πέσει το Αιτωλικό, να παρουσιαστεί ένα ..... βιβλίο, ενός Μεσολογγίτη, που μιλάει για το Βασιλάδι.
Εάν δηλαδή αυτό δεν είναι και δεν ονομάζεται, σπάνια ικανότητα οργάνωσης, δείγμα ευφυούς αντίληψης του τι συμβαίνει γύρω σου, ανοιχτό μυαλό και πρόοδος, Ε ΤΟΤΕ τι ΕΙΝΑΙ;
2ον, διάθεση συνεργασίας: διαβάστε ρε ανεπρόκοποι και κακόβουλοι αναγνώστες, πόσους φορείς συγκέντρωσε δίπλα του για την διοργάνωση των λαμπρών εκδηλώσεων, ο λαοπρόβλητος, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος, ο ανεκδιήγητος (συγγνώμη, αυτή την λέξη διαγράψτε τη) δήμαρχός μας.
έχουμε και λέμε:
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
> ΔΗΜΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, υπό την ηγεσία του εμπνευσμένου δήμαρχου, στον ρόλο του πρώτου βιολιού της διοργάνωσης
> ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ, πσσσσσσ, καλά μεγάλε, η δημοτική επιχείρηση, όχι που θα έλειπε η οργανωτική ικανότητα του κ. προέδρου, από τις τόσο σημαντικές εκδηλώσεις
>ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, οι συμπαθέστατες κυρίες του συλλόγου γυναικών, που δυστυχώς γι αυτές, τις εκμεταλλεύεται ο άθλιος δήμαρχος, (συγγνώμη πάλι, όλο λάθη κάνω απόψε, διαγράψτε το άθλιος και βάλτε πανάθλιος) και αυτές, λίγο λόγω ηλικίας, λίγο λόγω της ευγένειας που διακρίνει συνήθως τους ανθρώπους αυτής της ηλικίας, ξεχνούν εύκολα τα γεγονότα και "ρίχνουν νερό στο κρασί τους"
> ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ "Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ", ναι ήρθαν και πάλι, βεβαίως φέτος ΔΕΝ μας αναβάθμισαν ηθικοπνευματικά, όμως ΗΤΑΝ ΕΔΩ. Και δεν ήταν απλώς εδώ, ήταν ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ των λαμπρών εκδηλώσεων. Άλλος έφερε δυό καρέκλες στην παρουσίαση του βιβλίου, άλλος άνοιξε ένα παράθυρο, άλλος έφαγε ένα χέλι, τι τα θες, σπουδαίο πράγμα να έχεις τέτοιους συνδιοργανωτές σε τέτοιες περίπλοκες και δύσκολες διοργανώσεις.
>ΕΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "Η ΕΞΟΔΟΣ", τώρα αυτούς τους ανθρώπους, που τους βρήκαν, τι ψέματα τους φλόμωσαν για να είναι τάχα μου συνδιοργανωτές και τι ακριβώς πρόσφεραν στην ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Δεν ξέρω καν, αν είχαν στείλει έστω και ένα εκπρόσωπο. Πάντως το σχόλιο που έχω να κάνω επ'αυτού, είναι το εξής. Από την ονομασία του Συλλόγου τους "Η Έξοδος" καταλαβαίνει κανείς ότι αυτός ο Σύλλογος, αποτελείται κυρίως από Μεσολογγίτες και εδώ βεβαίως βλέπουμε το ΌΡΑΜΑ να απλώνεται μπροστά μας. Αφού ο νικολέων γαλανάρτης ο αλαζών, κατάφερε να συνενώσει ΟΛΟΥΣ του συλλόγους και φορείς του Αιτωλικού, ανοίγεται τώρα και στο Μεσολόγγι, υλοποιώντας το όραμα. Μπράβο νικολέοντα.
και τέλος
> ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΙΠΠΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ "ΑΓΙΑ ΑΓΑΘΗ", βέβαια αυτός ο Σύλλογος ΔΕΝ υπάρχει, είναι εδώ και χρόνια ανενεργός, αλλά συμβαίνει ένα από τα παρακάτω. Ή δεν το ξέρουν ότι έχει διαλυθεί (πράγμα καθόλου παράξενο για την γνώση που έχουν για τα κοινά και τα Πολιτιστικά της πόλης μας) και συνεχίζουν να τον γράφουν για να φαινονται πολλοί, (ή έστω περισσότεροι) ή το ξέρουν και απλώς τους έχει ξεμείνει το όνομα στην μακέτα και βαριούνται να το σβήσουν, ή (το πιθανότερο, για να μην πω το σίγουρο) το ξέρουν, αλλά το βάζουν για να φαίνονται πολλοί, για να δείξουν ότι συμμετέχει και η κοινωνία της πόλης μας, και ελπίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ότι ο σύλλογος αυτός δεν υπάρχει.
Μπορεί λοιπόν να ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ στην διοργάνωση των λαμπρών εκδηλώσεων, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ή ΣΥΛΛΟΓΟΣ της πόλης μας, (Αθλητικός, Εμπορικός, Πολιτιστικός, Επαγγελματικός) ΌΜΩΣ, ο μικρός ανίκανος πεισματάρης δημαρχούλης, και βιβλίο παρουσίασε και μικρόφωνο πήρε να μιλήσει. Αν αυτό δεν λέγεται διάθεση συνεργασίας, όχι τότε πείτε μου εσείς πως λέγεται.
3ον, εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες, και διάθεση για προσφορά: τα πάντα λειτούργησαν άψογα. Η οργανωτική επιτροπή σαν καλολαδωμένη μηχανή, υπό την καθοδήγηση των κ.κ. δήμαρχου & προέδρου, έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο που είχε αναλάβει. Οι καρέκλες, στις θέσεις του από την προηγούμενη, ο ηχολήπτης πανέτοιμος (φ φ φ) φύσαγε τα μικρόφωνα (ένα δύο, ένα δύο) για να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές. Ο υπεύθυνος των φώτων με το χέρι στον διακόπτη, έτοιμος να τα ανάψει αμέσως μόλις σκοτεινιάσει. Η ώρα έξι, ώρα έναρξης της παρουσιάσης παρουσιάζεται ένα μικρό προβληματάκι. Δεν έχει πάει κανείς. Ούτε καν οι συνδιοργανωτές εξ' Αθηνών Αιτωλικιώτες. Μα γιατί; όλοι αναρωτιούνται. Υπήρξε ένα μικρό κενό στην υποστήριξη της διοργάνωσης. ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΦΙΣΕΣ, ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. (ε τι να κάνουν κι αυτοί πια, άνθρωποι είναι) .Όμως ΔΕΝ πειράζει, και έτσι κερδισμένοι είναι. Και ο κόσμος δεν πήγε (δείτε ένα σχόλιο που υπάρχει στην ανάρτηση μας ο κ. Μητρόπουλος και θα διαπιστώσετε για ποιό λόγο -ίσως-έγινε αυτό το μικρό λαθάκι στην διοργάνωση) και αυτοί είχαν την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να μας εξευτελίσουν λέγοντας, "να εμείς κάνουμε, προσπάθούμε να προσφέρουμε στον τόπο αυτόν, αλλά αυτοί δεν ενδιαφέρονται, είναι χαμηλού επιπέδου". Αν αυτό δεν λέγεται οργανωτική ικανότητα και διάθεση για προσφορά, τότε πως λέγεται; ε; ρωτάω, πως λέγεται; ρωτάω ρε!

Φυσικά, το ότι με αυτή την "μικρή αβλεψία τους" πρόσβαλαν τον συγγραφέα του βιβλίου, τους καλεσμένους του και τον παρουσιαστή, καθόλου δεν το σκέτηκαν. Γιατί για να το σκεφτείς, πρέπει να έχεις έστω και λίγη τσίπα και αυτοί ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Αύριο αν έχω όρεξη, θα σας διηγηθώ και θα σας περιγράψω και τα ωραία που έγιναν την Κυριακή, στο μνημείο, με τον δρόμο θυσίας κλπ. Αυτά είναι ακόμα πιο ωραία.




Μέσος Μαύρος Δάχτυλος
στην ωραία φωτό μας, ο μικρός νικολάκις, παίρνει το βραβείο του παιδιού βιολιού, (συγγνώμη, του πρώτου βιολιού ήθελα να πω, για τις εξαιρετικές οργανωτικές του ικανότητες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: