Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΛΥΣΕ το

Παρ' όλο που όλη η υπόλοιπη συντακτική ομάδα των Μ.Ε.Π. μου είπε να μην το κάνω, να μην το ΑΝΑΛΥΣΩ, εγώ δεν μπόρεσα, ΕΠΡΕΠΕ να το κάνω, το χρωστούσα στον εαυτό μου. Έτσι παρά την αντίθετη γνώμη τους, θα την κάνω την ανάλυση.
Τι θα αναλύσω;
Μα φυσικά το διάσημο πια video.
Ξεκινάει λοιπόν την συνέντευξή του ο ανικανολέων, με πολύ αυστηρό ύφος, λέγοντας μας ότι ναι μεν συμφωνεί ότι αυτό που λένε μερικοί για ισχυρούς δήμους είναι σωστό, αλλά είναι καλό να μην ξεχνάμε και την ιστορία ενός δήμου. Και εδώ, ενώ περιμένεις να ακούσεις κάποια ιστορικά στοιχεία, μαθαίνεις αίφνης ότι ο Δήμος Αιτωλικού "ήταν Δήμος από ανέκαθεν". Λες, όχι δεν το άκουσα αυτό, το γυρνάς λίγο πίσω, και διαπιστώνεις ότι όντως το άκουσες, το έχει πει.
Κακόμοιρη Ελληνική γλώσσα, πως βιάζεσε στα χείλη αγραμμάτων και αδαών.
Μετά παρεμβαίνει το video σφήνα και ακούς το περιβόητο "στο απόλυτο πάντα".
Τι είναι όμως το απόλυτο πάντα; Είναι ένα Πάντα που είναι απόλυτο.
Αυτό....
στη συνέχεια υπάρχουν οι ακατάληπτου νοήματος φράσεις, "με τον ορθό τρόπο, τον σωστό σκοπό, να πραγματοποιείται". μετά παρεμβαίνει ο Λάκης και κάνει ένα σχόλιο και στη συνέχεια τρως άλλη κεφαλιά, λέει, "πριν ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι Καποδιστριακοί Δήμοι" ναι, ναι ακριβώς αυτό λέει "πριν υπάρχουν". Μετά, με την γνωστή του ευφράδεια λόγου λέει "τώρα εεεε, εεεε θα μου πείτε, αααα, Νικό, εεεε, αααα" παρεμβαίνει ο ίδιου γνωστικού επιπέδου Κατέλης, και τότε ακριβώς κορυφώνει την πολύπλοκη σκέψη του και κάνει μια μικρή επίδειξη γνώσεων, στην οποία ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ, μαθαίνουν για πρώτη φορά ότι "ΚΑΠΟΤΕ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΉΤΑΝ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ"
άλαλα τα χείλη όλων.
Τώρα μας δηλώνει ότι συμφωνεί ι ίδιος με όσα λέει και το δηλώνει με ένα «νταξ» και προχωράει ακάθεκτος σε ένα mini παραλήρημα, στο οποίο αναρωτιέται και κόπτεται πως θα βρίσκουν τα παιδιά μας στον χάρτη τον Δήμο τάδε που έγινε κάτι, (και λέει στον Δήμο τάδε, διότι γνωρίζει καλά ότι στον δικό μας Δήμο επί των ημερών του ΔΕΝ έγινε τίποτα). Εδώ βεβαίως είναι ανάγκη να τον υποστηρίξουμε, γιατί τα βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας, όταν αναφέρονται σε κάποιο μέρος, ΔΕΝ γράφουν π.χ. ότι στο Αιτωλικό έγινε η δίκη του Καραϊσκάκη, ΑΛΛΑ γράφουν στον Δήμο Αιτωλικό με δήμαρχο τον Παπαρίδη έγινε η δίκη του Καραϊσκάκη.

Στην ωραία φωτό μας, μελιτζανοκέφαλα παιδιά από το μέλλον που ψάχνουν να βρουν τον Δήμο Γαλάνη στον χάρτη, ΔΕΝ μπορούν και εκνευρίζονται.

Πάμε τώρα, σε «καμία περίπτωση» λέει, «δεν μπορεί να σταθεί μόνος του κανείς».
Όχι αγαπητέ μου, δεν μπορεί να σταθεί μόνος του κανείς, όταν έχει δήμαρχο εσένα, τον βλαχοπιασμένο, μπορεί όμως όταν έχει ΔΗΜΑΡΧΟ αυτόν. Κατάλαβες την διαφορά;
Από εδώ και μετά, αρχίζει το πρώτο μεγάλο μνημειώδες παραλήρημα, όπου μαθαίνουμε ότι τα σύνορα με τις Οινιάδες δεν είναι διακριτά, ενώ για να πας στο Μεσολόγγι θες τελωνείο, διαβατήριο κλπ. Μαθαίνουμε ακόμα ότι είμαστε πολύ «ο ένας μέσα στον άλλον», (σχόλιο: άκου να σου πω φίλε, εγώ δεν έχω κανένα Νιχωρίτη μέσα μου, αν έχεις εσύ και σ’αρέσει, κράτα τον για λογαριασμό σου).
Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε το ρήμα «θέλτε», που του αρέσει πολύ και το επαναλαμβάνει αρκετές φορές, και κορυφώνει για άλλη μια φορά την σκέψη του, με την ανταλλαγή κυνηγών από τους δύο Δήμους.
Ε αυτό το επιχείρημα από μόνο του, αρκεί για να μην ενταχθούμε στο νέο Καποδιστριακό Δήμο του Μεσολογγίου. Αρκεί μόνο να φτάσει στα αυτιά του Ραγκούση.
ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΩΡΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ
ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ ΤΩΡΑ
Πάρτε ανάσα, η κορυφαία στιγμή του.
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΡΟΜΟ, θα φτάσει κολυμπώντας στο λιμάνι του Νιχωριού, όπου πλήθος κόσμου θα τον περιμένει με δάφνες στα χέρια και θα του δώσει το κλειδί της Πόλης (μετά θα αλλάξουν κλειδαριά, μην τυχόν και μπει και χάσουν κανένα χρηματοκιβώτιο)
(σχόλιο: Οι Μ.Ε.Π. απαιτούν εδώ και τώρα, θαλάσσια σύνδεση ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)
ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ
Επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε
Λέει «αν δυο κοινωνίες με τόσα κοινά χαρακτηριστικά» εννοώντας εμάς και το Νιχώρι.
Τα κοινά χαρακτηριστικά είναι:
1. Η σύνδεση με θαλάσσιο δρόμο
2. Δεν μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι αλλάζεις δήμο, δεν υπάρχουν δηλαδή οι τελωνειακοί έλεγχοι που υπάρχουν προς το Μεσολόγγι
3. Η ανταλλαγή κυνηγών
ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΩ
Συνεχίζει.
«Αααα, εεεε, τώρα θα μου πείτε, εεεε» προχωράει στο κορυφαίο παγκοσμίως παραλήρημα, όπου η μια ασυναρτησία διαδέχεται την άλλη, με κορυφαία κατά την γνώμη μου «με αυτό ή κάποιο άλλο σχήμα» άλλο σχήμα τι εννοεί άραγε; Όλοι οι όμοροι Δήμοι την έκαναν προς άλλες κατευθύνσεις, άρα λοιπόν, τι μένει;
ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΊ Ο ΔΉΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΕΟΝΤΟΣ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΧΗΜΑ
Προχωράει το παραλήρημα, λίγο μετά μαθαίνουμε νέα σύνταξη της Ελληνικής «σε επίπεδο ότι», παρεμβαίνει επικουρικά ο Κατέλης, και κλείνει καταϊδρωμένος και μια ανάσα, «να κάνουμε ένα ισχυρό και βιώσιμο Δήμο»
ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ και ΒΙΩΣΙΜΟ ΔΗΜΟ
Ο καταστροφέαςO TERMINATOR

Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟ, που είχες την ατυχία να πέσεις στα νύχια του καταστροφικού και άρπαγα γαλάνη.

Κύριοι του δημοτικού συμβουλίου, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να μείνουμε Δήμος, ήρθε η ώρα να προσφέρετε την μοναδική μέχρι σήμερα, (γιατί καμία άλλη ΔΕΝ έχετε προσφέρει) υπηρεσία σ’ αυτούς που σας ψήφισαν.
ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.
Μην τον αφήσετε να μιλήσει ξανά σε κανένα μέσο, ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΑΣ (ΜΑΣ) ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ


Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: